kalça çıkıklığı

aryener

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
124
0
96
Konya
kızlar bebeğim 20 günlük 2gün önce doktra gittk ve ultrasonda kalça çıkılığı var denildi ortopediste yönlendirdi ve oda şuan belli olmaz dedi bacaklarına falan baktı ve normal görünüyor dedi.kafan çok karıştı 1 ay dolunca tekrar bir doçente yönlendirdi ozaman bakılsın dedi.ya bacakları çok haraketli kısalık falan yok bacağında yanlarına açabiliyor bacaklarını yani nasıl belli olur ki bu melet?başına gelen varsa yazsın nolurtedavisi var ama çok uzun bir süreç başna gelenler yazsın lütfen

ayy canım ya geçmiş olsun inşallah bişeyi yoktur

çok geçmiş olsun canım umarım birşeyi yoktur bebişinin, rontgenle teşhisinin yapıldığını biliyorum ama doktorunuz zaten yönlendirir sizi

çok geçmiş olsun benim kızımda olmuştu dkç olayı
şimdi 20 günlük bie bebekte benim bildiğim anlaşılamaz 2 yada 3 aylıkken röntgen çekilerek belli olur kızım 9 aylıktı belli olduğunda sadece ayak parmaklarında kısalıkla belli oldu bacakları yana açılıyordu zaten 6 ay alçıda kaldı ayağı geçmeyince çivi ve platin takıldı 2 ay daha alçıya alındı ayak şu an çok iyi kızım ve tam 20 yaşında
sizin tek şansınız çok erken bir dönemde belli olması tahminim kalın bezlerle bile sorunu hallederler ve sonuç başarılı olur sakın çok moralinizi bozmayın olurmu çok geçmiş olsun lütfen sonucu bildirirseniz sevinirim sevgiler

ilk önce çok çok geçmiş olsun,benim başımdan geçti yani bendede küçükken kalça çıkıklığı varmış,benim ki 2 aylıkken doktor kontrolünde belli olmuş 6 aylıkkende ameliyat olmuşum,6 ayda bacağımda alçı kalmış... şu anda gayet sağlıklıyım hiç bir sorunum yok,Allah sizin bebeğinizede en kısa zamanda acil şifalar versin....

ilk önce cok gecmis olsun allah acil sifalar versin
burda yani avusturyada bu tip vakalari cok duydum
bende dogum yaptigimda yanimda yatan bir arkadasimin bebegindede ayni durum vardi
ve beze benzeyen alci gibi bsiey taktilar buda cocuk icin zararli olmayan biseydi
simdi soruyorum arkadasima nasil oldu bebegin diye gayet iyimis
ama onunki direk dogum haftasi hastanede kontrolerde cikti ortaya
sanirim erken teshis konmasi güzel
acil sifalar dilerim tekrardan

canım fazla üzülme ama dogum esnasında oluyo yanlış bilmiyorsam halamın 3 kızı var 3 kızınıda dogum yaptıgı zaman kalça çıkıklıgı tespit edilmiş 40 içinde korse giydiriyolar ve hepside şuan manken gibi oyüzden fazla telaş yapma düzeliyo yani ama bana kalırsa bir başka dk, sen göster bu gibi durumlarda erken teşis önemli için rahat olur en azından geçmiş olsun

canım cok geçmiş olsun...2 yıl önce arkadasım dogum yaptı...kızındada vardı kalca cıkıklıgı...dogumdan sonraki gidisinde cıktı ortaya...pantolon seklinde dizlere kadar alcı giydiriliyor..ama ıkabilen alcı yapısık değil...1-2 ay kaldı o üzerinde...suan bişeyi yok allaha şükür iyilesti...nasıl anlayabilirsin..bebeğini yatır ...bacaklar cıplak olsun..iki bacagınada bak..bebeklerin bacaklarında katlar olur et bogumları...iki bacagın seklide katlarıda aynımıbaldırlarında bak bakalım...anlayabildinmi dediğimi..hangi tarafında sorun vatr dediler bu arada...bacak seklinin et yıgılmasının katlaının aynı olması gerekiyor baldırda...tekrar cok gecmiş olsun...dr u 1 ay bekleme..en kısa zamanda başa dr a hatta 1-2 dr a göster bence....önemli bence...

teşekkür ederim arkadaşlar.bacaklarının boyları eşit.ve deli gibi iksinide haraket ettiriyor.haraketlerinde ir kısıtlık yok yani.ve kıvrımlarını dünden beridir inceliyorum aynı kıvrımlar var ikisindede.yani buna ragmende çıkıklık olurmu bilmem.doktor yanlara iki bacağınıda açtı ikiside açıldı yani ya o ultrasonu çeken doktr yanılş bildi yada ortopedist yanlş biliyo.bebek zaten sezeryanla 36 hafta 4 günlükken doğdu.daha 10 kasım normal doğum tarihi.yani kemikleri daha gelişmemiş olabilir diye düşünüyorum.şuanda 3.540 grdı 3 gün önce.23 günlük oldu 1 ay olunca tekrar götüreceğim doktora.bakalım ne olacak.ama eğer kalça çıkıklığını farkedebileceğim başka birşey olursa bana yazın tekara incalayeyim nolur.sağolun

canim benim ilk cocugumda basima geldi evet ilk ayinin icindeydi doktor dediki bunin tedavisi cok basit bir ay boyunca bebegi hep 2 bez takicakmisik cünkü dedi daha o yeni dogmus bi bebek tedavisi 2 bezle geciyor dedi 1 ay sonra tekrar doktora gittigimizde kalcasi yerine gelmis ben de cok korkmustum böyle gecermi diye ama gercekten gecti simdi oglum 7 yasinda en ufak bisey yok zaten olmadi hic canim Simdi benim sana tavsiyem doktorun arkasini su ara sakin birakma erken tedavi cok daha iyi ve 0 acisiz oluyor GECMISLER OLUR INSALLAH CANIM BENIM:1hug:a.s.

geçmiş olsun canım.benim kızımda da kalça eklemlerinde gelişim geriliği çıktı.biz aslında çıkık var mı diye ulturasona gitmiştik.ama iki aydan önce kesin belli olmaz diye biliyorum bende.sen canını sıkma.biz de doktora sorduk alçıyla geçer dedi.bence senin bebişin için çok erken o yüzden sonraki ay bakmak istemişlerdir.bize bile daha erken bir ay sonra bidaha bakalım dedi dok.ayrıca artık bunların tedavisi kolay oluyo umarım bişeyi yoktur bebişinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…