Kamu da aşçılık

Evet bu söylediğiniz çok doğru fakat bi kpss kadar yorucu yollardan geçmesi lazım.. Hatta sanki daha zor gibi.. Oturup dil sınavları dgs sınavı ve sonrası 2 yıl daha okuması derken baya yorucu bir de hemen istediği yerden başlama şansı çok çok düşük.. Özelde de özellikle aşçıların çalışma saatleri ve temposu çok yorucu gerçekten yıpratıcı.. Ben bu işi gerçekten kendine amaç edinmiş çok sevdiği için yapan insanların yapabileceğine inanıyorum.. Bu arkadaşımız da zaten kuaförmüş..

O bakımdan eğer mümkünse bence memur olarak atanmak şu durumda en mantıklısı gibi devlet işi her zaman garanti her zaman rahattır ama ilerisi var mı?? Tabi ki yok sadece aşçı bir memursun emekli olana kadar da aşçılıktan emekli bir memursun..

Sizin bahsettiğiniz şeyi başarabilirse çok süper yerlere gelme şansı var.. Herkes için hayırlısı tercih arkadaşın elbette ☺️
Kesinlikle katılıyorum. Elbette hiçbir şey basit değil ama bu meslek sevmeyi ve çok iyi yerlere gelmek için o zorlukları aşmak gerekiyor. Umarım en iyi yolu kendisine seçer :)

Kuaförlük gibi mesleğiniz varken neden aşçılık..bi makasla kesilen saç en az 50 lira..kuaförlüğün üzerine kazanç garanti iş tanımam..Evet pandemi de kapandı ama bu geçici bi süreç uzun vadede getirisi çok iyi

Kalabalık bir topluluğa hiç yemek yapmadım mutfak tecrübem ev mutfağıyla sınırlı tek mi çalışıyorsunuz yani yanınız başka aşçılar da olmuyor mu
Benim çalıştığım yerde günde iki kere bin kişilik yemek çıkıyor. Çoğu kurumda bir defa yemek çıkar. Mutfak kadromuz yardımcı personelle birlikte 25 kişi.

Arkadaşım ne yap et mutlaka kamuya girmeye çalış bende memurum mesai saatlerin duzenli olur haftasonu çalışmazsın iyi de maaş alırsın bizim kırımda işçiler tasarımlar memur gibi aynı saat gelip gidiyorlar normalde mesai saatleri farklıdır işçi ile memurların bütün tatillerden faydalanırsın özel sektördeyse çalışan bir insan olarak kesinlikle devlete atanmaya calis

Kamuda çalışma imkanınız varsa elbette kamu. 85 önlisans KPSS den merkezi atanıldıysa çok iyiymiş ayrıca.

İlle de aşçılık olsun demiyorum tabi ki okuduğum bölüm o olduğu için onu düşünüyorum asıl mesleğim bayan kuaförü ama şu pandemi de maddi sıkıntılardan bir çok iş yeri kapandı

Bu calistiginiz alan ile ilgili degisir iyi bir asci bir rest.da belkemigidir heleki isini seviyorsa. Pandemide bile calisanlar onlardi, tek ihtiyac onlardi. Bu arada gorumcem kuafor evet sık kapandilar ama 1 haftada inanilmaz para kazanmislar 1 dk bos kalmiyorlarmis yani sadece tek tarafli dusunmeyin
Ben devlet kurumundayim bir dahaki ay nasil maas odeyecegini dusunuyorlar ben memurum ama iscinin isi zor. Tesislerdeki elemanlar 4200 tlye sabah 8 aksam 12 calisiyor mesai yazdirmiyorlar hakedisi gorunce sok oldum. Icine girmeden ne bekledigini bilemezsiniz insallah huzurla calisacaginiz emeginizin karsiligini alacaginiz bir yer olur.

Benim eşim de aşçı. 2 yıllık mezun. Devlette çalışıyor. öncesinde 12 yıl özelde çalışmış. Şimdiki aklım olsa hemen kpss ye girerdim diyor. Pandemide haftada 2 gün de çalıştığı oldu 3 günde. Çok rahattı. Maaş yönünden sıkıntı yoktu elhamdulillah. Ama önemli olan işini severek yapmak. Bir yerlere gelmek, kendini gelistirmek istiyorsan özel derim. Devlette ne uzarsin ne kisalirsin.Ama ben isimi yapayim paramı alayım diyorsan devleti tercih et derim.Rabbim hakkinda hayirlisini versin hayirli karar vermeni nasip etsin insaallah.

Kalabalık bir topluluğa hiç yemek yapmadım mutfak tecrübem ev mutfağıyla sınırlı tek mi çalışıyorsunuz yani yanınız başka aşçılar da olmuyor mu

Bazı mülakatla alım yapan kurumlar kalabalık topluluğa yemek yapmış olmanızı avantaj sayar. Staj yapma gibi bir olanağınız varsa böyle kalabalık yerlere yemek çıkaran yerlerle çalışmanızı tavsiye ederim.

Back
X