kafayı yemek üzereyim!! bi bakar mısınız

riph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
58
0
36
İstanbul
arkadaşlar benim sorunlarım çokk :( ve hiç bitmek tükenmek bilmiyor. ailesiyle cok fazla biraraya gelmedik. her gelişimizde de sorunlar cıktı. artık alttan alamıyorum ve ufacık birşey beni ağlama krizlerine sokuyor.
kocamın ailesiyle hiç anlaşamadık tam olarak. annesi devamlı laf sokup durdu. babası annesinin arkasına sığındı. oğullarına karşı iyi gözükmek için benim yanımda bana başka oğullarının yanında da maduru oynadılar.
eşim yavas yavas anladı onların ne oldugunu ama yine de sorun cıkarıyor ve beni sucluyor. işine gelmiyor yani.
ayrılma kararı aldık, bizim sorunlarımız bitmişti artık. ama bu aile sorunlarını aşamadık. dağlar gibi arkamda olamadı. benim onlarla bi münakaşam hiç olmadı. cahil insanlar olduklarını düşünüyorum ki öyleler. ''büyük şehirden kız alınmaz'' demiş etraflarındakiler. onların laflarıyla gemilerini yürütüp akıllarında kuruyorlar. güleryüzümü eksik etmemeye calıstıgım halde, evime geldiklerinde kayınvalidemi kaldırmadım hizmetimi dört dörtlük yaptıgım halde. onların yüzünden bitmesini kabullenemiyorum. eşimin de bu kadar ahmakça davranmasını kabullenemiyorum. siz olsanız ne yapardınız bu durumda?? ailesiyle görüşmek istememekte haklı mıyım????
boşanmalı mıyım, yenilgiyi kabullenmeli miyim? ben zaten boşanmış bi ailenin çocuguyum. ben de boşanan biri olmak istemiyorum..

Son düzenleme:
Evli degilim ama ... Sabretmeye calissan.. Sonucta insanin ailesi gibi asla olmaz onlar bi kere bunu kabul etmek lazim.. Gercekten asamiycak sorunlarinizmi var.. Esiniz mutlaka ailesini tutar. Cunku tum erkekler böyle. Belki hata gercekten sizdedir

cok kutsaldır ve bence önce eş leri sadece ilgilendirir.bende cok cekdim ailesinden cok yıprandım hayatım boyunca yaşamadıgım görmedigim seyleri görüp yaşadım ama asla eşimden va geçmedim. görüşmedim konuşmadım ailesiyle onların davranışların yüzünden alındım ama hic bir zaman agzımı acıp kavga etmedim neden diye sorarsan eşimi cok seviyorum ve ona cok saygı duyuyorum bu saygı susmamı emretti ama alındım küstüm .cocuklarımı göstermedim cok fazla cok sık .anlamak isteyen anlar digerlride sen yapsan boşdur.kendini yıpratma eşini seviyorsan bunu acıklamaya calıs ona ama vaz gecme. bu onun degil ailesinin ayıbı .sabır diliyorum

gerçekten merak ediyorum kaynana olup da anne gibi davranan var mı hep mi el kızı gözüyle bakıyorlar özellikle de erkek anneleri böyle oğullarını mı payaşamıyorlar yoksa gelinlerini mi çekemiyolar ben anlamadım gitti.. bu durumda eşinizin durumu farketmesi önemli ama daha da önemlisi sizin arkanızda durması.. eğer kendi problemlerinizi halledebiliyorsanız 3. şahıslar tarafından huzurunuzun bozulmasına izin vermeyin kapıyı kapatınca herkes dışarda kalmalı bazen susmak güzel cevap oluyor ben de bu durumlarda muhatap olmamayı terich ediyorum bazen konuşmak vs yetmşyor.. onun ailesine karşı 3 maymunu oynamak gerebiliyor istediğini söylesin yapsın ama sizin hayatınıza karışmasın huzurunuzu bozmayın derimm eşinize sımsıkı sarılın ve sevgi saygınızı ona daha iyi hissettirin :16:

