kamu davası hakkında bilgisi olanlar

nermin90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
12
0
36
İstanbul
Arkadaşlar bir süreönce eşim ve ailesi bana şiddet gösterip evden kovdular kısacası barıştık ama eşimin kamu davası var mahkemede şikayetçi değilim deprosyandadım eşimben kendimikaybedince kendime gelmemiçin tokat atmış bende yanlış anlamışım yenidoğum yaptım depresyondaydım eşimden özür diliyorum onun bir günahıyok o arbedede yanlışanlamışım şikayetçi değilim desem kabul edermi inandırıcı mı sizce verdiğim ifadeyi hatırlamıyorumçok sinirlerim bozuktu desem ailesinin şikayeti lındı ama ein ki kabul olmadı kamu daasına çevrildine dersiniz bilgisi olan yardımcı olsunlütfen...

ne kurtarıyosun adamı ya sonu varmı sanıyosun sonundada psikolojın bozuk raporu alıver yarın obur gun bosanırsanız cocugunuda alsınlar
kendısını kendı affettırsın kurtarsın sıze gerek yok

öyle de canım ceza sicileişlerse işsiz kalır hem ceza verecek gücümüz de yok perişan oluruz mecburum...:ssz:

cnmm sen istediğin kadar vazgeçtim de...
komşumuz 5 yıl önce karısını dövmüşş ozaman şikayetçi olmuş kadın geçen ay davası görüldü adamı içeri attılar ki kadın vazgeçtim dedi.... şikayetçi değilim dedi.. ama aldılar içeri ama 1 aydan sonra izinli olarak 1 hafta mı 10 gün mü ne dışarı çıktı adam sonra tekrar gitti galiba tamda detayları öğrenemedim ama ceza kısmı sen vazgeçsende alıyorlar içeri :34:
yapmasaymış ohh olsunnn o adamaaa

cnmm sen istediğin kadar vazgeçtim de...
komşumuz 5 yıl önce karısını dövmüşş ozaman şikayetçi olmuş kadın geçen ay davası görüldü adamı içeri attılar ki kadın vazgeçtim dedi.... şikayetçi değilim dedi.. ama aldılar içeri ama 1 aydan sonra izinli olarak 1 hafta mı 10 gün mü ne dışarı çıktı adam sonra tekrar gitti galiba tamda detayları öğrenemedim ama ceza kısmı sen vazgeçsende alıyorlar içeri :34:
yapmasaymış ohh olsunnn o adamaaa

en aşağı 3000 tl paracezası alabilir ama sicile işler mi bilmiyorum allaho anası olacak kadının belasınıversin... çibanın başı o zaten:41:

Arkadaşlar bir süreönce eşim ve ailesi bana şiddet gösterip evden kovdular kısacası barıştık ama eşimin kamu davası var mahkemede şikayetçi değilim deprosyandadım eşimben kendimikaybedince kendime gelmemiçin tokat atmış bende yanlış anlamışım yenidoğum yaptım depresyondaydım eşimden özür diliyorum onun bir günahıyok o arbedede yanlışanlamışım şikayetçi değilim desem kabul edermi inandırıcı mı sizce verdiğim ifadeyi hatırlamıyorumçok sinirlerim bozuktu desem ailesinin şikayeti lındı ama ein ki kabul olmadı kamu daasına çevrildine dersiniz bilgisi olan yardımcı olsunlütfen...

bazen kadınları anlamak çok güç oluyor :44:

Ben staj yaparken bir bey böyle kamu davasında, eşi şikayetinden vazgeçmiş olduğu halde
ceza almıştı ve staj yaptığım kurumda bahçe ile ilgileniyordu. Sicile işlense bile işe alınmasına
engel bir suç değil bu. O bey bir yerde işe başlamıştı çünkü günü dolunca.

Umarım o dayak olayı son olur da siz de davayı geri çektiğinize pişman olmazsınız...
Ama dayak vakalarında ilk olay alsa tek olay olarak kalmıyor... İnşallah siz bir istisna olursunuz...

