Kan bağı mı can bağı mı?

Benim kızım da öyle kimi görse yapışıyor bize gelsin oynayalım diyor. Çok seviyor çocukları bebekleri.. bizde alalım mı dedi hastaneden.. bisey diyemedim.. çarşı da gezerken bile tanımadığı çocukların yanına gidiyor. Oysa kreşe de gidiyor ama yinede çok istiyor yanında biri olsun.
Bebek görmesine birine gidince anne bebeği bize götürelim mi diyor 😢
Her seyi bu kadar drama cevirirseniz hayatiniz cok zor olur. Her cocuk kardes isteyebilir, bu sekilde konusabilir. Benimki de bir iki soyledi. Oturup buna kahrolmanin manasi yok. Karar bizim, onlar da buyuyunce anlayacaklar.

oğlum küçükken maddiyat yoktu zaten sağlık problemim var diye ikinci düşünmedik.Şimdi 23 yaşında.Geçen gün biraz tartıştık biraz da kırdık birbirimizi ,babasına anlatirken duydum.Sonra ki gün neden anlatıyosun aramızdaki olayı babana dedim bana döndü dediki aile içindeki sorunlar kardeşle paylaşılır,ben kimle paylaşayım kardeşimmi var??Yıkıldım resmen.Söyleyeceklerim.bu kadar..
bir hastalık vs yüzünden çocuğunuz olmasa ne olacaktı mesela
bahane mi şimdi bu yani

Merhaba Arkadaşlar..

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim beni burda tanıyan da var ama tanımayanlar için..
Ben 14 yıllık evliyim . 10 yıl çocuğumuz olmadı ve 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür şuan 3 yaşında..
Tüp bebek dönemim de kızım la birlikte 2 embriyo daha donduruldu kızım tuttu ve diğer iki embriyo hala dondurulmuş durumda.. bugün merkezi aradık tekrar tedaviye başlamak için ama beni ağlama krizi tuttu.. tekrar o sürece girmek doğurmak ve lohusa ligi yaşamak beni inanılmaz derecede korkutuyor..
İçimden dedimki tutmaz belkide korkma..
Bunu bir gün benim buraya yazacağımı söyleseler asla inanmazdım..
Sonra eşimede dedim bunu ben istemiyorum dedim oda her insanın kardeşi olmalı yazık degilmi bu çocuğa yalnız kaldı dedi.. Bende kan bağı değil can bağının önemli olduğunu düşünen bir insanım.. yeri geliyor komşu arkadaş kardeşten daha kardeş oluyor..
Neyse bir yanım 2. Çocuk istemesede diğer yanım ileride onları imha ettiğim için pişmanlık duyacak ve bu durum beni yıpratacak..
Kime sorsam şunu dedi.. sana yakışıyor mu yıllarca çaba verdin olsun diye şimdi de var olan embriyoyu imha etmek olmaz dedi.. içimdeki ses ikiye bölündü hiç hayatımda bu kadar ikilemde kalmadım ben ne yapacağım şaşırdım.. gece gözüme uyku girmiyor benim için çok önemli bir karar.. ama kararımı veremiyorum.. sizin fikirleriniz önemli benim için teşekkürler..
Aslında ben de sizinle aynı durumdayım.Bir oğlum var 16 yaşında.Bir de embriyom var.3 başarısız tüp bebek denemesi ve son embriyo.Yaşım da 43.Onu imha etmek istemiyorum ama o süreci yaşamak da istemiyorum.Karmasik duygular.Yaşım riskli oğlumla da yaş farkı çok olacak.Ama çok büyük emek de verdik o embriyoya ulaşmak için.Yani kararsızlık çok kötü...

Benim kızım bu sene 6 yaşına girecek. Valla korunuyoruz diyemem öyle karman çorman. Ama olmaması işime gelmişti.Daha dün akşam eşimle balkonda keyif yaparken dışarı çıktı kızım. Üst kattakiler kardeşleriyle oynarken benimki yalnız kaldı ,üzüldü içeri gitti. Dün resmen çok pişman oldum o an. :(
İkinci çocuğu doğuda zorunlu görevdeyken yaptım Tek bu sebep değil tabi kızım o zamanlar 2.5 yaşlarındaydı.
Herkes kardeşiyle oynuyor birbirini koruyor ediyor.Kızım sürekli birilerinin peşine ağlıyor falan.
O manzaralar etkilemişti beni.
Şimdi büyüdüler ikiside.
ilk yaptığım yıl çok zorlandım,desteksiz büyüttüm.
bu kadar zor olacağını bilsem yapmazdım.
Ama şimdi büyüdüler iyiki olmuş diyorum.

Merhaba Arkadaşlar..

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim beni burda tanıyan da var ama tanımayanlar için..
Ben 14 yıllık evliyim . 10 yıl çocuğumuz olmadı ve 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür şuan 3 yaşında..
Tüp bebek dönemim de kızım la birlikte 2 embriyo daha donduruldu kızım tuttu ve diğer iki embriyo hala dondurulmuş durumda.. bugün merkezi aradık tekrar tedaviye başlamak için ama beni ağlama krizi tuttu.. tekrar o sürece girmek doğurmak ve lohusa ligi yaşamak beni inanılmaz derecede korkutuyor..
İçimden dedimki tutmaz belkide korkma..
Bunu bir gün benim buraya yazacağımı söyleseler asla inanmazdım..
Sonra eşimede dedim bunu ben istemiyorum dedim oda her insanın kardeşi olmalı yazık degilmi bu çocuğa yalnız kaldı dedi.. Bende kan bağı değil can bağının önemli olduğunu düşünen bir insanım.. yeri geliyor komşu arkadaş kardeşten daha kardeş oluyor..
Neyse bir yanım 2. Çocuk istemesede diğer yanım ileride onları imha ettiğim için pişmanlık duyacak ve bu durum beni yıpratacak..
Kime sorsam şunu dedi.. sana yakışıyor mu yıllarca çaba verdin olsun diye şimdi de var olan embriyoyu imha etmek olmaz dedi.. içimdeki ses ikiye bölündü hiç hayatımda bu kadar ikilemde kalmadım ben ne yapacağım şaşırdım.. gece gözüme uyku girmiyor benim için çok önemli bir karar.. ama kararımı veremiyorum.. sizin fikirleriniz önemli benim için teşekkürler..
Tıpta her zaman can bağı geçerli olamıyor maalesef biliyorsunuz ki. Dünyanın binbir türlü hali var. Allah korusun tabiki. Sağlıkla büyüsün bu arada. Ama bence kan bağıyla olup can bağı olması🌸

Back
X