Kahvaltı Tarifleri

secilaksoy

güsel prensesini bekliyoo
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
58
0
86
İstanbul
Kızlar merhaba,
Kızıma her sabah farklı kahvaltılıklar hazırlamak için girmedeğim site kalmıyor :(
Sizler bebişlerinize neler yapıyorsunuz? Tariflerinizi paylaşabilirmisiniz:)

Canım benim kahvaltı fix. 50 cc anne sütünün içine kendi yaptığım bebe bisküvisinden 2 tane, 1 tatlı kaşığı labne peyniri (doktorumuz en besleyici peynir labne dedi), 1 yumurta sarısı, Bazen 1 küçük parça rende muz, 1 çay kaşığı un gibi çekilmiş ceviz içi koyuyorum. Afiyetle yiyor kuzum...

ne güzel besliyorsunuz maşallah

Teşekkür ederim. Şu an tüm mesaimi bu işe ayırmış durumdayım. Malum bebeklerin ilk yıllarındaki beslenmeleri ileriki yıllardaki zeka, kemik, diş ve çoğu iç organının gelişimini o kadar etkiliyor ki... Herşey onlar için artık...

Canım benim kahvaltı fix. 50 cc anne sütünün içine kendi yaptığım bebe bisküvisinden 2 tane, 1 tatlı kaşığı labne peyniri (doktorumuz en besleyici peynir labne dedi), 1 yumurta sarısı, Bazen 1 küçük parça rende muz, 1 çay kaşığı un gibi çekilmiş ceviz içi koyuyorum. Afiyetle yiyor kuzum...

canım bnm teşekkür ederim bnm yaptığımda buna benzer ama ben bebe bisküvisini kendim yapmayı hiç denemedim organik olsun diye hipp bebe bisküvisi kullanıyorum.Tarifini istesem çok olmuş olurmuyum :)) bu arada bende peyniri kendim yapıyorum dr.umuz verdi tarifi bir çay bardağı kadar inek sütünü iyice kaynatıyorum sonra içine 2-3 damla limon sıkıyoyorum süt kesiliyo gibi olunca tel süzgeçten süzüp süzgeçte kalanı kızıma yediriyorum. Hem c vitamini hemde kalsiyum oluyo :)

kızlar bayıldım menünüze
ülkeryıldızı labnenin markası ne canım

canım bnm teşekkür ederim bnm yaptığımda buna benzer ama ben bebe bisküvisini kendim yapmayı hiç denemedim organik olsun diye hipp bebe bisküvisi kullanıyorum.Tarifini istesem çok olmuş olurmuyum :)) bu arada bende peyniri kendim yapıyorum dr.umuz verdi tarifi bir çay bardağı kadar inek sütünü iyice kaynatıyorum sonra içine 2-3 damla limon sıkıyoyorum süt kesiliyo gibi olunca tel süzgeçten süzüp süzgeçte kalanı kızıma yediriyorum. Hem c vitamini hemde kalsiyum oluyo :)

Canım ne demek tabii ki çok olmuş olmazsın. Tarifi aşağıya yazıyorum. Kurabiye gibi birşey oluyor. Tadı gayet güzel. Buzluğa koydum, hergün 2 tane çıkarıp kullanıyorum. Bundan sonra da hep yaparım kısmet olursa...

Bebek bisküvisi
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşık pekmez
4 kaşık pirinç unu
4 kaşık irmik
15-20 kaşık un

Yumuşak bir hamur yoğur. Dilersen elinle ceviz büyüklüğünde parçalar kopar iyice yassılt. Ya da hamuru aç bardakla ya da kalıpla kes. bebişine afiyet olsun canım...opuyorumnanaktan

kızlar bayıldım menünüze
ülkeryıldızı labnenin markası ne canım

smhsmhcim ben Pınar'ın labnesini alıyorum. Gıda mühendisi bir arkadaşım pınarın fabrikasında çalıştı bir süre, kesinlikle güvenebilirsin dedi. O yüzden peyniri kendim yapmam herhalde...

Canım ne demek tabii ki çok olmuş olmazsın. Tarifi aşağıya yazıyorum. Kurabiye gibi birşey oluyor. Tadı gayet güzel. Buzluğa koydum, hergün 2 tane çıkarıp kullanıyorum. Bundan sonra da hep yaparım kısmet olursa...

Bebek bisküvisi
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşık pekmez
4 kaşık pirinç unu
4 kaşık irmik
15-20 kaşık un

Yumuşak bir hamur yoğur. Dilersen elinle ceviz büyüklüğünde parçalar kopar iyice yassılt. Ya da hamuru aç bardakla ya da kalıpla kes. bebişine afiyet olsun canım...opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim tatlım yarın hemen denicemkaydirigubbakcemile5

bizim kahvaltımızda şöyle

taze hazırlanmış meyve suyunun içine yarım kibrit kutusu akşamdan tuzu alınmış peynir,1 tatlı kaşığı pekmez,1/8 yumurta sarısı,3-5 bebe bisküvisi karıştırıp veriyorum.
yumurtaya yeni başaladık hergün biraz biraz artıracağız.

birkaç tarif yapıyorum ben.

1.) süt, bebe ekmeği, beyaz peynir, zeytin, yumurta sarısı, pekmez (bazen ceviz-fındık)
2.) süt, bebe ekmeği, muz, tahin, pekmez
3.) ıhlamur-portakal suyu, bebe ekmeği, beyaz peynir, yumurta sarısı, zeytin (bazen ceviz-fındık)
4.) yumurta sarısı, süt, beyaz peynir, zeytinle hazırlanmış omlet. yanına da azıcık ekmek içi. lokma lokma yiyor bunu.

bunların haricinde bazen haftasonları domates, salatalık, peynir, zeytin, yumurta sarısını lokma lokma yiyor bizimle birlikte.

Bebek bisküvisi
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşık pekmez
4 kaşık pirinç unu
4 kaşık irmik
15-20 kaşık un

smhsmhcim ben Pınar'ın labnesini alıyorum. Gıda mühendisi bir arkadaşım pınarın fabrikasında çalıştı bir süre, kesinlikle güvenebilirsin dedi. O yüzden peyniri kendim yapmam herhalde...

canım ya bende deneyeceğim tarifini ama pişirme işini nası yapıyorsun?? derecesi falan ben biraz acemiyimde :)))

Canım 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirdim ben. Bu arada 2. yaptığım çok daha güzel oldu. Oturup hepsini yiyesim geldi inan :))) Tek fark irmik koymadım, dolayısıyla unu biraz artırdım ve 1 çay kaşığı karbonat ekledim. Oğlum yeni doğduğunda pamukçuk olmasın diye doktor göğsüne karbonatlı su sür öyle emzir demişti . Demek ki karbonatın bir zararı yok diye düşündüm ve ekledim. Süper oldular.

Şekil olarak da 1 cm kalınlığında falan açıp kare kare kesip koydum tepsiye. Daha kolay oldu. İstersen sen elinle şekil verebilirsin de ama çok ince ya da kalın olmasın... İnce olursa sert olur, kalın olursa içi iyi pişmeyebilir.

Arada oğlumun eline veriyorum, biraz döke saça da olsa bayıla bayıla yiyor...

ben dün yaptım.bence harika oldular ama tereyagının 100 gr olcusunu sanırım tuturamadım biraz yağlı oldu..sütün içine ezdim akşam kızım hiç yemedi ama eski bisküv,sini yedi :(( bide şu son verdiğini deneyeyim canım.çok tşk ederim .öpüyorum :)

Back
X