Kalabalık sınıf

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Öğretmeni düzgün seçerseniz sorun yaşamazsınız.
Oğlum Ana okulunda beceriksiz bir öğretmen yüzünden 14 kişilik bir sınıfta yok sayıldı. Sessiz bir çocuk olduğu için aktivite yaparken defalarca unutmuş öğretmen onu.
En son yılbaşı şapkasında çok heveslenmiş, yine unutulunca ağlayarak öğretmen beni hep unutuyor diye anlatmıştı. Ben malesef çok geç öğrendiğim için oğlumu hemen okuldan alsam da o yaranın izlerini taşıyor.

İlkokula 32 kişilik bir sınıfta başladı ama öğretmeni çok araştırarak verdim. Oğlum yine sessiz sedasız ama öğretmen her öğrencisine eşit davranıyor. Hayatımda gördüğüm en adil ve vicdanlı insanlardan biri. Her öğrencisini ayrı takip ediyor.
Oğlumun ilkokul son senesi bu yıl. Öğretmenimize minnettarım.
Kalabalığa yapacak bişey yok malesef, umarım vicdanlı bir insan okutur yavrunuzu.

Bu sene kızım birinci sınıfta 27 kişiydiler. Yine de çok değil mi, çok ama idare etti öğretmen. Biz de ilgilendik. Özel okula gitmiştim evin yakınındaki sınıf mevcudu 22 kişi dedi. E ne farkediyor o zaman dedik. Birinci sınıf zaten okuma yazma öğrenme sınıfıdır.
Evinize yakın başka okul bakın devletin daha az mevcutlu sınıfları vardır. Çocukken 48 kişilik sınıfta okuduk şaka gibi cidden şükür ki okuduk bir yerlere geldik. 30 ve üzeri çok fazla bence.

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Merhaba geçen sene 1. Sınıfları okuttum.Sinif listen 42 aktif gelen 40.Ankara merkezden bildiriyorum.Hic cimer e yazarak parmaklarınızı yormayin. Bu arada 30 kisi idealdir bence

Ben ikili eğitim zamanında okudum ve 7.sınıfa kadar 80 kişilik sınıfta okudum 😑
Bu konuya ne yazayım bilemedim 🙈

Gerçekten kalabalık sınıfta okumak çok zor. Bencede sayı az olmalı ama bize soran yok malesef 😑

118 öğrencili sınıf gördü bu gözler
ama kesinlikle haklısınız
sınıf mevcudu 20 olmalı

İstanbul'un en kabalık ilçelerinden birinde hala 55-60 kişilik sınıflar var. Cimerle falan olacak iş değil. Okula atanan öğrenci belli, bölgede ilk okula başlayacak öğrenci sayısı belli.. siz yazmasanız bile onlar da durumun farkında ama hiçbir şey yapmıyorlar

Çok fazla gerçekten de ya:KK43: ben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız 😐
yıl 1999-2000 izmir bayraklı'dan bildiriyorum, biz 58 kişiydik :KK53: sırada 3 kişi otururduk, ortada oturan bunalıma girerdi :D

Hayır öyle bir şey yok. Hatta tüm illerde ikili eğitimi bitirmek için uğraşılıyor. Yaşadığım ilde sadece birkaç okul kaldı ikili eğitim yapan. Tamamı tam gün eğitime geçti.
kızımın okulunda ikili eğitim ,böyle daha randımanlı olmuş o yüzden devam edilecekmiş sabahtan öğlen 12 ye bir grup ve öğlen 12:30 dan akşam 4 e kadar başka grup

Yeni gelen beşinci sınıflarımızın mevcudu 68 miş🤯 Özele kayanlar olur ama düşse düşse en fazla 10 kişi düşer☹️

Ha bu arada ben 45 yaşındayım. Ortaokul da bir dönem sınıfımızın 70 küsür olduğunu hatırlıyorum

Geçen sene proje okulu olarak yıllardır eğitim veren bir devlet okuluna kaydı düştü çocugumun. 30 kişi olsa güle oynaya gönderecektim. 8 sınıf var 8 i de 50 kişilikti. Mecburen özel okula yazdırdım. Sınıfların mevcudiyeti maalesef oransiz nüfus artışı sebebiyle şişmiş.

30-35 kişi şuan maalesef ideal geliyor bana. Benim suanki derdim ise özel okul sınıf kontenjanlarını bile 30 kişiye çıkardılar. El insaf. Hem onca maddiyat veriyoruz hem de sınıflar kalabalık olacak.

kızımın okulunda ikili eğitim ,böyle daha randımanlı olmuş o yüzden devam edilecekmiş sabahtan öğlen 12 ye bir grup ve öğlen 12:30 dan akşam 4 e kadar başka grup
16 da nasıl bitiriyorlar hiç teneffüs yapmıyor mu çocuklar, tam gün okullar 15.20 de bitiyor burda, yarım günü nasıl 16 yapmışlar çok ilginç.

16 da nasıl bitiriyorlar hiç teneffüs yapmıyor mu çocuklar, tam gün okullar 15.20 de bitiyor burda, yarım günü nasıl 16 yapmışlar çok ilginç.
3 hafta sonra 1. sınıfa başlayacak bu şekilde ,daha bugün okuldaydım

3 hafta sonra 1. sınıfa başlayacak bu şekilde ,daha bugün okuldaydım
bana da biraz tuhaf geldi sizin saatler toplamda da 3.5 saat sürüyor okul.. 12.30 -16 ise.
ilk okulda 5 ders yok mu? 40 dk ders 10 dk teneffüs olsa (5*50)-10 (en son derste teneffüs olmayacak) = 240 dk en az 4 saat lazım..o da hiç yemek arası gibi uzun teneffüs olmadan.

ben bi sürü değişik uygulama gördüm, deprem senesi deprem bölgesinde okuyanlar, 12 sene eğitim zorunlu olunca liselerde yığılmalar (blok ders yapıyordu ankarada bazı liseler, 2 li eğitime geçmişlerdi), ama mevcutların düştüğünü görmek bana daha nasip olmadı...

Tam gün çalışıyorum. Özel okul velisiyim. Tam araştırmadım ama duyduğuma göre özel okullar artık sınıf sayılarını 30 öğrenciye çıkarabilecekmiş. Mahalle arası pek çok özel okul öğretmen sayısını azaltıp sınıfları birleştirmeye çalışabilir. Sonuç itibariyle veliler de çocuklarını devlete kaydırmaya başlar. Yani devlet okullarının öğrenci sayısı daha da artabilir.

Ben de 40 kişilik sınıflarda okudum.
Hatta bir iki öğrenci başka okula gidince sevinirdik sınıf azaldı diye 😉
En az 37 38 olurdu.
Tabiki az öğrenci ile eğitim daha iyi olur ama şuan şartlar maalesef böyle.
Ablamda sınıf öğretmeni ve sınıfın yarisi suriyeliydi.
Ama çocuklar bir şekilde öğreniyor evde sizinde desteginizle.

Maalesef çok fazla. Bizim zamanımız deyince kendimi yaşlanmış hissediyorum :D ama cidden biz şanslıymışız yinede az ve özdük. En büyük problemi gürültülü olup ortamı sakinleştirmesi.

Back
X