Bisküvi - Kurabiye Tarifi kakaolu ıslak kurabiye (DENENMİŞ-RESİMLİ)

april_sun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
912
53
318
Tarifi iş yerindeki mutfak çalışanımızdan aldım, dün denedim ve herkes parmaklarını yedi diyebilirim.
Ben normalde pek kurabiye falan sevmem ama bu tarife bittim diyebilirim, hazır pastane kurabiyeleri gibi oluyor hatta daha güzel:)

Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, 2 dk kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.

yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az un kullandım ben)

Şerbeti için;
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay bardağı su
1 su bardağı şeker

yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve eritilmiş ılık margarini şeker eriyene kadar çırpın. kakaoyu ekleyin.
en son un-kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurup ceviz boyutunda kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ama çok dikkatli olun çünkü çok çabuk pişiyorlar, üstleri hafif çatlayınca fırından çıkarın. Ben önceden ısınmış fırında 14 dk pişirdim. fırından çıkan sıcak kurabiyeleri elle tutulur ısıya gelince önceden hazırladığınız şerbete daldırıp çıkarıyoruz ve kurumadan üstüne süs olarak ne koyacaksak koyuyoruz, kuruyunca yapışmıyor çünkü tam olarak.
Biraz serin yerde dinlendirilip servis edilirse süper oluyor. Afiyet olsun diyorum:)

Eklentiler

• $kurabiyeler.webp
    $kurabiyeler.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 409
çok güzel görünüyoooor canım çekti :39: bir televizyon prograında görmüştüm ilk. denemek istiyorum.

benim elimden gelmez böyle kurabiye falan ama bu aralar acayip merak saldım yaptım bugün bu tarfi nefis oldu gerçekten ben farklı olarak şerbet yerine şekerli süte batırdım çok beğendim ama teşekkrler sık sık yapacam ıslak kurabiyeyi :54::54::54:

benim elimden gelmez böyle kurabiye falan ama bu aralar acayip merak saldım yaptım bugün bu tarfi nefis oldu gerçekten ben farklı olarak şerbet yerine şekerli süte batırdım çok beğendim ama teşekkrler sık sık yapacam ıslak kurabiyeyi :54::54::54:

begenmenize sevindim, bende sık yapıyorum ama bi dahakine bende sütle deneyeyim, eminim dediğin gibi daha hoş olucaktır:6:

annem yiyince yüz ifadesi değişti şaşrdı ya :D beklemiyo tabi benden bende yaparım artık sık sık :) bildiğiniz başka güzel tariflerde paylaşırsanız çok sevinirim öğrenmem lazım artık :)

Son düzenleme:
bugün misafirim vardı değişik bişeyler arıyodum.. bu tarif iyi oldu. teşekkürler.. :16:

$Fotoğraf0296.webp $Fotoğraf0297.webp

Bunlarda ablamın yaptıkları,dün senin tarifini yaptık
Ama biraz fazla kaldı sanırım fırında içi biraz kuru oldu

Ellerine sağlık canım, afiyet olsun güzel gözüküyolar ama dediğin gibi çok çabuk pişiyo bu kurabiyeler.
Yumuşak olsun ağızda dağılsın diye fırını ısıtmak ve kurabiyeler minik minik çatlayınca mutlaka çıkarmak gerekiyor.

Bi dahakine mutlaka öyle yapacağız :34:

Akşama önemli bi misafirim var ben de tatlı olarak kurabiye yapayım dedim bu tarif cıktı karşıma :) Çok lezzetli oldu bu da resmi;

$IMG_0454.webp

Back
X