• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafesten kaçan kuş uçmayı öğreniyor:)

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba hanımlar. Artık nihayet kendi ayakları üzerinde duran özgür bir kadınım. Zulüm bitti sayılır. İşin prosedür kısmı beni bağlamaz, ben artık özgürüm. Tabii bu yeni durumun getirdiği yepyeni hayat şartları olacak. 1+1 evler bile 1.5 bin TL civarı. Doğalgazı elektriği, suyu. Nafaka sadece kirayı karşılasa şükredeceğim. Faturalar ve yaşam masrafları benim sorumluluğumda olacak. Daha önce bir konu açmıştım. Üzerinde çalıştığım dikiş ve oyuncak projesi için çalışmaya devam ediyorum. Hiçbir iş göründüğü gibi değil. O kadar farklı malzemeler ve detaylar istiyor ki. Hedeflediğim işte iyi olana ve para kazanmaya başlayana kadar elimdeki birikimi tüketmiş olabirim. (instagram satış sayfası açınca o postta yardım teklifinde bulunan arkadaşlara yakında link atacağım. sayfamı paylaşarak yardım etmek isteyen arkadaşlar mesaj atarsa onlara da link göndereceğim)

Bu posttaki konu yeni hayatımda ayakta kalabilmek için tüyolarla alakalı. Ev arama sürecinde bile daha önce karşılaşmadığım tipte insanlarla muhatap oluyorum. Dul kiracı istemediğini yüzüme söyleyenden, senli benli, emir kipli konuşanına kadar çirkin birçok diyaloğa şahit oldum şimdiden. Bu konularda hayatımı daha kolay bir şekilde kurmak için, daha az insanla muhatap olmak için önerileriniz var mı? Diğer konu da geçim meselesi. Zaten savurgan bir insan değilim ama bundan sonra daha da dikkatli olmam lazım. Nerelerden ne kısarak masraf düşürebilirim? Açıkçası sırf ucuz diye içinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri çocuklarıma yedirmek istemem. Ama hem uygun fiyatlı hem kaliteli birşeyler hala var mı Türkiye'de?

Gıdalar açısından konuşursam Migros,A101,Şok gibi marketlerin kendi marka ürünlerinin üreticisi çok kaliteli markalar oluyor.Mesela Migros bakliyatın üreticisi Yayla ve Yayla’nın kendi ürünüyle yarı yarıya fiyata sahip.Mesela A101 süt üreticisi Danone.Böyle ciddi bir gıda tasarrufu sağlayabilirsiniz.Arkalarını mutlaka okuyun,bazen marka diye aynı kalite ürünleri pahalıya satıyorlar.

Onun haricinde İstanbul’da mıydınız bilmiyorum ama Beylikdüzü çok uygun fiyatlıdır.Hem yeşil alan var hem de sakin.Evler düzgün,evden calısacaksanız uzaklıgı da problem olmaz oranın kendine ait bir yaşamı var.Hem de güvenlikli ve parklı siteler çocuklar için iyi olur.Ayrıca bence emlakcıdan ev tutun cünkü komisyon alsa bile muhattapınız belli olur daha kurumsal olur.

Hangi konularda yardım istiyorsunuz? Aklıma gelmedi başka,kıyafet falan değildir sanırım.Bir gıda bir de kira geldi aklıma.Su İstanbul’da bence ucuz keza ulaşım da abonmanla o sekilde cok uyguna geliyor.Doğalgaz konusuna gelirsek 1+1 cabuk ısınır ve yalıtımlı bina tutarsanız,bundan da tasarruf edersiniz.Elektrik icin cabuk ısınan elektrikli ocak,saç kurutma makinesi,kahve makinesi gibi eşyalar cok yakar.O açıdan minimum kullanımda elektrik masrafı da olmaz.Siz daha sorun aklıma gelenleri söyleyeceğim

Teşekkür ederim. Genel olarak beni tedirgin eden çocuklarla alakalı kısımlar sanırım. Evi fatura kaygısıyla tam ısıtamazsam, istedikleri kurslara yollayamazsam vs. Ama dediğiniz gibi küçük ev çabuk ısınır, bir de güneye bakmasına dikkat etmek lazım. Okula getirip götürme, hastane vs işlerinde de tek olmak ürkütüyor. Gerçi altınları bozdurup araba alma fikri aklımda. Araba alırsam kendimi daha güçlü hissedeceğim gibi geliyor ama işi tam oturtup düzgün bir gelir garantilemedikçe altınlara dokunmam.

Kıyafet meselesini de kendim halledeceğim. 180 tlye aldığım montu aslında 30 tlye maledebileceğimi görmek, 30 tllik bir metre kumaşla tanesi 40 tllik iki takım giyecek çıkarmak insana müthiş bir mutluluk ve güven veriyor:) bence her kadın dikiş öğrenmeli. Çocuklarımızı giydirmek için kapitalizme o kadar çok bedel döküyormuşuz ki. Genel olarak bu konular. Tasarruf ve iyi hissetmek için her türlü tavsiyeye açığım.

