• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kamburluk:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi yzc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yzc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
95
1
0
Samsun
arkadaşlar umarım doqru yere açmışımdır daha yeniyim bu konularda:17:benim sorunum kambur durma ve duruş bozukluğu:59:netten baktım yelekler var ama emin de olamadım alsam mı almasammı işe yarar mı bilmiyorum:63:lütfen bi öneride bulunun lütfennnn:58::59::92::98:

Merhabalar, bendede aynı sorun var, boyum uzun olduğundan dik duramıyorum. Ama sırtımda bir kamburluk yok. Bahsettiğiniz yelekden aldım, kullanamadım. Zaten belli zaman sonra, kendi şeklinizi alıyor, hiç tavsiye etmiyorum:19:
Sonra doktora gittim, muayene etti beni, kambur olmadığımı söyledi. Masa başında işim olduğundan, özensiz oturmak, yürürken dik duramamak dan kaynaklı olduğunu söyledi. Bunun için egzersizler verdi. Yaklaşık 3 ay kadar düzenli yaptım, sonra bıraktım, unuttum:1: ama bir taraftanda spor yapıyorum. Eskiden kambur durduğumu söyleyen kişi fazlaydı, artık azaldı, dikkat çekmiyor, demekki faydası olmuş diyorum:21:

:74:cok teşekkür ederim peki hanqi doktora qittin canım fizik tedavi falan mı aynı sekilde ben de düzqün duramıyorum zaten bu yüzden oluyo aynı şekilde ben de uzunum offf eqzersizler ne tür tarif edebileceqin var mı cnm:21:

Fizik tedavi merkezine gitmiştim, ordaki herhangi bir doktora göründüm. Hatta doktor hanım bana güldü:1: kim sana kambur diyor, onların gözlerinde sorun var demişti:1:

Hareketlere gelince, netten felan bulabilirsem eklerim ama anlatmaya çalışayım, inşallah tam anlatabilirim canım. Bir çok hareket vermişti, ben içlerinde sırtımı çalıştıranları daha çok yapmaya çalıştım.Hatırladıklarımı anlatmaya çalışayım:34:

* Ayakta dik bir şekilde, hafifden bacaklarını açarak durunuz. Omuzlarınızı yukarıya çekmeden, geriye doğru hafifçe çekerek, geri bırakın. Her hareket 10 kere tekrarlanacak.

* Yine ayakta, bu kez kollarınızı gererek arkaya doğru bükmeden uzatınız, iki elinizi arkada birleştiniz.Birleşen ellerinizi hiç bırakmadan, hafifçe yukarıya kaldırarak bırakınız., sonra bırakınız. Bu hareketi tekrarlayınız.

* Elinize bir sopa alınız(oklava, süpürge sapı:1:) olabilir. Sopayı iki kenarından, kollar gergince tutunuz, yukarıya kaldırıp, aşağıya indiriniz.

* Bu kez sopayı arkanıza alınız, beliniz hizanızda iki yanlarından tutunuz. Hafifçe yukarıya kaldırıp, indirin. hareketi tekrarlayın.

* Sandalyeye oturun, muhtemelen ofis koltuğu olsun. Ellerinizi ensede birleştirip, geriye doğru yatın. Sırtınızı eğebildiğiniz kadar. Bu hareketinde tekrarlayınız..

çok saol cnm uyqulayacaqım asslında bana da kambur deils,n diyolar ama bu aralar çok taktım kafama:17: uyqulayacaqım canım inşallah qecer :52:

Rica ederim, ilk biraz zor gelebilir ama zamanla hareketleri tekrarladıkça rahat yaparsınız. Hepsini peşpeşe yapamazsanızda gün içinde aklınıza geldikçe yapabilirsiniz.:16:

yoga ya da pilates gibi minder sporları kamburluğa iyi geliyor kızlar. özellikle yoga duruş bozukluklarına birebir...

benim de yıllardan beri duruş bozukluğum mevcuttu..pilatese başlayıncaya kadar..şimdi yavaş yavaş düzeldiğimi görüyorum aynada..anatomi bilgisi olan uzman bir pilates hocası eşliğinde gözle görülür fark oluyor..kamburluğun nedeni (en azından benimkinin) sırt kaslarımın ve iç bacaklarımın güçsüz olmasıymış..pilates egzersizleri sırasında mevcut hareketle beraber sırt ve bacak egzersizi de veriyor benim hocam..periyodik olarak yapılırsa yani sırt ve bacak kaslarınız güçlenirse işe yaradığını göreceksiniz..masa başı işim olmasına rağmen eskiden sürekli kendimi yakaladığım o iki büklüm pozisyonum yok artık..sırt ve bacak çalışmaya devam..kolay değil yıllardır bozuk şekil almış iskelet yapınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz..zaman alıyor fakat sonuçları gözle görülüyor..uzun vadede çok daha iyi olacak.. :))

bu sorun bendede vardı hatta hamilelikle ciddi boyuta ulaşmıştı ve çok fazla sırt ağrım vardı bebeği bile taşıyamıyordum ve kesinlikle dik duramıyordum biraz dik dursam dayanılmaz ağrı çekiyordum hem çok kötü bir görüntü hemde çok ağrı ilk başlarda önemsemediğimden ilerlemişti epey başka bir problemden ötürü fizik tedaviye gidiyordum orada bir alet vardı bu sorunu çözüyormuş sırtınızla ağırlık kaldırdığınız birşey aslında hiç inandırıcı gelmedi ama gidip geldikçe baktım talep çok en sonunda dedim deneyim bari
15 seans ilk başta haftada 1 gidiyorsunuz 5 -10 dk falan sürüyor ve her hafta kaldırdığınız ağırlık artıyor geçen sene gitmiştim şimdi ne kamburluk var ne ağrı çok faydasını gördüm tavsiye ederim istanbul etilerde natal fizik tedavi var oraya ulaşıp bilgi edinebilirsiniz origine diye bir alet geçen sene 15 seans 1500 liraydı şimdi bilmiyorum ama gerçekten değiyor belki lazım olan olur başka yerde yok dediler ama varmı yokmu gerçekten bilmiyorum ama spor salonlarında benzer aletler vardır belki hiç dikkatimi çekmedi

Back
X