kamu davası hakkında bilgisi olanlar

bir tanıdığım var.bir akrabası kocasından dayak yemiş ve şikayetçi olmuş.daha sonra barışmışlar ve yaşadıkları yeri terketmişler.bir süre sonra yeni yerleştikleri yerde yakalandı ve hapse girdi.kamu davasında şikayetten vazgeçmek işe yaramıyor:50:

Muhtemelen dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmeder mahkeme ve eğer eşinin daha önce sabıkası yoksa hükmün açıklanmasını geri bırakır. hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istıyor musun diye hakim sorunca, eşin evet istiyorum desin. böylece ceza alsa bile cezasını çekmez, beş yıl boyunca suç işlemezse aldığı ceza siciline de işlemez, eğer beş yıl içinde yeni bir suç işlerse iki suçun da cezasını çeker.

Muhtemelen dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmeder mahkeme ve eğer eşinin daha önce sabıkası yoksa hükmün açıklanmasını geri bırakır. hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istıyor musun diye hakim sorunca, eşin evet istiyorum desin. böylece ceza alsa bile cezasını çekmez, beş yıl boyunca suç işlemezse aldığı ceza siciline de işlemez, eğer beş yıl içinde yeni bir suç işlerse iki suçun da cezasını çeker.

Pardon eşe karşı suç işlediğinden ayrı oranda ceza arttırılır, 6 ay ya da 1,5 yıl hapis ya da adli para cezası alır. Ama yukarıda dediğim gibi sabıkası yoksa muhtemelen adli para cezası verilip halk diliyle ceza ertelenir.

basit tıbbi müdahele ile giderilebilecek kasten yaralama şikayete bağlı bir suçtur
eğer olayda başka bir şey söz konusu değilse ve eşinizin ceza almasını istemiyorsanız
şikayetinizden vazgeçtiğinizi beyan edin. mahkeme dikkate alacaktır.

Kasten yaralama suçu eşe karşı işlendiği için şikayet aranmıyor. şikayetçi olmasa da, şikayetını geri de alsa yargılama devam eder.
Hakime şikayetimi geri alıyorum, sinir anında olmuştu, ben de tepkimi abartmışım, şimdi barıştık, sorun yok dersen daha inandırıcı olur, diğer söylediğin o yalana kimse kanmaz. Hoş genelde hakim yalana kanmasa da şikayeti geri almayı önemsiyor, ama fırça da atıyor beni mi kandırıyorsunuz dıye.

Kusura bakmayın ama bu suç size karşı değil, bir insana karşı işlendi. Eğer bir insana şiddet uygulayabiliyorsa çeksin cezasını. Karısına şiddet gösteren herşeyi yapar. Akıllansın.

Kasten yaralama suçu eşe karşı işlendiği için şikayet aranmıyor. şikayetçi olmasa da, şikayetını geri de alsa yargılama devam eder.
Hakime şikayetimi geri alıyorum, sinir anında olmuştu, ben de tepkimi abartmışım, şimdi barıştık, sorun yok dersen daha inandırıcı olur, diğer söylediğin o yalana kimse kanmaz. Hoş genelde hakim yalana kanmasa da şikayeti geri almayı önemsiyor, ama fırça da atıyor beni mi kandırıyorsunuz dıye.

canım çok sağol çok yardımcı oldun...:ssz:

inşallah hakim lohusayken kendine gel kadın diye sana tokat attığı
sen,n de bunun yanlş anladığın saçmalığına inanmaz da gereken cezayı verir
bi de resmen sana yalan ifade verdiriyo:47:
kaynana sorunu bitti derdimiz kalmadı demişsin bide
nooldu öldü mü kv?2gün karışmaz 3.gün yine bi bahane hooop yine aynı terane:ssz:

Back
X