• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kahverengi akıntı

bilinmeyen000

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
56
7
1
25
merhabalar son iki adetim çok düzensiz oluyor bu ayın 4'ünde ilişkim oldu ve 11'inde ise regl oldum ama her zamankinden çok daha farklıydı kahverengi akıntıyla başladı kahverengi akıntıyla bitti hiç böyle olmazdı. bu ayın 26'sında kan testi yaptırdım ve beta 0.2 çıktı ayrıca defalarca kez gebelik testi yaptım negatif çıktı. ve dün tekrardan bir kahverengi akıntım oldu şu an hâlâ devam ediyor. bunun sebebi ne olabilir. dış ya da kimyasal gebelik olma ihtimali nedir? olsa kanda çıkar mıydı yüzde 60 dahi olsa. ya da tamamen gebelikten bağımsız sebebi ne olabilir

merhabalar son iki adetim çok düzensiz oluyor bu ayın 4'ünde ilişkim oldu ve 11'inde ise regl oldum ama her zamankinden çok daha farklıydı kahverengi akıntıyla başladı kahverengi akıntıyla bitti hiç böyle olmazdı. bu ayın 26'sında kan testi yaptırdım ve beta 0.2 çıktı ayrıca defalarca kez gebelik testi yaptım negatif çıktı. ve dün tekrardan bir kahverengi akıntım oldu şu an hâlâ devam ediyor. bunun sebebi ne olabilir. dış ya da kimyasal gebelik olma ihtimali nedir? olsa kanda çıkar mıydı yüzde 60 dahi olsa. ya da tamamen gebelikten bağımsız sebebi ne olabilir
en sonki kanamamla yani Mayıs 11 ve dün başlayan kanamam arasında çok kısa bir süre var aranızda bu durumu yaşayan var mı acaba

🔬

Yaptığınız Testler Ne Gösteriyor?

• İlişki tarihi: 4 Mayıs
  • Regl tarihi: 11 Mayıs (7 gün sonra) – ama bu regl alışılmadık, kahverengi akıntılı
  • Kan testi tarihi: 26 Mayıs
  • Beta hCG sonucu: 0.2
  • Gebelik testleri (idrar): Defalarca negatif
  • 29 Mayıs: Tekrar kahverengi akıntı başladı ve hâlâ devam ediyor

📌

1. Gebelik Olabilir mi?

Hayır, görünmüyor. Nedenleri:

• Beta hCG değeri 0.2 → Bu değer gebelikle uyumlu değil, yüzde 100’e yakın güvenilirlikte.
  • İlişkiden 22 gün sonra yapılan kan testi, dış ya da kimyasal gebelik de olsa mutlaka yükselmiş olurdu.
  • Kimyasal gebelikte bile hCG genelde en az 5’in üzerine çıkar, sonra düşer.
  • Üst üste negatif çıkan idrar testleri de bu durumu destekliyor.

📌

2. Dış Gebelik Olabilir mi?

Hayır, neredeyse imkânsız. Çünkü:

• Dış gebelikte beta hCG genellikle artış gösterir ama beklenenden yavaştır. Yani sıfıra yakın kalmaz.
  • 22 gün sonra bile 0.2 çıkması, gebelik olmadığını kesinleştirir.
  • Dış gebelikte genellikle kasık ağrısı, lekelenme ve hCG yükselmesi birlikte olur.

✅

Bunlar Gebelikten Bağımsız Olabilir

Kahverengi akıntı ve düzensiz adet şu nedenlerle olabilir:

1.

Hormon Düzensizliği

• Özellikle progesteron eksikliği, kahverengi lekelenme, ara kanama, erken veya düzensiz regl sebebi olabilir.
  • Stres, ani kilo değişiklikleri, uykusuzluk, yoğun egzersiz gibi faktörler tetikleyebilir.

2.

Polikistik Over Sendromu (PCOS)

• Adet düzensizliği, lekelenme, yumurtlama sorunları yapabilir.
  • Daha önce tanı konmadıysa bir kadın doğum uzmanı ile görüşmeniz önerilir.

3.

Rahim İçi Polip / Miyom / Endometrial kalınlık

• Rahimdeki yapısal değişiklikler lekelenmeye ve düzensiz kanamaya neden olabilir.

4.

Enfeksiyon veya Servikal Erozyon

• Vajinal enfeksiyonlar veya rahim ağzı hassasiyeti de kahverengi akıntıya neden olabilir.
  • Hafif yanma, kaşıntı veya ilişki sonrası kanama varsa bu olasılık güçlenir.

5.

Doğum Kontrol İlaçları / Acil Kontraseptif (ertesi gün hapı)
  • Kullandıysanız hormonal dalgalanmalara neden olabilir.

🩺

Ne Yapmalısınız?

1. Kadın doğum uzmanına başvurun. Hormon testleri, smear testi, gerekirse ultrason yapılmalı.
  2. TSH, prolaktin, FSH, LH, estradiol ve progesteron düzeylerine bakılması düzensizlik nedenini netleştirir.
  3. Eğer akıntı devam ederse veya tekrar ederse, vajinal kültür ya da enfeksiyon açısından değerlendirme gerekebilir.

📍Sonuç:

• Gebelik (dış ya da kimyasal) olma ihtimali yok denecek kadar düşük.
  • Hormon dengesizliği veya jinekolojik bir durum olasılığı yüksek.
  • Erken müdahale için jinekolojik değerlendirme uygun olur.

Back