arkadaşlar benim sorunlarım çokk :( ve hiç bitmek tükenmek bilmiyor. ailesiyle cok fazla biraraya gelmedik. her gelişimizde de sorunlar cıktı. artık alttan alamıyorum ve ufacık birşey beni ağlama krizlerine sokuyor.
kocamın ailesiyle hiç anlaşamadık tam olarak. annesi devamlı laf sokup durdu. babası annesinin arkasına sığındı. oğullarına karşı iyi gözükmek için benim yanımda bana başka oğullarının yanında da maduru oynadılar.
eşim yavas yavas anladı onların ne oldugunu ama yine de sorun cıkarıyor ve beni sucluyor. işine gelmiyor yani.
ayrılma kararı aldık, bizim sorunlarımız bitmişti artık. ama bu aile sorunlarını aşamadık. dağlar gibi arkamda olamadı. benim onlarla bi münakaşam hiç olmadı. cahil insanlar olduklarını düşünüyorum ki öyleler. ''büyük şehirden kız alınmaz'' demiş etraflarındakiler. onların laflarıyla gemilerini yürütüp akıllarında kuruyorlar. güleryüzümü eksik etmemeye calıstıgım halde, evime geldiklerinde kayınvalidemi kaldırmadım hizmetimi dört dörtlük yaptıgım halde. onların yüzünden bitmesini kabullenemiyorum. eşimin de bu kadar ahmakça davranmasını kabullenemiyorum. siz olsanız ne yapardınız bu durumda?? ailesiyle görüşmek istememekte haklı mıyım????
boşanmalı mıyım, yenilgiyi kabullenmeli miyim? ben zaten boşanmış bi ailenin çocuguyum. ben de boşanan biri olmak istemiyorum..

Bosanmayi kim dile getirdi ilk, sen mi? Cok mu yeni evlisiniz? Eger esini seviyorsan, ailesini bir sure alttan almayi denesen? Bosver konussun dursun kadin, sen duyma bile, kafanda biter hersey. Cahildir ne dese bos de, takilma. Sen izin vermedikce kimse seni uzemez. Sen agirligini korudukca esin onun kotu niyetliligini gorecektir. Hem sen ne kadar umursamaz bir tavir sergilersen, kv de sonunda bikip pes etmez mi acaba? Insallah yuvaniz dagilmaz.

Biraz karışık olmuş
Başka sorunlarınız var mı yok mu bilmiyorum ama
Haklı da olsanız görüşmemekle haksız duruma düşersiniz hatta siz yokken daha tahat doldururlar eşinizi
Az öz görüş, onlar bir söylüyosa sen iki söyle ince ince giydir lafları olsun bitsin

Ama yok başka problemlerim de var eşimle diyorsan, sen bilirsin. Ayrılmak hepsinden kurtarır tabi

cnm biraz açıklarmısın. şu an ne durumdasınız. ayrılmayı kim istedi. ayrılma olayı askıdamı şimdi. düşünme aşamasındamısınız. eşinizle ailesine gitmek istemediğiniz içinmi tartıştınız?

birde kv laf vuruyor demişsiniz. yani neler söylüyor. kaldırılmayacak şeylermi. yoksa susup gülüp geçilebilirmi acaba.

eğer boşanma şu an bekleme aşamasında ise eşine "burası bizim yuvamız. ailemizde olsa kimse için birbirimizi üzmeyelim. mutsuz etmeyelim dersin. aile olayını da kv gitmemezlik etme. git ama laf vurduğunda susabilirsen çok güzel olur. gül geç. haa yapamam dersen şakayla karışık saygı çerçevesinde cevabını ver ama lafı uzatma kestirip at.

eşine ailesiyle ilgili hiç birşey anlatma. şikayet etme. kendi işini kendin hallet. onlar bize şöyle dedi diye ona laf ederlerse sen masuma yatarsın. aaa yanlş anlamışlar hiç öyle demek istemedim dersin :))))

o insanları çok sorun etmişsiniz inanın.burda naltasam yaşadıklarımı dağ olur.öncelikle eşinizden vazgeçmeyin.o insanları önemsemediğinizi eşinize hisssettirin.siz onalrı önemserseniz eşinizde önemser.bunu yapmak zor ancak mümkün.

