Kafayı yicem bunların yüzünden!

diyetyapiyorumki

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
33
0
16
Ankara
Arkadaşlar ben şu an üniv. de sayısal bir bölümde okuyorum ve hiç sevmiyorum bölümümü. bu yüzden bu sene sınava girdim büyük ihtimal tarih bölümünü kazanıcam yani inş. ve gitmek istiyorum. Ailem, arkadaşlarım(bana göstermeseler de) ve akrabalarım hatta hiçbir şey bilmeyen komşularımız bile laf ediyor. yok tarih okunurmuymuş yok ataması mı varmış okudugun bölüm ondan iyiymiş ya ben dıyorum onlara ben akademisyen olmak istiyorum.şimdiki bölümümü de bitirsem bunun için calısıcam ama en azından sevdgım bı bolumu okuyup akademsyen olmak ıcın ugrasmak ıstıyorum. cevap da veremıyorum kimseye napmam lazım sizcee:(

anne babana nasıl açıklama yapacağını düşünmekte hakısında, diğerlerine neden açıklama yapasın yahu, madem sevmiyorsun bırak tabii, bi de sayısal ve tarih çok uç yani

lise ikiye gectiğimde babamın zoruyle mf ye gıtmıştım yanı sürekli yönlendirmek istiyorlar benı. ne düşündüğüm, neyi sevdiim ve ne yapmak istediğim pek umurlarında değil gibi

canım bölümün ne kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama bu bölümü biitirincede akademisyenliğe devam edebilirsin. ama bölümü sevmiyorum demişsin belki ona yakın bölümlerde öğretim görevlisi olma şansın olabilir yani okulu bırakıp başka bir bölümden tekrar başlayacağına bu bölümü bitirip öyle devam edebilirsin.

Tatlım tarih istiyorsan bence iki kez düşün tabi senin kararın sonuçta ama bazen aile de meslek seçiminde doğru yolu gösterebiliyor tabi ki iş açısından. Belki şu an okuduğun bölümde iş imkanı fazladır ya da ailenin bu konuda danışabileceği bir çevresi vardır bilemiyorum.:40:

bir öğretmen olarak tarih bölümünü hatta fen edebiyatı okumanı tavsiye etmem üniversiteli işsizler ordusuna katılmanı istemem..artık formasyonda vermiyorlar..ki formasyon verdikleri dönemde de Türkiyede 20 tarih öğretmeni atarlardı baraşda 90 ve üstü olurdu...insan üniverstede okurken seviğim bölüm olsun der ama 4-5 yıl çabuk geçer sonunda amacın meslek sahibi olmak olduğunu unuturuz...imdi hangi bölümde okuyorsun en azından sizi yönlendirmemiz için önemli ,biyoloji bölümünü bitirmiş bir öğrencimiz var bir özel bankada çalışıyo geçici tabiki bin tl maaşla,kimya bölümü mezunu var dershanede asgari ücretle 7-24 çalıştırıyorlar vs.. örnekleri çok güzelim malesef..keşke bu kadar işsiz yetiştireceklerine fen edebiyatları kaldırsalar yada gerçk hedefleri gibi bilim adamı yetiştirseler..biliyorum ki fen edebiyatı okumakta gerçekten zor..onca emek harcayan öğrencilerimiz sonrasında meslek sahibi olamayınca çok üzülüyorum

saygı duyuyorum senin gibi ne istediğini bilen insanlara..bence kimseye yapacak bi açıklaman yok.ne istediğini bu derece bilen biri nasıl başkalrının laflarına takılır buna şaşırdım.sana mutlu musun,ne yapmak istiosun die içtenlikle sormayan hiç kimseye yapacak tek bir açıklama yok.hayatını yaşa,çok pişman olursun ama asla geri gelmez.ben bunu istiorum böyle mutlu olacağım demen yeter de artar bile seni gercekten önemseyen insanlara

Canım içinden geleni yapmalısın.
Sen tarihi seviyorsan, akademik kariyer yapmak istiyorsan, hayallerin bu doğrultudaysa buna yönelmelisin.
Sevmediğin bir mesleği yapmaktan daha iyidir.
Kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsin.
İnsanlar işlerini sevmediklerinde işlerini iyi yapmazlar. Zorunluluktan yaparlar.
İnsanın mesleğine aşık olması çok önemli bir şey.
Sevdiğin mesleği yap ve o meslekte en iyi ol.
Bundan daha güzel bir şey yok.

bir öğretmen olarak tarih bölümünü hatta fen edebiyatı okumanı tavsiye etmem üniversiteli işsizler ordusuna katılmanı istemem..artık formasyonda vermiyorlar..ki formasyon verdikleri dönemde de Türkiyede 20 tarih öğretmeni atarlardı baraşda 90 ve üstü olurdu...insan üniverstede okurken seviğim bölüm olsun der ama 4-5 yıl çabuk geçer sonunda amacın meslek sahibi olmak olduğunu unuturuz...imdi hangi bölümde okuyorsun en azından sizi yönlendirmemiz için önemli ,biyoloji bölümünü bitirmiş bir öğrencimiz var bir özel bankada çalışıyo geçici tabiki bin tl maaşla,kimya bölümü mezunu var dershanede asgari ücretle 7-24 çalıştırıyorlar vs.. örnekleri çok güzelim malesef..keşke bu kadar işsiz yetiştireceklerine fen edebiyatları kaldırsalar yada gerçk hedefleri gibi bilim adamı yetiştirseler..biliyorum ki fen edebiyatı okumakta gerçekten zor..onca emek harcayan öğrencilerimiz sonrasında meslek sahibi olamayınca çok üzülüyorum

kesinlikle katılıyorum size.. arkadaşım fen-ed. tarih bölümünü bitirdi sonra tezsiz yüksek lisans, sonra kpds 70 üstü puan ama ne öğretmen olarak atandı ne de akademisyen olarak. onun ne çektiğini çok iyi biliyorum dört dörtlük eğitimini bir maaşa çeviremedi henüz. bence bunlarında göz önünde bulundurulması lazım.

