Merhaba herkese, iki buçuk yıldır evliyiz birinci senemizin sonunda bebek istediğimize karar verdik sonrasında devlet hastanesinde bir kadın doğum doktoruna muayene oldum. Kontrol etti(karın üstü ultrasonla) ve herhangi bir problem olmadığını söyledi. Çok fazla regl sancısı çektiğimi ve bir problem olup olmayacağını kendisine belirttiğimde bunlar normal şeyler çocuk doğurunca geçer
dedi. Folik asit başlattı. 8 ayın sonunda hamile kalamayınca bu sefer özelde bir doktora gittim. Vajinal muayene sırasında çikolata kistim olduğunu gördü ve ilaç başlamam gerektiğini söyledi. İlaca başladım yaklaşık 3.5 ay kullandım. İlacı bıraktıktan ve üstünden zaman geçtikten sonra yine hamile kalamayınca ve adet sancılarım da artmaya başlayınca tekrar doktora gittim ve bu sefer tüp bebeğe başlamak istediğimi belirttim. Kendisi de bana yaşım(31) ve yumurtalıklarımın durumu itibariyle çok kapsamlı bir tüp bebek tedavisine gerek olmadığını herhangi bir devlet hastanesinde de işimin görüleceğini belirterek devlet hastanesinde bir infertilite polikliniğine yönlendirdi. Sonrasında Bursa şehir hastanesi infertilite polikliniğine gittim. Gittiğim doktor detaylıca muayene etti (inanın özeldeki doktordan çok daha uzun sürdü muayene etmesi). Tüm testlerimi yaptı, rahim filmi çektirdi. Rahmim kalp şeklinde ve sol tüpüm tıkanık ayrıca sağ yumurtalık yakınında çikolata kistim var. Amh ve diğer hormon testlerimin hepsi iyi. Şimdi yumurta takibi yapıyoruz iki günde bir hastaneye kontrole çağırıyor ve her seferinde çok detaylıca muayene ediyor. Henüz sürecim netleşmedi ama benim size sorum benimle aynı durumda olup doğal yollarla veya tüp bebekle hamile kalan var mı? Doktorum olumsuz bir şey söylemese de bu süreç çok yıprattı ve umutsuzluğa kapılıyorum.