yani özelden de konuşabiliriz sizin sizi anlayan birilerine ihtiyacınız var.

ailesi yüzünden sevdiğiniz adamı bırakmayın bence.. Benimde kayınvalidemle aram bozuldu tartışma yaşadık arkamdan konuşuyolar beni yalancı çıkarmaya çalışıyolar bu durumda beni çok üzüyodu kimseyede anlatamıyodum eşim işten gelince başlıyodum ona anlatmaya sonra tutamayıp kendimi ağlıyodum ailesini savunmuyodu ama sıkılıyodu ben öyle yaptıkça sinirleniyodu ben bütün gün çalışıyorum bide eve gelip bunlarımı dinleyecem bırak artık şunları yeter diye bizim aramız bozuluyodu bende artık hiç anlatmıyorum kocamla aramı iyi tutmaya çalışıyorum bütün gün yanında olan sensin kocanıda avcunun içine alabilecek kişi sensin.

Hatta daha dün duydum güya ben eşimi k.validemden görümcemden kıskanıyomuşum k.validem eşimi öpünce benim zoruma gidiyomuş kıskanıyomuşum oyüzden k.validem bana inat olsun diye daha çok öpüyomuş.. Gece yatacağımızda şakayla karışık söyledim bak annen böyle yapıyomuş bende bundan sonra ordayken daha çok sarılacam sana daha çok öpecem dedim bak böyle diye sarıldım birsürü öptüm bunun hoşuna gitti güldü daha çok sarılıyo daha çok öpüyo filan. Artık bi şekilde kocanı kendine bağlamaya bak eğer sırf bu yüzden ayrılırsan çok yazık olur

eşin arkanda olsa iyi ama
nerde gerçi arkada olan modelden sayılı sanırım
ben pek rastlamadım
boşanmak size kalmış ama
bence az görüşün
araya mesafe koyun
yani çok yüz göz olmadan sorunlar belki çözülür

cnm biraz açıklarmısın. şu an ne durumdasınız. ayrılmayı kim istedi. ayrılma olayı askıdamı şimdi. düşünme aşamasındamısınız. eşinizle ailesine gitmek istemediğiniz içinmi tartıştınız?

birde kv laf vuruyor demişsiniz. yani neler söylüyor. kaldırılmayacak şeylermi. yoksa susup gülüp geçilebilirmi acaba.

eğer boşanma şu an bekleme aşamasında ise eşine "burası bizim yuvamız. ailemizde olsa kimse için birbirimizi üzmeyelim. mutsuz etmeyelim dersin. aile olayını da kv gitmemezlik etme. git ama laf vurduğunda susabilirsen çok güzel olur. gül geç. haa yapamam dersen şakayla karışık saygı çerçevesinde cevabını ver ama lafı uzatma kestirip at.

eşine ailesiyle ilgili hiç birşey anlatma. şikayet etme. kendi işini kendin hallet. onlar bize şöyle dedi diye ona laf ederlerse sen masuma yatarsın. aaa yanlş anlamışlar hiç öyle demek istemedim dersin :))))

