Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kakaolu Çatlak Kurabiye

• Konu Sahibi Konu Sahibi hip
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çatlaklarda durabiliyorum ama hindistancevizli çatlaklarda duramam kii :111: surinin suçu lezzetin adresini bilmesi :27::27:

:1::9::9::9: ben netten bakıyorum :) geçen gün , limon jöleli ve tereyağlı kurabıye yapmıstım, ama sende denemelısın. $kakaolu-hindistan-cevizli-kurabiye-tarifi-kadinlarkulubu-net.webp $Limonlu-Kurabiye.webp

bunları yapmıştım :)

mutlaka deneyeceğim, limonlu tartıda çok severim zaten ekşi tatlı karışık mmm :27::27:

ben sadece kurabıyelerın üstüne çikolata dökmemiştim :) ayrıca ben bunların hiç birini yemem:D
gelen arkadaslarıma yaparım :D

Son düzenleme:
Kolay bi tarif, çok da güzel görünüyo, ellerine sağlık.
en kısa zamanda deniycem. Teşekkürler.

yaptıgımda kımse ınanamadı gözlerine, her yıyen
''nereden aldın '' deme gereği duydu:52::52:

evet, ama hindistan cevizini yumurtanın akıyla katı hale getırıyorum

ve fırından çıkan çatlakları soğuk süte batırıp çıkarıyorum
sonra buz dolabında dınlenıyor:27:

Tarifini verirmisiniz?

canım, keşke link vermeseydın. link vermek yasak.

Son düzenleme:
Bu kurabiyeleri o kadar sevdim ki tarifini paylaşmak istedim umarım siz de yapar ve beğenirsiniz

2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1/2 su bardağı kakao, 1 çay kaşığı tuz, dışı için 4 kaşık kadar pudra şekeri

Yumurta, şeker ve tereyağını elinizle iyice yoğurduktan sonra süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın, kakaoyu ekleyin daha sonra unu yedire yedire ilave edin, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz eğer elinize yapışıyorsa 1-2 kaşık daha un ilave edin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pudra şekerine bulayın ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14-16 dakika pişirin, ilk çıktığında size yumuşak görünebilir fakat sonra dışı sert içi yumuşacık brownie gibi kurabiyeler oluyor, bu tariften 26 kurabiye çıkardım ben, afiyet olsun

Eki Görüntüle 605635

aldım tarifini canım en kısa zamanda deneyecegim teşekkür ettim

yaptıgımda kımse ınanamadı gözlerine, her yıyen
''nereden aldın '' deme gereği duydu:52::52:

evet, ama hindistan cevizini yumurtanın akıyla katı hale getırıyorum

ve fırından çıkan çatlakları soğuk süte batırıp çıkarıyorum
sonra buz dolabında dınlenıyor:27:

ben sadece kurabıyelerın üstüne çikolata dökmemiştim :) ayrıca ben bunların hiç birini yemem:D
gelen arkadaslarıma yaparım :D

Bunları söylemen iyi olmadı. Beni ve hip'i kapında görürsen şaşırma. :52:

ve sonunda yaptıımmmm..çok güzel olduu...şekerli sevmiyoruz...pudra şekeri az koydum..güzel çatladıı :16::16::16:

tekrar teşekkürlerr..

$kurabiyee.webp

Back
X