Kahverengi akıntı

aryakrmn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
42
21
3
34
merhaba

5 haftalık hamileyim bu sabahtan beri kahverengimsi akıntılarım olmaya başladı. Doktorumu aradım olmaması lazım progestan al iç pazartesi kontrole gel dedi. Bu durum normal mi ?

Korkma ; benimde öyle oldu 5. haftada başladık progestana şimdi 8. hafta olacak lekeler kesildi.. kese iyiyse bebekte kap atışı varsa sıkıntı yok... bebeğininin henüz kalbini duymadıysan bile sorun etme ben 7.0 da duydum çünkü.. genelde kırmızı parlak lekeler ve kanamalardan daha çok korkulur, kahverengiler eski kanama anlamına gelir. Yinede kontrole gidince dr. un iyice bakar. sen sakin ol ilacını iç ayaklarını yükseğe kaldır uzan dinlen.

Kahverengi ve pembe kanamalardan korkmayın diyolar benim kahverengi de pembe de kanamam oldu doktor önemli değil dedi ama progestan kullanıyorum. Progestan kullanırsan ve bebeğin sağlıklıysa tutunur sana üzülme.

Hem olmaması gerekir demiş hem de pazartesi kontrole çağırmış madem olmaması gerekiyor hemen çağırması gerekiyordu ne kadar rahatlar
Korkma canım normal hepimiz yaşadık ilacını düzenli iç bol bol dinlen ;)

Kahverengi ve pembe kanamalardan korkmayın diyolar benim kahverengi de pembe de kanamam oldu doktor önemli değil dedi ama progestan kullanıyorum. Progestan kullanırsan ve bebeğin sağlıklıysa tutunur sana üzülme.
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Bu arada progestanı günde kaç kere içiyorsunuz. 100 mg aldım ben. Alır almaz bir tane içtim.

Çok teşekkürler cevaplarınız için. Bu arada progestanı günde kaç kere içiyorsunuz. 100 mg aldım ben. Alır almaz bir tane içtim.
Ben 200 mg günde 2 alıyorum doktorum hala bıraktırmadı bi düşüğüm var çünkü. Dozunu doktoruna sor istersen bünyeden bünyeye değişir sanırsam. Ağızdan alma sakın yaşamaktan soğursun etkileri çok ağır gerçekten ben ilk aldığım zamanlarda yürüyemiyodum salondan yatak odasına kocam götürüyodu konuşamıyodum dilim şişiyodu vs, vajinal olarak fitil gibi kullan kendin fazla ileri ittiremezsen kocandan yardım iste bence.

Bende 100 lük alıyorum sabah aksam 1 er tane...yeterli geldi. artık lekem yok sadece afedersınız kabızlık var biraz.. eger zorlanırsam ancak o zaman hafıf goruyorum.. onun dısında ilaç işe yarıyor ama en önemli tedavi stresten uzak olumlu seyler dusunmek.. bol dua edip terapi yapmak.. çok işe yarıyor inan :)

Bende 100 lük alıyorum sabah aksam 1 er tane...yeterli geldi. artık lekem yok sadece afedersınız kabızlık var biraz.. eger zorlanırsam ancak o zaman hafıf goruyorum.. onun dısında ilaç işe yarıyor ama en önemli tedavi stresten uzak olumlu seyler dusunmek.. bol dua edip terapi yapmak.. çok işe yarıyor inan :)
Şimdi pembe kanamam başladı...

Şimdi pembe kanamam başladı...

Canım yerleşmede oluyor bu tür şeyler. Ama çok endişeli davranırsan bebeğinede yansır.

Eğer Allahım onları bize yazdıysa kucağımıza gelecekler. Ama kısmette yoksa elden gelen birşey yok maalesef.

Yapman gereken dinlenmek.. Hele evdeysen büyük şanslısın demektir. Endişe yapma sıkıntı yapma dinlen bol bol dinlen.