Ben staj yaparken bir bey böyle kamu davasında, eşi şikayetinden vazgeçmiş olduğu halde
ceza almıştı ve staj yaptığım kurumda bahçe ile ilgileniyordu. Sicile işlense bile işe alınmasına
engel bir suç değil bu. O bey bir yerde işe başlamıştı çünkü günü dolunca.

Umarım o dayak olayı son olur da siz de davayı geri çektiğinize pişman olmazsınız...
Ama dayak vakalarında ilk olay alsa tek olay olarak kalmıyor... İnşallah siz bir istisna olursunuz...

Günü dolunca derken ne oluyo sence para cezası verilirmi bu ifadeye bakarak ne düşünüyorsn ailesi şiddet gösterdi ama ben eşimin tokatını yanlış anladım kendimi kaybedince kedime gelmem için tokat atmış desem nasılolur...

basit tıbbi müdahele ile giderilebilecek kasten yaralama şikayete bağlı bir suçtur
eğer olayda başka bir şey söz konusu değilse ve eşinizin ceza almasını istemiyorsanız
şikayetinizden vazgeçtiğinizi beyan edin. mahkeme dikkate alacaktır.

Günü dolunca derken ne oluyo sence para cezası verilirmi bu ifadeye bakarak ne düşünüyorsn ailesi şiddet gösterdi ama ben eşimin tokatını yanlış anladım kendimi kaybedince kedime gelmem için tokat atmış desem nasılolur...

Günü dolunca derken, ceza süresi dolunca. Yanlış hatırlamıyorsam 90 gün falan kamu hizmeti
cezası verilmişti ama cezada indirim yapmış hakim, adam dövmemiş sadece 1 tokat atmıştı ve
normalde önce eşi tokat atmıştı hatta. Ona rağmen ceza almıştı. Hizmetini yaparken ücret
almayacağı için zorlanmıştı. Daireden çıkıp gece işe gidiyordu.

Bir de kamu davası sizin şikayetinizle açılmadığı için, sizin şikayetçi olmamanızla ilgilenmez
sanırım. Belki de hükmü açıklamayı sonraya bırakıp, 5 yıllık takibe alırlar. Tam olarak ismini
unuttum ama 5 yıl içinde herhangi bir adli olaya karıştığında, bu kamu davasından alacağı
cezayı da işleme koyarlar ama şimdi birşey olmaz.

Sen bu olayın tekrarlanmayacağına emin misin gerçekten??

şartlarını bilmiyorum hukuki süreç nasıl olur bilgim yok ama bırak cezasını çeksin ona gözdağı olsun ki bir daha sana el kaldırmaya cesaret edemesin yoksa yine tekrarlayabilir
biz kadınlar fazla vicdanlıyız bu da bazen dezavantaj oluyor bizim için:31:

Günü dolunca derken, ceza süresi dolunca. Yanlış hatırlamıyorsam 90 gün falan kamu hizmeti
cezası verilmişti ama cezada indirim yapmış hakim, adam dövmemiş sadece 1 tokat atmıştı ve
normalde önce eşi tokat atmıştı hatta. Ona rağmen ceza almıştı. Hizmetini yaparken ücret
almayacağı için zorlanmıştı. Daireden çıkıp gece işe gidiyordu.

Bir de kamu davası sizin şikayetinizle açılmadığı için, sizin şikayetçi olmamanızla ilgilenmez
sanırım. Belki de hükmü açıklamayı sonraya bırakıp, 5 yıllık takibe alırlar. Tam olarak ismini
unuttum ama 5 yıl içinde herhangi bir adli olaya karıştığında, bu kamu davasından alacağı
cezayı da işleme koyarlar ama şimdi birşey olmaz.

Sen bu olayın tekrarlanmayacağına emin misin gerçekten??

değilim ama en önemli sorun aile sorununu çözdük bizim tüm kavgalarımızım altındaki tek neden annesiidi o da ortadan kalktı çok şükür... tşekkü rederim bilgilerin için

Aklının basina gelmesi için daha çok dayak yemen lazım
Ne diyim ki böyle kadınlara dayak müstehak diyorum
Hangi hadle hangi adam üstelik ailesiyle bana şiddet uygulayabilir
O raddeye gelmiş ilişkinin ümüğünü sıkarım
Azcık gurur ya azcık...

