• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalp şeklinde rahim, çikolata kisti ve hamilelik

Benim rahim kalınlığım hep çok iyiydi. Şimdi tüp bebek yaptırdım şekil kaynaklıysa eğer tüpe geçelim dedik. Arkuat rahmim doktor önemsemedi bile kalınlığım 11.6 ydı transferimde. 5ab 2 embriyo koyuldu ve hamileyim eminim yarın kan testi vericem. Histereskopi yapmak istemiyorlar kağan bey 11. Haftada rahim şekli kayboluyor diyor. Doğuran herkesin hsg si yok bu yüzden ne tür rahimlerle doğuran var bilmiyoruz. Bnm arkadaşım pcos o da 2 kere düşük yaptı üst üste 3. Doğurdu. Rahimmşekli normaldi.
Dediğim gibi 11. Haftalar kritik zamanlar. Esnemeyebiliyor. Pcos olayı yunurtalikla ilgilidir genellikle gebe kalmayı zorlaştırır. Düşükle ilintilisini hiç görmedim. Başka bir sebebi vardır muhtemelen düşüğün. Tum dusuklerin sebebi rahim şeklidir demedim. Araştırılması lazım dedim. Artık teknoloji gelişti. Kullanmak icab eder. Zira her kürtaj rahme bir işlem yapılması demek. Buda yapışıklık ve tüp tıkanıklığına sebep veriyor.

Merhaba herkese, iki buçuk yıldır evliyiz birinci senemizin sonunda bebek istediğimize karar verdik sonrasında devlet hastanesinde bir kadın doğum doktoruna muayene oldum. Kontrol etti(karın üstü ultrasonla) ve herhangi bir problem olmadığını söyledi. Çok fazla regl sancısı çektiğimi ve bir problem olup olmayacağını kendisine belirttiğimde bunlar normal şeyler çocuk doğurunca geçer 😆 dedi. Folik asit başlattı. 8 ayın sonunda hamile kalamayınca bu sefer özelde bir doktora gittim. Vajinal muayene sırasında çikolata kistim olduğunu gördü ve ilaç başlamam gerektiğini söyledi. İlaca başladım yaklaşık 3.5 ay kullandım. İlacı bıraktıktan ve üstünden zaman geçtikten sonra yine hamile kalamayınca ve adet sancılarım da artmaya başlayınca tekrar doktora gittim ve bu sefer tüp bebeğe başlamak istediğimi belirttim. Kendisi de bana yaşım(31) ve yumurtalıklarımın durumu itibariyle çok kapsamlı bir tüp bebek tedavisine gerek olmadığını herhangi bir devlet hastanesinde de işimin görüleceğini belirterek devlet hastanesinde bir infertilite polikliniğine yönlendirdi. Sonrasında Bursa şehir hastanesi infertilite polikliniğine gittim. Gittiğim doktor detaylıca muayene etti (inanın özeldeki doktordan çok daha uzun sürdü muayene etmesi). Tüm testlerimi yaptı, rahim filmi çektirdi. Rahmim kalp şeklinde ve sol tüpüm tıkanık ayrıca sağ yumurtalık yakınında çikolata kistim var. Amh ve diğer hormon testlerimin hepsi iyi. Şimdi yumurta takibi yapıyoruz iki günde bir hastaneye kontrole çağırıyor ve her seferinde çok detaylıca muayene ediyor. Henüz sürecim netleşmedi ama benim size sorum benimle aynı durumda olup doğal yollarla veya tüp bebekle hamile kalan var mı? Doktorum olumsuz bir şey söylemese de bu süreç çok yıprattı ve umutsuzluğa kapılıyorum.
Bende evlendiğimde hemen bi dr muayene oldum sorun olmadığını 1 yıl içinde hamile kalacağımı söylemişti dr ama olmadı 2 yıl bekledikten sonra özele gidip muayene oldum aynı şeyler söylendi ve rahim filmi çekildi yine sorun yok dendi iki çatlama iğnesiyle denedik olmadı biraz bekleyindediler 2 yıl daha geçti ve artık tup bebek için özele gittik dr muayene etti senin çocuğun normal asla olmaz rahmin kalp şeklinde dedi niye bukadar bekledin dedi durumu anlattım hemen tedaviye başladık ve ilk denemede ikizlerim oldu şuan 3 yasindalar ve tekrar tup bebek yaptık suan yine hamileyim darısı isteyen herkese.