Acik acik soylenmiyor ama beni istemediler canim. Esim gec evlendi onlara gore 31nde evlendik biz. esim kamuda ben de ozel sektordeydim. Ailesiyle farkli sehirlerdeyiz ve ben evlendikten sonra isten cikmak zorunda kaldim bazi ozel sebeplerle. Kayinpeder herkeslere yalan soylemis benim icin okul bolumumu farkli soylemis. Kpss ye hazirlaniyormusum goya. Kqyinvalidem anlatti bana bunlari.. Ben Ne gerek vardi oyle soylemeye diyince, elalem ne der yoksa, madem evde oturcak birini alcaktiniz etrafinizdan baksaydiniz, durdu durdu seni mi aldi derlermis.. Ne gerek var 1 senelk evliydim bunlari soyledgnde, iyi niyetli insan bunlari anlatir mi? Bze kalmaya geldiler hayat bana zehir oldu. Esim ise gittigi zaman '' biz memleketten istiyoduk gelinimizi ogluma ne dunurler geldi ama ne yapalim artik sen oldun'' dan bi girdi. Bana altin takmamis ailem, bana hic ozenilmemis, annanem ne bicim Bi insanmis cimri biriymis. Bunu diyen insanlar da beni istemeye geldklernde karton kutuda dandik bi cikolatayla basit bi cicekle geldiler. Bohcalik aldigimiz seyler posetlerde geldi nisanda.. Sorun etmemistim ama ben dort dortluk ceyizimle evlendim, fazlasiyla alindi herseyim. Dinime kufreden musluman olsa misali. Onlar oyle konusunca benim de aklima bnlar geliyo dogal olarak. Yine de sustum ses etmedim. Babamla annem ayri. Babamin oturdugu yer copluk gibiymis, ne kadar ayip seyler. Bunlari duyan kayinpeder de, o bana her zaman arkandayim oglumla sorunyn olursa senden yanayim korkma, diyen adam bunlari duyup gozumun ocibe bakti hosuna gitti kayinvalidenn soyledikleri.Resmen kendi soylemek istedikleriymis de politikaci oldgndan esinin arkasina siginiyor.
Ben onlari her zamn arardim eskiden, her kandilde, hftada bir.. Esim mutlu olsun onlar mutlu olsun die. Yine de esimin ailesi diyerek. Esim benim ailemi hic aramaz. Kendi ailesini de anca babasi onu ararsa.. Kandillerde vs hic aramaz benim zorumla arardi. Yine de esimin yannda ben sanki aramiyomusum gibi " kopegn hatri yoksa sahibinin var bizi hesaba koyup aramiyosun hic" dediler. Esim de demekki yalan soyluyodun onlari ariyorum, diyerek dedi.
Herseyimize karisiyorlar ama ogullarina karismiyor gibi gozukmek icin ona hic bahsetmezler hicbiseyden. Annem babami arayip sikayet ediyorlar akillarinca, biz onu cok seviyoruz niye boyle yapiyor, diyorlar bde utanmadan.
Esimle bir sabah tartismistik, hc kahvaltisiz gondermedgm halde o sabah ise ugurlamamistim onu. Esim gidince kaynvalide geldi yanima "ben gosteririm ona koca nasil ugurlanir" dedi baban diye. kayinpeder cok sinirlenmis. Acti agzini yundu gozunu bana. Sorunlarmzdan bahsettim " iyi olmus sana" dedi. Ben daha bu insanlarin smimiyetine nasil guveneyim?
Artik aramiyorum hic, ancak esimle konusurlarken bana verirse sicak ve saygili bi sekilde konusnaya calisiyorum. Bnim bildgm kayinvalideler sorun eder bu arama konularini. Benim belam da kaynpeder. Pohpohlanmak istiyo hep. Benm bildgm kaynpeder ve gelin arasinda mesafe olur.
Esimle de askidayiz suan. Ona artik acikca ailesini midemin almadgni soyledm. Ama yine de senn ailen saygimi esksik etmemeyecalistigimi ve ailesine " bana saygi duydugunuz kadar esime de gosterin " demesini istedim bu kadar. Fazlasini degil. Ogullarindan cekiniyorlar ama esimde de kendini kanitlama cabasi var ailesine karsi evliliginde ustun gorunme cabasi var. Daha anlatmadgm cok sey var biraz uzun oldu.. sabir kalmadi artik.. Dusundukce hayattan soguyorum

o insanları çok sorun etmişsiniz inanın.burda naltasam yaşadıklarımı dağ olur.öncelikle eşinizden vazgeçmeyin.o insanları önemsemediğinizi eşinize hisssettirin.siz onalrı önemserseniz eşinizde önemser.bunu yapmak zor ancak mümkün.

yani özelden de konuşabiliriz sizin sizi anlayan birilerine ihtiyacınız var.

