kalpte beyaz leke ve böbrek genişlemesi

jolly_26

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
6
0
6
Eskişehir
merhaba kızlar ;
22+2 haftalık kız bebeğine hamileyim. ikili test sonucum 1/46600 ---üçlü test sonucum 1/2980 olarak çıktı. ve doktorum düşük riskli gebelik kısmına girdiğimi söyledi.AMa 16/07/2014 tarihinde detaylı ultrasonda prof. tarafından inceleme yapıldı. bebeğimin izlenebilen kısımlarında kalpte beyaz bir leke ve böbrekte ön arka kısımda 5,5mm ve 4,5 mm genişleme olduğu söylendi. Amniyosentez önerilmedi. fakat sadece kan tahlili alınarak yurtdışında yapılan bir test olduğu söylendi.pahalı bir test olduğu söylendi. Durumumda o kadar iyi değil yaklaşık 3000 tl civarında bir masrafı varmış . sizce genital bozukluk görülme riski nedir? ailemde genetik bozukluğu olan biri yok. çok üzüntülüyüm. benim gibi sorunlar yaşayan ve sağlıklı bir bebek dünyaya getiren var mı. Akşamdan beri ağlıyorum. Rabbim bebeğimin acısıyla sınamasın. var mı içimi rahatlatacak bana bir umut ışığı olacak kimse ???

nacizane tavsiyem birkaç doktora daha ayrıntılı ultrasona giriniz. aynı ultrason raporunu göstermek değil de ultrasonu farklı farklı doktorlara çektiriniz. prof olması gerekmiyor, birkaç devlet hastanesi bile olabilir. birinin gördüğünü başkası bambaşka görebiliyor.

bende aynı fikirdeyim tek dr kararıyla hareket etmeyin...çok geçmiş olsun....saglıkla alın kucağınıza inş...

benim de, hamileyken oğlumun böbrekleri o kadar büyüktü ki yeni doğmuş bir bebeğin böbreği büyüklüğündeydi. buna rağmen, "beklemekten başka çare yok. anne karnında hiçbirşekilde müdahele edemeyiz. çok büyürse erken doğum yaptırabilirz hepsi bu" demişlerdi. bir de suyum aşırı fazlaydı. "bebeğin yutma bozukluğu olduğu için suyun bu kadar fazla olabilir" diye endişelenmişlerdi ama yine beklemiştik. anne karnındaki bebeğe müdahele için gerçekten çok ciddi sorunlar gerekiyor. 9. aya kadar bekledik ve doğdu.

yurtdışında test yada 3000 tl çok abartılı geldi bana :26: birkaç yerde ultrason çektirip hepsi aynı şeyi söylüyor mu ona bakabilirsiniz

böbrekteki bozuklukla genital bölge bozukluğu arasında hiçbir ilişki yoktur ki.

Doğru diyorsunuz. bende kendi doktoruma aynısını sordum. bunlar varsa her dr aynı şekilde görür dedi. eskişehirde Turgay Şener bu işin uzmanı dedi. Türkiye de bu işi iyi yapan ilk 3 doktordan biri dedi. Bende kararsız kaldım. Kendi doktorum bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor. Ama anne yüreği en küçük ihtimalde olsa karalar bağladım akşamdan beri. gözyaşlarım dinmek bilmedi.

bebeginiz nasıl doğdu sağlıgı nasıl Benim bebegimdede beyaz leke varmıs 22 haftalıgımda

bebeginiz nasıl doğdu sağlıgı nasıl Benim bebegimdede beyaz leke varmıs 22 haftalıgımda
temmuz annesisin o zaman neden gormedim seni hic? bende 20 haftaligim benim bebegimde de varmis ekojenik fokus.

Canim bebegin nasil bende ayni durumdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…