kafasinda yamuklugu olan bebeklerin annesi lutfen yardim :((

MUHAMMEDINANNESI

Guru
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
293
55
298
Selam kızlar,çok korkuyorum yaa.Bebegim 4 ay 7 günlük.Dogumdan beri kafasinin ust kisminda yamukluk var.Doktor geçer mi geçmez mi bi şey söyleyemedi.Önden belli olmuyor ama arkadan bakınca çok belli oluyor :( yan tarafta da deyil ki öbür tarafına uyutmakla geçsin tam üst kısmı bir az da arka sol taraftan yamukluk var sol yukari ve arka yan taraf.Aranizda bu durumda olaniniz var mi.Ne düşünüyorsunuz ben ne yapa bilirim?Acaba buyudukce geçer mi??

ayh canım sorma sorma bende hergun asımı delı edıyorum:D
benım kızımda 3 5 aylık basının arkası sıvrı:Ddum duz delı oluyorum doktor gecer dedı ..bıgun saga bı gun sola yatır dedı ..bende dıkkat edıyorum sımdı ıns duzelır ..benım komsumunda oleydı bebı 4 5 aylık kafasının bı tarafı yamuk tu ama o yatırıken dıkkat ettı sımdı cok guzel gayet muntazam :Dgectı yanı
ama ust taraf nası olucak sahıden bılemıyorum ben:(.
ınsallh duselır.

ayh canım sorma sorma bende hergun asımı delı edıyorum:D
benım kızımda 3 5 aylık basının arkası sıvrı:Ddum duz delı oluyorum doktor gecer dedı ..bıgun saga bı gun sola yatır dedı ..bende dıkkat edıyorum sımdı ıns duzelır ..benım komsumunda oleydı bebı 4 5 aylık kafasının bı tarafı yamuk tu ama o yatırıken dıkkat ettı sımdı cok guzel gayet muntazam :Dgectı yanı
ama ust taraf nası olucak sahıden bılemıyorum ben:(.
ınsallh duselır.

canim arka tarafin batiklıgı geçiyor.Benim yeyenimde de ogleydi doktor saga sola yatirtmayla alakasi yok genetik yapisinda nasilsa o shekli alacak zamanla dedi.Ablam da takmadi kafasina 9-10 ayliginda bi baktik düzelmiş.Şimdi 10 yaşı var qayet de güzeldir kafa şekli.Ama egrilik benim bebekte üstte bilmiyorum nasıl olacak.Elime geçen akrabaların kafasını inceliyorum genetik egrilik var mı diye daha kimsede bulamadım.İnşaallah bizim tombişlerin de kafası düzelir...

canim arka tarafin batiklıgı geçiyor.Benim yeyenimde de ogleydi doktor saga sola yatirtmayla alakasi yok genetik yapisinda nasilsa o shekli alacak zamanla dedi.Ablam da takmadi kafasina 9-10 ayliginda bi baktik düzelmiş.Şimdi 10 yaşı var qayet de güzeldir kafa şekli.Ama egrilik benim bebekte üstte bilmiyorum nasıl olacak.Elime geçen akrabaların kafasını inceliyorum genetik egrilik var mı diye daha kimsede bulamadım.İnşaallah bizim tombişlerin de kafası düzelir...

bisey olmaz korkmayiin:emir_bebek:patolojik bir durum olsaydi zaten cocuk doktoru takibe cagirirdi.bu bebisler 10 ay yatacaksa 18 yasina kadarda gezinecekler yani gercekten kafa genetigi neyse o sekle gelecekki zaten sacta hafif egrilikleri kapatacak:34:

slm canım benimde kızımın doğumu vakumla olduğundan kafasının üst kısmında sivrilik vardı
bebeklik döneminde bi sağa bi sola yatırdım zamanla düzeldi
sağa sola yatırmadan mı yoksa normale mi döndü bilmem ama şimdi normal kafası
sen nasıl doğum yaptın

slm canım benimde kızımın doğumu vakumla olduğundan kafasının üst kısmında sivrilik vardı
bebeklik döneminde bi sağa bi sola yatırdım zamanla düzeldi
sağa sola yatırmadan mı yoksa normale mi döndü bilmem ama şimdi normal kafası
sen nasıl doğum yaptın

ben sezeryanla yaptim dogumumu.Neden yamuk oldu anlayamadim.Dogdugunda çok azdi hatta babasi hiss etmedi ilk.ama şimdi arkadan bakinca fark ediliyor ama onden normal gozukuyor

canım ınsallh ınsallh duzelır..her goren kafası nıye boyle dıyo benımde canım sıkılıyo ama bekleyelım bakalım ıns duzelır bebıslerımızın kafaları..

