Kahve Likörü I

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
12
358
40
Ağız tadına gelen lezzet:)

1çay bardağı kahve
95derecelik alkol
2bardak şeker
1bardak su
1,5 bardak su
1paket vanilya

Bir bardak su, şeker ve vanilyayı kaynatın, şeker erisin. Bir buçuk bardak su içinde de kahveyi kaynatın, soğumaya bırakın. Soğuyan kahveyi tülbent yardımıyla şerbetin üzerine süzün, karışsınlar. En sona alkolü ilave edin iyice çalkalayıp kavanoza koyun. Ağzını kapatıp 15gün beklettikten sonra servis edin.

kesinlikle denemek istiyorum..hastayım kahveye ve kahveli olan herşeye..peki bu 95 derecelik alkolu nereden alabilirim??bide kremalı kahve likörü var..onu nasıl yapıyoruz acaba??süt mü ilave ediyoruzki??:1rolleyes: a.s.

evet 95 derecelik alkol ne oluyor acaba 95cl mi demek istemiş. birde kahve nescafemi yoksa tüürk kahvesimi...çok merak ediyorum

evet bu soruların yanıtını bende merak ediyorum...
kahve sevdalısı olarak bende deneyeceğim ama önce lütfen yanıt verin....

96dan kasıt %96 lık etil alkoldur. yanı alkolun derecesını gosterır. eczanelerden temın etmek mumkun aman sakın metıl alkolle karıstırılmasın olay, cok tehlıkelı olour. yınede riske atmak ıstemıyorsanız kendınızı, etıl alkol yerıne votkada kullanabılırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…