Güzel tavsiyeler için tekrar teşekkürler💐

Teşekkür ederim. Genel olarak beni tedirgin eden çocuklarla alakalı kısımlar sanırım. Evi fatura kaygısıyla tam ısıtamazsam, istedikleri kurslara yollayamazsam vs. Ama dediğiniz gibi küçük ev çabuk ısınır, bir de güneye bakmasına dikkat etmek lazım. Okula getirip götürme, hastane vs işlerinde de tek olmak ürkütüyor. Gerçi altınları bozdurup araba alma fikri aklımda. Araba alırsam kendimi daha güçlü hissedeceğim gibi geliyor ama işi tam oturtup düzgün bir gelir garantilemedikçe altınlara dokunmam.

Kıyafet meselesini de kendim halledeceğim. 180 tlye aldığım montu aslında 30 tlye maledebileceğimi görmek, 30 tllik bir metre kumaşla tanesi 40 tllik iki takım giyecek çıkarmak insana müthiş bir mutluluk ve güven veriyor:) bence her kadın dikiş öğrenmeli. Çocuklarımızı giydirmek için kapitalizme o kadar çok bedel döküyormuşuz ki. Genel olarak bu konular. Tasarruf ve iyi hissetmek için her türlü tavsiyeye açığım.

Güzel tavsiyeler için tekrar teşekkürler💐

Evet kesinlikle kıyafetler hem kendi elinizden cıktıgı icin daha değerli hem de daha orijinal olur.Marka değeri var diye kalitesiz kıyafetler ayyuka çıkmış durumda.Yeteneklerinizin olması güzel.İlk etapta sehirden cok uzak bir yerde oturmuyorsanız araba almayın bence.İstanbul’un en guzel yani her yere ulasım olması.Merkezi bir yerde yasarsanız hem okul olur hem hastane.Cocuklar da kücükse bu asamada oyuncak ve yiyecek isterler.Yiyeceği hallettiğimizi düşünürsek,oyuncağı da ara sıra alarak halledebilirsiniz.Ya da babası alsın oyuncakları da bir zahmet.Gönlünüzce olsun her şey,kolay gelsin

Bir süre, işi tutturana kadar ailenizin yanında kalma şansınız varsa, çok daha rahat hareket edebilirsiniz sanırım. Birden hayat mücadelesi ile boğuşmaktansa işe odaklanırsınız.

Merhaba hanımlar. Artık nihayet kendi ayakları üzerinde duran özgür bir kadınım. Zulüm bitti sayılır. İşin prosedür kısmı beni bağlamaz, ben artık özgürüm. Tabii bu yeni durumun getirdiği yepyeni hayat şartları olacak. 1+1 evler bile 1.5 bin TL civarı. Doğalgazı elektriği, suyu. Nafaka sadece kirayı karşılasa şükredeceğim. Faturalar ve yaşam masrafları benim sorumluluğumda olacak. Daha önce bir konu açmıştım. Üzerinde çalıştığım dikiş ve oyuncak projesi için çalışmaya devam ediyorum. Hiçbir iş göründüğü gibi değil. O kadar farklı malzemeler ve detaylar istiyor ki. Hedeflediğim işte iyi olana ve para kazanmaya başlayana kadar elimdeki birikimi tüketmiş olabirim. (instagram satış sayfası açınca o postta yardım teklifinde bulunan arkadaşlara yakında link atacağım. sayfamı paylaşarak yardım etmek isteyen arkadaşlar mesaj atarsa onlara da link göndereceğim)

Bu posttaki konu yeni hayatımda ayakta kalabilmek için tüyolarla alakalı. Ev arama sürecinde bile daha önce karşılaşmadığım tipte insanlarla muhatap oluyorum. Dul kiracı istemediğini yüzüme söyleyenden, senli benli, emir kipli konuşanına kadar çirkin birçok diyaloğa şahit oldum şimdiden. Bu konularda hayatımı daha kolay bir şekilde kurmak için, daha az insanla muhatap olmak için önerileriniz var mı? Diğer konu da geçim meselesi. Zaten savurgan bir insan değilim ama bundan sonra daha da dikkatli olmam lazım. Nerelerden ne kısarak masraf düşürebilirim? Açıkçası sırf ucuz diye içinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri çocuklarıma yedirmek istemem. Ama hem uygun fiyatlı hem kaliteli birşeyler hala var mı Türkiye'de?
Önerilerim zaten çok bilindik şeyler olabilir ama yine de yazayım; haftalık sebze meyve alışverişini pazardan yapabilirsin. Marketlerdeki indirimleri mutlaka takip et ve indirim zamanları her evde kullanılan sarf malzemelerinden azıcık stok yap çünkü fiyatı bazen bayağı düşürüyorlar. Birkaç ihtiyacı bile böyle indirime denk getirip alsan kardır, tuvalet kağıdı gibi şeyler mesela. Çocukları da sıfır atık gibi hayat felsefesiyle yetiştirebilirsin, hem sorumlu bireyler olurlar hem ekonominize minik katkı olur. Allah yardımcın olsun

Back
X