Kekler - Pastalar Kalipta Kek - Albümlerde ki ekledigim kekin tarifi

HaticeCan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
1.580
11
116
Herkesin kolayca yapabilecegi bir tarif.

- Unu elekten gecirmek gerekiyor, daha iyi oluyor.
- Kalibi yaglayip icine un serpistirmek.

3 yumurta
1 Bardak toz seker
1 Bardak sivi yag
1 Bardak süt
2,5 Su Bardagi un (Siviligina göre ayarlanacak)
1 Paket kabartma tozu
1 veya Yarim limon suyu
Kek hamurunu dökecegimiz uygun bir kap

Bir kabin icine 3 yumurtayi kiriyoruz, icine 1 bardak toz sekeride ilave edip, güzelce mikserle cirpiyoruz (cirptikca bembeyaz olana kadar), cünkü o sekilde seker iyice erimis oluyor.

Sonra icine 1 bardak siviyagi koyup biraz daha cirpiyoruz. Daha sonra icine 1 bardak sütü ilave edip biraz daha cirpiyoruz.

Ayri bir kapta 2,5 su bardagi unu elekten geciriyoruz, icine 1 paket kabartma tozunu da ekleyip harmanlayalim, daha sonra unu – sivi karisimin icine ekleyip devam cirpalim.

Un´dan sonra 1 veya yarim limon suyunu da ekleyip devam karistiralim. Limon suyunuda ekledikten sonra eger karisim sivi olacak olursa biraz daha un ekleyebiliriz.

Hamuru icine dökecegimiz kabi margarinle güzelce yagliyoruz (cokta asiri yaglamayalim, yoksa yapisir bu seferde) sonra kekimizin kolay cikmasi icin kaliba un serpistirelim, fazlalik unu silkelim.. Sonra da hamurumuzu önceden 5 dk isittigimiz firinda 180 derecede 50 dakika pisirelim.

Firindan ciktiktan sonra hafif iliyinca kaliptan tabaga alabiliriz, arzuya göre üzerine cikolata sosu falan dökebiliriz…

Afiyet olsun

Eklentiler

• $18062011082.webp
    $18062011082.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 1.876
maşallah, mükemmel kabarmış canım!
yarın ilk işim denemek olacak
sonuçlarını da yazarım akşama :56:

Oyy maşallahhhhh kızzz kalıp mı büyüktü yoksa bu kadar kabardımı benimkiler kabarmazda hiçççç...bnde yapıoyorum tarifin aynısını ama bu kadar muhteşem görünmüyooo eline sağlık bacım

sagolun kizlar,

kalibim gayet normal bir kalip, isterseniz onunda resmini cekip koyayim. Bunun bu kadar kabarmasinin sebebi bana sorarsaniz kabartma tozu ve icine koydugum 1 veya yarim limonun suyu. Üstelik limon´danmidir nedir, günlerce yumusak kaliyor kekim.

Bir keresinde pistikten sonra cikardim, üstünüde cikolata sosu ile kaplamistim :-), o da güzel olmustu... Bakalim bi arada da icine kakao koyup deneyecegim, su hazirlar gibi olsun diye..

Insallah onuda paylasirim :-). Kizlar yaptiktan sonra bana mutlaka yazin... selamlar sevgiler

canım bukadar limon çok değilmi limonlu kek sandım biara limon tadı gelmezmi yaa süper görünüo eline sağlık limonu neden koyuyosun kabarsın diyemi limonlu kek mi bu yoksa

canım bukadar limon çok değilmi limonlu kek sandım biara limon tadı gelmezmi yaa süper görünüo eline sağlık limonu neden koyuyosun kabarsın diyemi limonlu kek mi bu yoksa

yok limonlu kek degil bu.. limon tadida gelmiyor neden dersen zaten icine koydugun 1 veya yarim limonun suyu.. O kadarcik suyunda kekin icinde fark edilmesi mümkün degil. Limonu daha iyi kabarsin ve bir kac gün yumusak kalsin diye koyuyorum. Nede olsa limonda asit varya o asit hemen kurumasini önlüyor zannimca...

Sende denersen yorumunu bekliyorum. Selamlar

Son düzenleme:
merhaba,

limon suyunu koymayi unutma :-)). Insallah güzel olur senin kekinde.. sonucu bana yazarsan sevinirim.

sevgiler selamlar

Canım eline sağlık çok güzel görünüyor. Özendim, ben de yaptım ama benimki böyle kabarmadı :50: pek bi beceriksizim sanırım :31:

elinize sağlık bu tarif çok güzel şaşmıyo hiç bu kek tarifi şaşmaz kek..kalıbınız çok güzel bi kalıpmış silikon kapmı bende çeyizime kek kalıbı almayı düşünüyorumda nasıl bi kalıp alsam acaba karar vermiş değilim

Back
X