ben sezeryanla yaptim dogumumu.Neden yamuk oldu anlayamadim.Dogdugunda çok azdi hatta babasi hiss etmedi ilk.ama şimdi arkadan bakinca fark ediliyor ama onden normal gozukuyor

bende dedim belki normal doğum yaptıysan bunada bağlı olabilir diye düşündüm
canım yapıcak bişey belki büyüdükçe düzelir rabbim başka dert vermesin
rabbim bebişine hayırlı uzun ömürler versin

Bu gun bebegimi yeniden doktora goturdum.Bebegimin başının yamuklugu çok az farkla iyileşmiş.Ama bu da bi şey demekki düzelecek ))) Hem doktor da sag olsun bu gün içimi ögle rahatlattı ki...Çok eminlikle düzelecek dedi :)))Çok mutluyum çoooook keşke düzelsin.Her kesin bebişi saglıklı güzel ve mutlu büyüsün Amin

Kızlar ben çok mutluyum bu gün bebişimi doktora götürdüm içimi çok rahatlattı eminlikle geçecek söyledi.Hem ben de bir az daha düzeldiyini fark ettim 1 yaşından sonra düzelecek en geç dedi.....Siz de merak etmeyin doktor haklı hiç yamuk kafalı insan gördünüz mü.Varsa da çok azdır o da bizim bebişler olmaz her halde )))

Kızlar ben çok mutluyum bu gün bebişimi doktora götürdüm içimi çok rahatlattı eminlikle geçecek söyledi.Hem ben de bir az daha düzeldiyini fark ettim 1 yaşından sonra düzelecek en geç dedi.....Siz de merak etmeyin doktor haklı hiç yamuk kafalı insan gördünüz mü.Varsa da çok azdır o da bizim bebişler olmaz her halde )))

Shu an bunu yazmamin sebebi belki bir anne de olur benim gibi bebegi icin huzursuz olan o anneye dogru bilgi vermektir... Doktor beni sakinlestirdi ben de merakla duzeleceyi gunu bekledim, bebegim 18 aylik oldu yamukluk duzelmek yerine daha da yamuldu :( cok agladim, uzuldum, netten arastirdim, meyerse her yamukluk duzelmezmish kendi- kendine, bazi bebeklerde suturalar dogumdan kapaniyormush ki bu da buyuk sîkîntî veriyormush :( tedavi icin yurtdisina taa Ispaniyaya götürdük yavrumu, burda kask taktilar basina ozel hazirlanmish, meyerse benim de oglumun suturasi yarim kapaliymish dogushtan, kendi doktoru ilgilenmedi bile :( hem bir deyil 4-5 doktora goturdum onu hic biri dogru duzgun muayene etmedi... Meyer ogluma cok citti hasar biraka bilirmish, beyni normal buyumeye bilirmish cok shukur ki gelisiminde hasar yok oglusumun...shimdi 1 ay oldu tedaviye basladik ve 100 de 50 iyilesme var :)

Shu an bunu yazmamin sebebi belki bir anne de olur benim gibi bebegi icin huzursuz olan o anneye dogru bilgi vermektir... Doktor beni sakinlestirdi ben de merakla duzeleceyi gunu bekledim, bebegim 18 aylik oldu yamukluk duzelmek yerine daha da yamuldu :( cok agladim, uzuldum, netten arastirdim, meyerse her yamukluk duzelmezmish kendi- kendine, bazi bebeklerde suturalar dogumdan kapaniyormush ki bu da buyuk sîkîntî veriyormush :( tedavi icin yurtdisina taa Ispaniyaya götürdük yavrumu, burda kask taktilar basina ozel hazirlanmish, meyerse benim de oglumun suturasi yarim kapaliymish dogushtan, kendi doktoru ilgilenmedi bile :( hem bir deyil 4-5 doktora goturdum onu hic biri dogru duzgun muayene etmedi... Meyer ogluma cok citti hasar biraka bilirmish, beyni normal buyumeye bilirmish cok shukur ki gelisiminde hasar yok oglusumun...shimdi 1 ay oldu tedaviye basladik ve 100 de 50 iyilesme var :)

merhaba;
Öncelikle cok gecmiş olsun. Umarım hersey iyi gitmiştir ve oğlunuz tamamıyle iyileşmiştir.Size sormak istediğim ispanyada bir tedaviden bahsetmişsiniz. Sanırım bu docband. Benim de 4 aylık oğlumun kafasının arkasında düzleşme olduğundan bu konuyu çok araştırdım. Doc band'ın en yakın şubesi ispanya'da. Bir sefer için gitmek yeterli oluyor mu yoksa kontroller için belli aralıklarla gitmek gerekiyormu ? aklıma gelemeyen bir detay varsa adınlatırsanız sevinirim. Sevgiler

Back
X