kahverengi lekelenme,kanama,düşük tehlikesi

pinkglove

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
1.288
847
323
Merhaba arkadaşlar
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Dün kahverengi akıntı geldi. Hemen doktora gittim. Doktor gebeliğin çok yeni olduğunu, düşük tehlikesi olarak değerlendirildigini söyledi. Ama sağlıklı bir gebelik de olabilir bekleyeceğiz dedi. Dünden daha fazla lekelenme oldu bugün. Ama rengi daha pempemsi. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Merhaba arkadaşlar
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Dün kahverengi akıntı geldi. Hemen doktora gittim. Doktor gebeliğin çok yeni olduğunu, düşük tehlikesi olarak değerlendirildigini söyledi. Ama sağlıklı bir gebelik de olabilir bekleyeceğiz dedi. Dünden daha fazla lekelenme oldu bugün. Ama rengi daha pempemsi. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Şuanda yapacağın tek şey mümkün olduğunca dinlenmek ve kanda beta hcg takibi yaptırmak. Eğer düşük olursa beta hcg değerleri de anında düşmeye başlıyor. Sağlıklı bir gebelikte beta hcg değeri her 2 günde 2 ye katlamalı. Bu şekilde takip etmen gerekiyor. Başka bir doktora daha görün istersen. Eğer değerlerin düzenli artış gösteriyorsa, doktor düşüğü engellemek için ilaç verecektir.

Bir de kahverengi yada hafif pembe akıntının çok tehlikeli olmadığını biliyorum. Eğer taze kan yani kırmızı kan gelirse bu tehlikeli demektir.

Bunun dışında yapabileceğin birşey yok maalesef.

Şuanda yapacağın tek şey mümkün olduğunca dinlenmek ve kanda beta hcg takibi yaptırmak. Eğer düşük olursa beta hcg değerleri de anında düşmeye başlıyor. Sağlıklı bir gebelikte beta hcg değeri her 2 günde 2 ye katlamalı. Bu şekilde takip etmen gerekiyor. Başka bir doktora daha görün istersen. Eğer değerlerin düzenli artış gösteriyorsa, doktor düşüğü engellemek için ilaç verecektir.

Bir de kahverengi yada hafif pembe akıntının çok tehlikeli olmadığını biliyorum. Eğer taze kan yani kırmızı kan gelirse bu tehlikeli demektir.

Bunun dışında yapabileceğin birşey yok maalesef.
Oncelikle teşekkür ederim ilgin için. En son pazartesi test yaptırdım. Doktorum cumayi bekle dedi test için. Aslına bakarsan içim içimi yedi gidip test yaptirmamak için kendimi zor tuttum. Olmadi yarin gidip yaptiracagim. Doktor progesteron veriyoruz böyle durumlarda ama tibben düşüğü engelledigine dair bir kanıt yok dedi. O yüzden ilaç vermedi. Kafam karmakarışık

Oncelikle teşekkür ederim ilgin için. En son pazartesi test yaptırdım. Doktorum cumayi bekle dedi test için. Aslına bakarsan içim içimi yedi gidip test yaptirmamak için kendimi zor tuttum. Olmadi yarin gidip yaptiracagim. Doktor progesteron veriyoruz böyle durumlarda ama tibben düşüğü engelledigine dair bir kanıt yok dedi. O yüzden ilaç vermedi. Kafam karmakarışık

Doktorlar böyle durumlarda progestan veriyorlar ama şöylede bir durum var. Öncelikle değer artışını takip edip sağlıklı bir gebelik olup olmadığına karar verilmesi gerekiyor. Değerler düzenli bir artış göstermiyorsa, sağlıksız gebelikse o zamanda ilaçlarla sağlıksız gebeliği devam ettirmeye çalışıyor gibi oluyorsun. Eğer gebelik varsa artış düzenliyse o zaman mutlaka müdahale edeceklerdir doktorlar. Şuan onu bekliyor olabilirler

Az önce yine tuvalete gittim cogalmis akıntı. Kan kırmızı değil ama. Ne yapacağımı bilmiyorum. Başka bir doktora mı gitsem doktorun dediği gibi cumayı mı beklesem. Offf Allahim kimseyi bu duruma düşürme

Canım bende de oldu kanama 4 ay hemde ve oluk oluk kan geldigide oldu,doktor kotrolünde ol hep dinlen progestan hap pruluton iģne vurunup beklemekten baska çağre yok,doktorlar düşecekse eger durmaz zaten diyo nasip

Canım bende de oldu kanama 4 ay hemde ve oluk oluk kan geldigide oldu,doktor kotrolünde ol hep dinlen progestan hap pruluton iģne vurunup beklemekten baska çağre yok,doktorlar düşecekse eger durmaz zaten diyo nasip
Teşekkür ederim. Fakat Bebeğimizi kaybettik. Kanama devam ediyor ve beta hgc değerim oldukça düştü. Çok sıkıntılı günler gerçekten.

8 haftalıl hamileyim ilk haftadan kahverengi akıntıkanama basladı sonra pempembe sonra da kanamaya cevirdi kendini. Oluk oluk kanamam var ve doktorum düsük ysprıgımı soyledi birkac gun sonra son testten sonrs kurtsj olscsgım malesef. Bence bu kanamalar cok onemli. İlk gebeligimde düsüktü onda da ilk belirti kahverengi lekelenmeydi. İnsallah sende olmaz ama ciddiye al

Teşekkür ederim. Fakat Bebeğimizi kaybettik. Kanama devam ediyor ve beta hgc değerim oldukça düştü. Çok sıkıntılı günler gerçekten.
gecmis olsum bacım ustteki yorumunu simdi okufım ve inan ki uzuldum adına .kader bacım bazen cok istersin ama olmaz. Patolojiye gonderdin mi parcayı? Ben ilk dusukte gonderdim????

gecmis olsum bacım ustteki yorumunu simdi okufım ve inan ki uzuldum adına .kader bacım bazen cok istersin ama olmaz. Patolojiye gonderdin mi parcayı? Ben ilk dusukte gonderdim????
Teşekkür ederim. Evet kader maalesef yapacak bir şey yok. Parça gelmedi benden. Doktor küçük olduğunu kendi kendine düşecegini söyledi. Olmazsa kürtaj.

Merhaba,

Benim gebeliğim 4 hafta 4 gün..

Dün sabah hafif kahverengi bir akıntım oldu, akşam üstü de çok kısa süreli bir pembemsi akıntı. Hafif de ağrım var. Doktoru aradım. Olabilir, normal dedi.. Pembemsi akıntı arasıra olabilir, endişelenecek bir durum değil dedi. Hafif ağrı ise bütün hamilelik boyunca olabilirmiş. O da normalmiş. Endişelenmeyin dedi bana

2 aylık hamileyim ve 3 hafta önce kahverengi bi lekelenme gördüm doktor dinlenmemi söyledi bi hafta yattım sonra bi sıkıntı olmadı taki 2 gün önce ye kadar adet kanaması gibi kanamam oldu ağrılarım devam ediyor doktora gittim doktor 3 aylık olana kadar sürekli yatmam gerektiğini söyledi düşük tehlikesi varmış 2 hafta önce de kalp atışlarını duymuştuk bana ve bebeğime dua edin lütfen :KK46::KK1:

Back
X