Canim tabletten zor yaziyorum. Bi onceki cevabimda anlattim yasadklarimdan bazilarini. Esimin de bu ailesi konusunda elle tutulacak yani yok o biraz olsun bana teselli verseydi bu kadar kafama takmazdim. O hep beni suclardi, anne babasini hakli bulurdu. Aradaki kopruyu kuramadi. Ben daha simdi tastim, hep bekledim bi gun arkamda duracak diye ama bosa beklemisim. Buyuk buyuklugunu yapmasi lazim once.. Koca da kocaligini..

canim takma kafana bunlari kendini kendin savunucaksin onlar gibi esinin yaninda baska tekken baska konusacaksin.sen onlari isirmazsan onlarseni dislemeye devam ederler.ama esini karistirma onunla iyi ol yiva kolay kurulmuyor 3.sahislar icin degmez ben en azindan oyle yapiyorum onlara iyi miyetli oldugunu ama enayi olmadigini farkettir onlar degil sen onlara tepeden bak canim aci ama gercek bu ezmezsen ezilirsin devrindeyiz:27:

Acik acik soylenmiyor ama beni istemediler canim. Esim gec evlendi onlara gore 31nde evlendik biz. esim kamuda ben de ozel sektordeydim. Ailesiyle farkli sehirlerdeyiz ve ben evlendikten sonra isten cikmak zorunda kaldim bazi ozel sebeplerle. Kayinpeder herkeslere yalan soylemis benim icin okul bolumumu farkli soylemis. Kpss ye hazirlaniyormusum goya. Kqyinvalidem anlatti bana bunlari.. Ben Ne gerek vardi oyle soylemeye diyince, elalem ne der yoksa, madem evde oturcak birini alcaktiniz etrafinizdan baksaydiniz, durdu durdu seni mi aldi derlermis.. Ne gerek var 1 senelk evliydim bunlari soyledgnde, iyi niyetli insan bunlari anlatir mi? Bze kalmaya geldiler hayat bana zehir oldu. Esim ise gittigi zaman '' biz memleketten istiyoduk gelinimizi ogluma ne dunurler geldi ama ne yapalim artik sen oldun'' dan bi girdi. Bana altin takmamis ailem, bana hic ozenilmemis, annanem ne bicim Bi insanmis cimri biriymis. Bunu diyen insanlar da beni istemeye geldklernde karton kutuda dandik bi cikolatayla basit bi cicekle geldiler. Bohcalik aldigimiz seyler posetlerde geldi nisanda.. Sorun etmemistim ama ben dort dortluk ceyizimle evlendim, fazlasiyla alindi herseyim. Dinime kufreden musluman olsa misali. Onlar oyle konusunca benim de aklima bnlar geliyo dogal olarak. Yine de sustum ses etmedim. Babamla annem ayri. Babamin oturdugu yer copluk gibiymis, ne kadar ayip seyler. Bunlari duyan kayinpeder de, o bana her zaman arkandayim oglumla sorunyn olursa senden yanayim korkma, diyen adam bunlari duyup gozumun ocibe bakti hosuna gitti kayinvalidenn soyledikleri.Resmen kendi soylemek istedikleriymis de politikaci oldgndan esinin arkasina siginiyor.
Ben onlari her zamn arardim eskiden, her kandilde, hftada bir.. Esim mutlu olsun onlar mutlu olsun die. Yine de esimin ailesi diyerek. Esim benim ailemi hic aramaz. Kendi ailesini de anca babasi onu ararsa.. Kandillerde vs hic aramaz benim zorumla arardi. Yine de esimin yannda ben sanki aramiyomusum gibi " kopegn hatri yoksa sahibinin var bizi hesaba koyup aramiyosun hic" dediler. Esim de demekki yalan soyluyodun onlari ariyorum, diyerek dedi.
Herseyimize karisiyorlar ama ogullarina karismiyor gibi gozukmek icin ona hic bahsetmezler hicbiseyden. Annem babami arayip sikayet ediyorlar akillarinca, biz onu cok seviyoruz niye boyle yapiyor, diyorlar bde utanmadan.
Esimle bir sabah tartismistik, hc kahvaltisiz gondermedgm halde o sabah ise ugurlamamistim onu. Esim gidince kaynvalide geldi yanima "ben gosteririm ona koca nasil ugurlanir" dedi baban diye. kayinpeder cok sinirlenmis. Acti agzini yundu gozunu bana. Sorunlarmzdan bahsettim " iyi olmus sana" dedi. Ben daha bu insanlarin smimiyetine nasil guveneyim?
Artik aramiyorum hic, ancak esimle konusurlarken bana verirse sicak ve saygili bi sekilde konusnaya calisiyorum. Bnim bildgm kayinvalideler sorun eder bu arama konularini. Benim belam da kaynpeder. Pohpohlanmak istiyo hep. Benm bildgm kaynpeder ve gelin arasinda mesafe olur.
Esimle de askidayiz suan. Ona artik acikca ailesini midemin almadgni soyledm. Ama yine de senn ailen saygimi esksik etmemeyecalistigimi ve ailesine " bana saygi duydugunuz kadar esime de gosterin " demesini istedim bu kadar. Fazlasini degil. Ogullarindan cekiniyorlar ama esimde de kendini kanitlama cabasi var ailesine karsi evliliginde ustun gorunme cabasi var. Daha anlatmadgm cok sey var biraz uzun oldu.. sabir kalmadi artik.. Dusundukce hayattan soguyorum