Bende evlendiğimde hemen bi dr muayene oldum sorun olmadığını 1 yıl içinde hamile kalacağımı söylemişti dr ama olmadı 2 yıl bekledikten sonra özele gidip muayene oldum aynı şeyler söylendi ve rahim filmi çekildi yine sorun yok dendi iki çatlama iğnesiyle denedik olmadı biraz bekleyindediler 2 yıl daha geçti ve artık tup bebek için özele gittik dr muayene etti senin çocuğun normal asla olmaz rahmin kalp şeklinde dedi niye bukadar bekledin dedi durumu anlattım hemen tedaviye başladık ve ilk denemede ikizlerim oldu şuan 3 yasindalar ve tekrar tup bebek yaptık suan yine hamileyim darısı isteyen herkese.
Histereskopi yapıldı mı size rahimle ilgili yoksa o mevcut şekliyle mi tüp bebek tedavisinden olumlu sonuç aldınız

Histereskopi yapıldı mı size rahimle ilgili yoksa o mevcut şekliyle mi tüp bebek tedavisinden olumlu sonuç aldınız
Hoca histereskopi yapmicam hamile kalacağını düşünüyorum olmazsa yaparız sonra demişti sukur gerek kalmadi

Hoca histereskopi yapmicam hamile kalacağını düşünüyorum olmazsa yaparız sonra demişti sukur gerek kalmadi
Bana da t rahim görüntüm için doktor benzer konuştu. İlk transferi yapalım bakalım tutunmazsa o zaman histeroskopi ile genişletiriz dedi. Sizinki gibi gerek kalmaz umarım 🙏

rahim şekli de düşük sebebidir diyemem dedi kağan kocatepeye gittim gebelik boyunca.
Düşük sebebi de diyemiyorlar sebebi değil de diyemiyorlar, ama etken olabiliyor benim doktorum öyle söylemişti belli bir sınırı varmış o kavisin benimki de sınırda olduğu için histereskopi oldum

Düşük sebebi de diyemiyorlar sebebi değil de diyemiyorlar, ama etken olabiliyor benim doktorum öyle söylemişti belli bir sınırı varmış o kavisin benimki de sınırda olduğu için histereskopi oldum
Ama hiç düşük yapmadan ameliyat saçma değil mi

Ama hiç düşük yapmadan ameliyat saçma değil mi
Değil bence ameliyat çok zor bi ameliyat değil hemen sonrası uyanıp evine gidiyorsun hayatına devam ediyorsun ama benim gibi özellikle hamile kalamayan insanların düşük yapması evladına tutunmausken kaybetmek daha zor bence

Ben tüp bebek öncesi tutunmada veya sonrasında düşük riski olmaması için aklımda şüphe kalmasın diye olmak.istedim doktorum da çok kararsız kaldı ama yapmamız gerekiyor dedi

Ben tüp bebek öncesi tutunmada veya sonrasında düşük riski olmaması için aklımda şüphe kalmasın diye olmak.istedim doktorum da çok kararsız kaldı ama yapmamız gerekiyor dedi
Hayır aslında çok riskli bu yüzde doktorlar hemen yanaşmıyor kalıcı yapışıklık olabilir rahim incelmesine sebep olabilir. Milyarlarca insan doğum yapıyor hepsinin rahim şekli normal mi? Bozuk şekillerle yarım rahimle doğuran çok var. Zaten bir kez hamile kalsanız düşük de yapsanız 2. Hamileliğiniz çok çok kolay olur

Ben bunun stressiyle aylarca uyuyamadım histereskopi rahim kalınlığım uygunsa yapılmayacaktı ve 11.6 ölçtüler yapmadılar rahim esner dediler. Aret kamar yapacaktı yapmadı gerek yok dedi. Gittiğim devlet hastanesi doktorları dahil bir tanesi bile histereskopi ol demedi hatta olmayın dediler

Hayır aslında çok riskli bu yüzde doktorlar hemen yanaşmıyor kalıcı yapışıklık olabilir rahim incelmesine sebep olabilir. Milyarlarca insan doğum yapıyor hepsinin rahim şekli normal mi? Bozuk şekillerle yarım rahimle doğuran çok var. Zaten bir kez hamile kalsanız düşük de yapsanız 2. Hamileliğiniz çok çok kolay olur
Sorun iste hamile kalamıyorum tüp bebek şansımı da düşürmek istemedim

Sorun iste hamile kalamıyorum tüp bebek şansımı da düşürmek istemedim
Benimde benzer bir durumun var. Tüp Bebek yaptik. Negatif oldu. Doktor histereskopi yapalım dedi. Oldum şuan. Aynı gün taburcu oldum. İki ay dinlenme süresi verildi. Beklemedeyim. Sizin rahim şekliniz nasıldı?

