- Konu Sahibi diyetyapiyorumki
-
bir öğretmen olarak tarih bölümünü hatta fen edebiyatı okumanı tavsiye etmem üniversiteli işsizler ordusuna katılmanı istemem..artık formasyonda vermiyorlar..ki formasyon verdikleri dönemde de Türkiyede 20 tarih öğretmeni atarlardı baraşda 90 ve üstü olurdu...insan üniverstede okurken seviğim bölüm olsun der ama 4-5 yıl çabuk geçer sonunda amacın meslek sahibi olmak olduğunu unuturuz...imdi hangi bölümde okuyorsun en azından sizi yönlendirmemiz için önemli ,biyoloji bölümünü bitirmiş bir öğrencimiz var bir özel bankada çalışıyo geçici tabiki bin tl maaşla,kimya bölümü mezunu var dershanede asgari ücretle 7-24 çalıştırıyorlar vs.. örnekleri çok güzelim malesef..keşke bu kadar işsiz yetiştireceklerine fen edebiyatları kaldırsalar yada gerçk hedefleri gibi bilim adamı yetiştirseler..biliyorum ki fen edebiyatı okumakta gerçekten zor..onca emek harcayan öğrencilerimiz sonrasında meslek sahibi olamayınca çok üzülüyorum
Arkadaşlar ben şu an üniv. de sayısal bir bölümde okuyorum ve hiç sevmiyorum bölümümü. bu yüzden bu sene sınava girdim büyük ihtimal tarih bölümünü kazanıcam yani inş. ve gitmek istiyorum. Ailem, arkadaşlarım(bana göstermeseler de) ve akrabalarım hatta hiçbir şey bilmeyen komşularımız bile laf ediyor. yok tarih okunurmuymuş yok ataması mı varmış okudugun bölüm ondan iyiymiş ya ben dıyorum onlara ben akademisyen olmak istiyorum.şimdiki bölümümü de bitirsem bunun için calısıcam ama en azından sevdgım bı bolumu okuyup akademsyen olmak ıcın ugrasmak ıstıyorum. cevap da veremıyorum kimseye napmam lazım sizcee
kesinlikle katılıyorum size.. arkadaşım fen-ed. tarih bölümünü bitirdi sonra tezsiz yüksek lisans, sonra kpds 70 üstü puan ama ne öğretmen olarak atandı ne de akademisyen olarak. onun ne çektiğini çok iyi biliyorum dört dörtlük eğitimini bir maaşa çeviremedi henüz. bence bunlarında göz önünde bulundurulması lazım.
buarada; üniversitede akademisyen olmak = torpil amcası rektör olan başka bi arkadaşım kpds den geçer puan almayı bekliyor akademisyen olmak için. diğeride 70 küsürle dışarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?