Bak ben leke görünce dr. um bana ne dedi biliyormusun... bu arada 2 düşüğüm var benim ve çalışıyorum da... Doktora dedim ki.. Ben ne yapayım şimdi rapor alıp yatayımmı?
Bana dediki; bak canım bir gebelik sağlıklı değilse ben seni 9 ay yatırsam da düşecekse düşer engelleyemeyiz. Ama gebeliğin sağlıklıysa; parça parça kanamanda olsa bebek kalacak zaten. Onun için ağır iş yapmadan işine gücüne de git, günlük hayatına devam et ama kendini üzecek haber dahi izleme, en büyük risk stress... dedi..

Onun için lütfen sakin ol. anlımızda ne yazıyorsa , ne görmemiz gerekiyorsa onu görüp yaşayacağız.
Ama kanaman kırmızıya dönerse hemen acile git. kendi sağlığın şu an daha mühim.

Canım yerleşmede oluyor bu tür şeyler. Ama çok endişeli davranırsan bebeğinede yansır.

Eğer Allahım onları bize yazdıysa kucağımıza gelecekler. Ama kısmette yoksa elden gelen birşey yok maalesef.

Yapman gereken dinlenmek.. Hele evdeysen büyük şanslısın demektir. Endişe yapma sıkıntı yapma dinlen bol bol dinlen.

Bak ben leke görünce dr. um bana ne dedi biliyormusun... bu arada 2 düşüğüm var benim ve çalışıyorum da... Doktora dedim ki.. Ben ne yapayım şimdi rapor alıp yatayımmı?
Bana dediki; bak canım bir gebelik sağlıklı değilse ben seni 9 ay yatırsam da düşecekse düşer engelleyemeyiz. Ama gebeliğin sağlıklıysa; parça parça kanamanda olsa bebek kalacak zaten. Onun için ağır iş yapmadan işine gücüne de git, günlük hayatına devam et ama kendini üzecek haber dahi izleme, en büyük risk stress... dedi..

Onun için lütfen sakin ol. anlımızda ne yazıyorsa , ne görmemiz gerekiyorsa onu görüp yaşayacağız.
Ama kanaman kırmızıya dönerse hemen acile git. kendi sağlığın şu an daha mühim.
Çok haklısın çok teşekkür ederim moral verdin, umutsuzluk yok :) ama işte yeni evliyim ve bilmediğim bi şehire taşındım doğru düzgün kimseyi tanımıyorum birazda bunun stresi var sanırım

Çok haklısın çok teşekkür ederim moral verdin, umutsuzluk yok :) ama işte yeni evliyim ve bilmediğim bi şehire taşındım doğru düzgün kimseyi tanımıyorum birazda bunun stresi var sanırım

kimseyi tanımamak bazen büyük şans biliyormusun :) çok meraklı komşulardan , gıybetci akrabalardan uzak durursun :) ailemizin uzak olduğu yerde Rabbim ve eşlerimiz bize yeter :)

korkutmak gibi olması ama benim de pembe leke geldi ardından direk ağlamaya başladım zaten adet gibi kırmızı da geldi ve düştü :KK43: ama ağrın yok ise korkma tabi ki benim çok ağrım olmuştu
Ağrım yok benim lekeyi de tuvalette farkettim peçeteyle sildiğimde peçeteye geliyor damlamıyor iç çamaşırıma

Olabilir böyle şeyler benimde kahve rengi lekelenmelerim var ve ara sıra hala devam ediyor doktprum gayet normal dedi eğer kırmızı olursa ve sürekli olursa kontrole gel dedi

Canım 5. Haftamda bir kere açık kahverengi az miktarda oldu lekelenme gibi. Progestan verdi doktorum. Pembe ya da kırmızı olursa mutlaka gel dedi. Allah a şükür bir daha olmadı.

Bence bekleme ne olur ne olmaz git önlemini al.

Selam ne durumdasın. ? varmı bir sıkıntı?

Selam. Lekelenme devam ediyor ara ara kahverengi bazen açık pembe gibi. Ama iç çamaşırıma değecek kadar akmıyor. Peçeteyle sildiğimde fark ediyorum

ilacını alıp dinlen bakalım.inşallah onlarda azalır hiç bir şey görmezssin. 9 ay leke gören var. İnsallah zararsız olanlardandır . Kontrolde belli olur, kalbinide duyarsın belki bu hafta.

Back
X