- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
Merhaba hanımlar. Artık nihayet kendi ayakları üzerinde duran özgür bir kadınım. Zulüm bitti sayılır. İşin prosedür kısmı beni bağlamaz, ben artık özgürüm. Tabii bu yeni durumun getirdiği yepyeni hayat şartları olacak. 1+1 evler bile 1.5 bin TL civarı. Doğalgazı elektriği, suyu. Nafaka sadece kirayı karşılasa şükredeceğim. Faturalar ve yaşam masrafları benim sorumluluğumda olacak. Daha önce bir konu açmıştım. Üzerinde çalıştığım dikiş ve oyuncak projesi için çalışmaya devam ediyorum. Hiçbir iş göründüğü gibi değil. O kadar farklı malzemeler ve detaylar istiyor ki. Hedeflediğim işte iyi olana ve para kazanmaya başlayana kadar elimdeki birikimi tüketmiş olabirim. (instagram satış sayfası açınca o postta yardım teklifinde bulunan arkadaşlara yakında link atacağım. sayfamı paylaşarak yardım etmek isteyen arkadaşlar mesaj atarsa onlara da link göndereceğim)
Bu posttaki konu yeni hayatımda ayakta kalabilmek için tüyolarla alakalı. Ev arama sürecinde bile daha önce karşılaşmadığım tipte insanlarla muhatap oluyorum. Dul kiracı istemediğini yüzüme söyleyenden, senli benli, emir kipli konuşanına kadar çirkin birçok diyaloğa şahit oldum şimdiden. Bu konularda hayatımı daha kolay bir şekilde kurmak için, daha az insanla muhatap olmak için önerileriniz var mı? Diğer konu da geçim meselesi. Zaten savurgan bir insan değilim ama bundan sonra daha da dikkatli olmam lazım. Nerelerden ne kısarak masraf düşürebilirim? Açıkçası sırf ucuz diye içinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri çocuklarıma yedirmek istemem. Ama hem uygun fiyatlı hem kaliteli birşeyler hala var mı Türkiye'de?
Bu posttaki konu yeni hayatımda ayakta kalabilmek için tüyolarla alakalı. Ev arama sürecinde bile daha önce karşılaşmadığım tipte insanlarla muhatap oluyorum. Dul kiracı istemediğini yüzüme söyleyenden, senli benli, emir kipli konuşanına kadar çirkin birçok diyaloğa şahit oldum şimdiden. Bu konularda hayatımı daha kolay bir şekilde kurmak için, daha az insanla muhatap olmak için önerileriniz var mı? Diğer konu da geçim meselesi. Zaten savurgan bir insan değilim ama bundan sonra daha da dikkatli olmam lazım. Nerelerden ne kısarak masraf düşürebilirim? Açıkçası sırf ucuz diye içinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri çocuklarıma yedirmek istemem. Ama hem uygun fiyatlı hem kaliteli birşeyler hala var mı Türkiye'de?