Aklının basina gelmesi için daha çok dayak yemen lazım
Ne diyim ki böyle kadınlara dayak müstehak diyorum
Hangi hadle hangi adam üstelik ailesiyle bana şiddet uygulayabilir
O raddeye gelmiş ilişkinin ümüğünü sıkarım
Azcık gurur ya azcık...

bir konunun içinde olmadan bilemezsin valla ordan horozlanması kolayda bence senin gibilerin ümükleri daha fıssss oluyone demişler bekara çocuksuza koca boşamk kolay diyee başına gelmeden bilemezsinn:32:

Hanımlar birbirinize yüklenmeyin. Herkesin tabiatı farklıdır.
Hiçbir hanım da kaba kuvveti haketmez.

Ailesi ile ilgili olan sorununuz, eşiniz ailesini reddetse bile
bitmez. Şimdilik sadece durağan hale geçmiştir. Ülkemizde
aileler her zaman evliliklere müdahildir, hele de geçmişte
böyle vukuatı olanlar... Sizin teyakkuzda olmanızda fayda
var. Ayrıca eşine şiddet uygulayan adam, eşinin bunu
kabullenişini fırsat biilerek farklı bahanelerle tekrar uygular.

Tüm bunları ezbere konuşmuyorum inanın. Benim annem yaşadı
bunları. Yıllarını verdikten sonra şimdi sakinleşti evdeki paşa
hazretleri ama çok badireler atlattık. Bizler bu yaşa gelip ona
kafa tutunca, tek sığınacak dalı eşi olduğunu anladı ve öyle
duruldu. Umarım siz aynı şeyleri yaşamazsınız. Ve umarım varsa
evlatlarınız da her durumda yanınızda olur. Allah yardımcınız olsun.

bir konunun içinde olmadan bilemezsin valla ordan horozlanması kolayda bence senin gibilerin ümükleri daha fıssss oluyone demişler bekara çocuksuza koca boşamk kolay diyee başına gelmeden bilemezsinn:32:

Kimse sizin kötülüğünüze konuşmuyor..
Bu kadar sinirlenmenize hiç gerek yok..

Size eşiniz ve ailesi tarafından şiddet uygulanmış..
Ne dememizi beklerdiniz..

"Kocadır döver de sever de..Eşinizin ailesi de size şiddet uygulayabilir..Zira gelinleri olduğunuza göre bu hakları var..Alttan alıverin"

Oldu mu?

Benim gibilerin ümükleri daha fısss oluyorda
Pardon ama burda dayak yiyen sizsiniz?
Hayır yani çok abes oldu bu lafınız:)
Neyse güzelim ister dayak yersin ister bir kaç aya 3. sayfalara düşersin
Bana laf yetiştirip horozlanacağına
Ne eşinden nede ailesinden mahkemelik olacak kadar dayak yemezdin
Az onlara uzatta dilinide
Söylediğin laf yerine otursun.

Kamu davasının sizin şikayetinizle ilgisi yok, dava görüldüğünde mahkemeye gidersiniz, sorunu hallettiğinizi hakime anlatırsınız, takdir ona kalır.

Bu arada bekara karı boşamak kolay demişsiniz ama böyle celallenmeyin, bu foruma katılan yüzlerce kadın var, bu da yüzlerce hayat demek. Herkesin bir yaşanmışlığı vardır, hele konu şiddet olunca, bu Türk aile yapısının o kadar içine işlemiş ki, herkes hayatının bir bölümünde karşılaşmıştır. Umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir şeyi ama size insan olarak önerim, zaten çok ağır cezalar vermiyorlar, bırakın çeksin cezasını ki bir daha yapacak cesareti olmasın. Bazen bir musibet bin nasihatten evladır.

Back
X