Çocuk Hastalıkları Kakasini yapamayan bebeklere tavsiyeler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Oyyyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
635
399
123
35
Merhaba oglum 35 gunluk oldugundan beri yani 10 gundur kaka yapamiyordu. Ben poposunu uyarinca yapiyordu ancak. Bu arada popoyu kulak cubugu yerine maydonoz copunu yaglayip uyarin tahris olmamis olur. Sonra uyarmada ise yaramadi cok kivraniyordu masajda yaptirmiyor karni tas gibi elleyince agliyordu. Bikac gundur rezene cayi papatya cayi veriyorum sabah birini aksam birini. Ilik yapiyirum 20 ml kadar ac olunca verin o zaman mama sanip iciyor. Gunde 1kezde olsa yapiyor artik arada karninida ovarsaniz rahatlar. Evet anneler tecrubelerimizi paylasalim belki yardimimiz dokunur birilerine

Merhaba, benim de yakında 3 aylık olacak bir oğlum var. biz de çok sıkıntı çektik bu kakadan ve gazdan. dr a götürdük kolik demişlerdi. biogaia verdiler. onu kullandık. sürekli ıkınma halindeydi. sonra kayınvalidem fitil önerdi kansuk diye bir şey. gliserin içerikli. çünkü zeytinyağıyla poposunu uyardık faydası olmamıştı. 4-5 günde bir yapıyordu biogaia ve fitil ile. ( aslen fitile çok karşıyım ama çaresizlik işte 3-4 sefer kullanmak zorunda kaldık ) sonra sabahları ilk mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koymaya başladım. ondan beri düzene girdi. gene her gün değil ancak 3 günde bir garanti yapıyor kakasını. eskisi kadar da ıkınmıyor sürekli. keyfi yerinde çok şükür.
Siz de bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.

Mama veya biberonla anne sütü veriyorsanız içine yarım çay kaşığı zeytinyağı koyun ve poposunu zeytinyağıyla uyarın karnına da masaj yapın aşağıya doğru hareket ettirmek sallamak da kakanın çıkmasını kolaylaştırır.

Hazır gıdalardan fazla ve karışık yemekten kaçının sütle bebeğinize geçen maddeleri o da sindiremez gaz kabızlık ve huzursuzluk yapar bebeklerde.

Arkadaşlar taze elma suyu da iyi geliyor bebeğim 4günde bir çıkıyordu onu uyardıktan sonra güç bela , elmaya başladıktan sonra her gün kendi çok rahat yapıyor kakasını, 3 damlayla başlayıp her gün biraz daha artırıyoruz aslında 30ml kadar olur ama daha 2çay kaşığından çok veremedim

18. Aylik oğlum icin tavsiyeleriniz varmi hanımlar haftada 1 kaka yapıyor ne yaptıysam tamamen gecmedi

Siz surekli kuru kayisi ,kuru incir ve zeytin yagi tuketmeye calisin , bebek sut yolu ile gereken gidalari alacaktir zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…