Benimde benzer bir durumun var. Tüp Bebek yaptik. Negatif oldu. Doktor histereskopi yapalım dedi. Oldum şuan. Aynı gün taburcu oldum. İki ay dinlenme süresi verildi. Beklemedeyim. Sizin rahim şekliniz nasıldı?
Benim aynı kalp şeklindeydi rahim perdesi diyorlar sanrım milim olarak hesapliyorlar sınırda hatta sınırı da geçmiş olunca çok aradayim dedi doktorum böyle olup doğuran da var ama transfer yaparız sonra düşük vs olabilir acaba diye kafamızda şüphe kalır mı vs diye konuştuk ben aklımda sorun suphe kalmasın stressiz transfer süreci gecirmek için oldum. Şuan transfer oldum bekliyorum bide embriyo sayım azdı sansa bırakmak istemedim inşallah dua edin tutunmuş olsun 🥲

Dediğiniz gibi 2 ay dinlenme süreci oldu 2 farklı doktota da muayene oldum histereskopi sonrası sorun görmediler çok şükür.

Benim aynı kalp şeklindeydi rahim perdesi diyorlar sanrım milim olarak hesapliyorlar sınırda hatta sınırı da geçmiş olunca çok aradayim dedi doktorum böyle olup doğuran da var ama transfer yaparız sonra düşük vs olabilir acaba diye kafamızda şüphe kalır mı vs diye konuştuk ben aklımda sorun suphe kalmasın stressiz transfer süreci gecirmek için oldum. Şuan transfer oldum bekliyorum bide embriyo sayım azdı sansa bırakmak istemedim inşallah dua edin tutunmuş olsun 🥲
Benimde çok kötü değil ama y şeklinde biraz yanlar traslanmali dedi bir çok doktor. Tüp Bebek doktorum da bu yüzden tek transfer verdi. Esnemeyebilir rahim dedi. Böyle deneyelim bı dedi. Ama negatif oldu. Bende amelyat oldum. Muhtemelen hem yanlardan hem tepeden genislettiler. Doktorum direkt rahim şekline bağladı inferteliteyi. Embriyolarim var geride. İki tane 3. Gundu. Biri gitti. Digerleri 5. Güne gitti. İkiz olarak olarak donduruldu. Bence kalitesiz olsalardı gidemezlerdi diye düşünüyorum. En azından fire verirdi bir iki tanesi. Rabbim inşallah uavrunuza tez zamanda kavuşturur. Dualarında olacaksınız.

Benimde çok kötü değil ama y şeklinde biraz yanlar traslanmali dedi bir çok doktor. Tüp Bebek doktorum da bu yüzden tek transfer verdi. Esnemeyebilir rahim dedi. Böyle deneyelim bı dedi. Ama negatif oldu. Bende amelyat oldum. Muhtemelen hem yanlardan hem tepeden genislettiler. Doktorum direkt rahim şekline bağladı inferteliteyi. Embriyolarim var geride. İki tane 3. Gundu. Biri gitti. Digerleri 5. Güne gitti. İkiz olarak olarak donduruldu. Bence kalitesiz olsalardı gidemezlerdi diye düşünüyorum. En azından fire verirdi bir iki tanesi. Rabbim inşallah uavrunuza tez zamanda kavuşturur. Dualarında olacaksınız.
Çok sagolun benim 2 tane embriyo oluştu sonradan hatırladım yumurta toplamadan önce karar verdik ameliyata embriyo sayımız da belli değildi az da olabilir vs diye opu islemi bitince histereskopiyi de ayni anestezi de yaptırdım zor süreçler zor kararlar Rabbim emeklerimizin karşılığını yavrularımızı kucağımıza alarak versin inşallah 😊embriyo sayisini duyunca da iyiki öncesinde karar vermisiz dedim doktoruma da güveniyorum risk görse söylerdi diye düşünüyorum

Histereskopi yapılmadı dr tutacağını düşünüyorum tutmazsa yaparız demişti sukur gerek kalmadan hamile kalabildim

Back
X