canım allah kolaylık versin.. bu ne ya.. ne biçim insanlar bunlar böyle..
tabi biz burda yazılanlardan senin bakış açınla yazılanlardan giderek bir takım yorumlar yazıyoruz.
onlarda kendilerince haklılar mı bilemeyiz.

yani canım yanlış anlama ortada bir anlaşmazlık var bunu en çok en net sen yaşıyorsun..

eşin illaki onlarla görüşecekmisin diyor.. çok mu yakınsınız birbirinize sürekli gelip gitme durumları mı oluyor. eşin sana hak veriyor onlara saygısından dolayı birşey diyemiyorsa ama görüşmek istiyorsa bence biraz uzaklaşın.

başka yere taşınma durumunuz yok mu..

çok görüşmek iyi olacak diye birşey yok..

eşin taşınma durumunu istemiyorsa ve ailesiyle görüşmende ısrar ediyorsa acaba kendine başka uğraşlar mı bulsan. çalışmıyorum demiştin bence iş bak kendine.. buna karışıyor mu.. karışmıyorsa çalış bence.. ona göre hayatına yön verirsin. yani çalışırken o kadar da görmek zorunda değilsin. ya da kısıtlı zamanlarda görüşürsün. baktın yine olmuyor kendini yıpratmasına izin verme.. burda en çok eşine düşüyor. bu süreçte eşin senin yanındaysa bak ailesini aşırı ani bir tepki vermesini bekleme. sadece seni anlamaya çalışıyor ona göre seni birşeylere zorlamıyorsa konuşmana gitmene gelmelerine vs. o zaman demek ki aranız iyi ama yok zorluyorsa sen de başının çaresine bak. böyle hergün ölmektense (deyim tabi ) bir gün bazı şeyleri bitir. ki bu başlangıçtır zaten. zordur ama yıpranmaktan strese girmekten iyidir..

cnm nasılsa ayrı şehirdeymişsiniz. arama yaa arama. eşine de aradığım halde aramadın diyorlar. sende inandın yalan söylüyorsun dedin. artık aramam. gelirlerse başımın üstünde yerleri var ama artık asla aramam de. eşin telde konuşurken riph inde slmı var desin o kadar.

kp yada kv laf vurur sataşırlarsa da cvp verme başka yere geç. susan ağız konuşan ağzı yener. sen şikayet etme onlar şikayet etsin seni boşver. sana yok şunu alacaktık oğluma şöyle böyle derse "kahkahalarla gül başka yere geç sinir olurlar"

eşinle de barış. seni seviyorum de. ne bilim ağzından gir burnundan çık. ailesi yüzünden evliliğinin bitmesine izin verme sakın. sevgiler

Back
X