• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cicek94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
19
4
1
31
17+5 haftalık üçüz gebeyim. Bir tanesinde 12. Haftadan beri kalpte parlaklık var diğer ikisinde de 16. Haftada çıktı. Doktorlar amniyosentez yapılabilir diyor, üçüz olduğu için daha önce ikili üçlü tarama testleri bizim gibi çoğul gebeliklere uygulanmıyor. 10. Haftada da bir tanesinde ense kalınlığı var gibi denmişti ama 12. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda 2.4 mm ölçülmüştü, diğerlerinin de 1.8mm ve 1.9 mm idi. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız üç bebeğim de ayrı keselerde olduğu için üçünden de ayrı ayrı iğneyle girilip amniyotik sıvı alınması gerekiyor. Erken doğum zaten çoğul gebeliklerde sık görülüyor bu işlem yapılırsa çok daha erken bir doğum olabilmesinden korkuyorum. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı yardımlarınıza çok ihtiyacım var gerçekten

Sıvı alındığında bir tedavisi yok maalesef sizinde kafanız karışır iyice. Benim abimin eşi 2 gebelik geçirdi ikisinde çok şükür çok sağlıklı, ama sizin gibi ilk gebeliginde de ikinci gebeliginde de ense kalınlığı var, kalpte parlaklık var down sendorumlu diye teşhis bile koydular, amniyosentez yaptırmadı onlar daha küçücük diye kıyamadılar, doktorlar isterseniz aldira bilirsiniz diye teklif sundu, gerçekten yengem çok tevvukl et çocukları zaten çok geç oldu ve tedaviyle oldu Rabbim isterse çok sağlıklı doğar ben aldırmak istemiyorum dedi, 1 ay sonra doktorlar geri herşey yolda falan demişti. Bu arada tek hastaneye de gitmedile 2. Yigenimde 3 hastaneye gittiler 3 de down sendorumlu çok yüksek ihtimalle demişti. Doğumdan sonra çok şükretti iyiki aldırmamış falan diye çünkü bazı doktorlar size çok zor olur aldırmayı iyi düşünün falan demişti. Sizin bebişleeiniz de inşallah zamanında cokbsaglikli bir şekilde doğar hiç korkmayın gerçekten rabbim ol derse olur

Back