buarada; üniversitede akademisyen olmak = torpil amcası rektör olan başka bi arkadaşım kpds den geçer puan almayı bekliyor akademisyen olmak için. diğeride 70 küsürle dışarda :27:

Arkadaşlar ben şu an üniv. de sayısal bir bölümde okuyorum ve hiç sevmiyorum bölümümü. bu yüzden bu sene sınava girdim büyük ihtimal tarih bölümünü kazanıcam yani inş. ve gitmek istiyorum. Ailem, arkadaşlarım(bana göstermeseler de) ve akrabalarım hatta hiçbir şey bilmeyen komşularımız bile laf ediyor. yok tarih okunurmuymuş yok ataması mı varmış okudugun bölüm ondan iyiymiş ya ben dıyorum onlara ben akademisyen olmak istiyorum.şimdiki bölümümü de bitirsem bunun için calısıcam ama en azından sevdgım bı bolumu okuyup akademsyen olmak ıcın ugrasmak ıstıyorum. cevap da veremıyorum kimseye napmam lazım sizcee:(

bende ailemin özelliklede babamın zoruyla MF seçtim.. lise 4 e geçtim aslında pişman değilim desem yalan olur .. ama istediğim meslek bu bölümü gerektiriyor.. mecburum.. sana gelince ; bence ailene açıklama yapmabilirsn tabiki ama gerisi EL ALEM .. onların senin kararlarında ,fikirlerinde hiç bir yetkisi yok .. hayatına başkalarının ( EL ALEMİN) yön vermesine izin verme ..

kesinlikle katılıyorum size.. arkadaşım fen-ed. tarih bölümünü bitirdi sonra tezsiz yüksek lisans, sonra kpds 70 üstü puan ama ne öğretmen olarak atandı ne de akademisyen olarak. onun ne çektiğini çok iyi biliyorum dört dörtlük eğitimini bir maaşa çeviremedi henüz. bence bunlarında göz önünde bulundurulması lazım.

buarada; üniversitede akademisyen olmak = torpil amcası rektör olan başka bi arkadaşım kpds den geçer puan almayı bekliyor akademisyen olmak için. diğeride 70 küsürle dışarda :27:

Çok haklısınız benim bir arkadaşımda fen edebiyat tarih bölümünü bitirdi formasyon aldı tezinide yaptı ne ögretmen olabildi nede akademisyen olabildi

sözel derslere daha yatkınsan fen edebiyat dışındaki fakülteleri seçebilirsin.okuduğun bölüm nedir?
tarihi bende severim ama çok iyi karar vermen gerekiyor.akademisyen olmak çok zor.
zoru başarmayı severim dersen bişey diyemiyorum.çünkü akademisyenlik dışında öğretmenlik hakkı yok.
kpss ile memur alımlarında da sıkıntılı bir bölüm.özel sektörde de pek duymadım.dersaneleri söylemiyorum bile.
yıllarca asgari ücretin altında çalıştırıyorlar.psikolojik baskı resmen.
sana bol şans diliyorum.inşallah senin için hayırlı olan bir karar verirsin.

Akademisyen olmak istiyorsun güzel. Ama moralini bozmak istemeden sana birşey anlatmak istiyorum.

Bir bölümde kadro açılıyor ve o kadroya kimin alınacağı belli. Ben böyle bir durum yaşadım. Başkalarının hakkını yememek için başvurmadım çünkü çalışıyordum zaten.
Beni arayıp biz kadroya tanımadığımız birini almak istemiyoruz deniyor.

Yüksek lisansa başladığında akademisyenliğin hayalindeki gibi birşey olmadığını göreceksin.
İnsanların bilim dışında herşeyle uğraştığını göreceksin ve çok yıpranacaksın. Bu süreçte maddi olarak bir tatmin de olmayacak tabi.

Okulu bırakıp bırakmamak senin kararın tabiki. Ama biraz daha araştır derim ben.

tabi kendi seçtiğini sevdiğini oku ama ailenin yorumlarına kulak tıkama, niye akıl veriyorlar deme onlar senin iyiliğini ister kötü fikir vermez ,hepsini harmanla ölç tart son karar yine senin...

matematikle ilgili bi bölüm okuyosun tarih okumak istiyosun. ikisi çok uzak şeyler. ne kadar güzel matematikte yapabiliyosun tarihide seviyosun. hep böyle olmak istemişimdir ama mühendislik okuyorum hala gelmiş bana inkılap dersini veriyolar önemli dersleri geçiyorum ondan kalıyorum yani yapamıyorum başka açıklaması yok :1: benim tanıdığım 3 tane tarih okuyan arkadaşlarım var. onlarda tarihi o kadar çok seviyolar ki onların okuduğu kitapları görüyorum kappppkalın oku oku bitmez bana göre ama işte seviyolar okuyolar :1: şimdi onlara soruyorum bi daha bu mesleği seçer misin bu bölümü okur musunuz diye. haaayıııır diyolar bana. şimdi formasyon falan kalktı sadece yükselme derdine gircekler ama o da kesin değil. onlarda biliyolar boşu boşuna okuduğunu ama yapcak bişey yok onlar şimdi 3 e geçti dönemiyorlar. bence sende yol yakınken hatta başlamamışken dön derim ama tabi bu benim fikrim. bide bölümün neydi merak ettim :44:

Back
X