Kan pıhtılaşması Lütfen bakar mısınız?

Elif Dua

Umut hep var...☉
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
209
251
33
Kizlar Merhaba. Bundan birkaç yıl önce vücudumdaki morarmalar yüzünden doktora gittiğimde Von Willebrand Tip 1 teşhisi konuldu. Kan pıhtılaşması hastalığıymış . Bebek istiyorduk çok. şükür iki gün önce hamile olduğumu öğrendim. Ama bu pıhtılaşma yüzünden düşük falan olacak diye çok. korkuyorum. Benim gibi olanlar var m Allah aşkına bilen birisi yorumlasın . Doktora gideceğim ama içim içimi yiyor.

Değerler şu şekilde
Von willebrand : 32
Appt: 41
Faktör VIII : 29
Faktör IX : 56

Ben varim won WILIBRAND faktör 8 eksikligi var bende morarma sikayetiyle öğrenmiştim 3 gebeligim oldu 1.hayatta 2.kalbi durdu 3.kimyasal bende araştırıyorum tekrar hemotolojiye gittim etkisi azda olsa var ama yoka yakin dedi yani ondan olmamistir dedi ben sıfırdan tekrar vericem canim sana gelince pihtilasma demis pihtilasmama olmasın faktör8 eksikligi pihtilasmama yapar bu da gebelikte olumlu olurmus pihtilasmasi sikintiliymis

Ben varim won WILIBRAND faktör 8 eksikligi var bende morarma sikayetiyle öğrenmiştim 3 gebeligim oldu 1.hayatta 2.kalbi durdu 3.kimyasal bende araştırıyorum tekrar hemotolojiye gittim etkisi azda olsa var ama yoka yakin dedi yani ondan olmamistir dedi ben sıfırdan tekrar vericem canim sana gelince pihtilasma demis pihtilasmama olmasın faktör8 eksikligi pihtilasmama yapar bu da gebelikte olumlu olurmus pihtilasmasi sikintiliymis
Canım Allah razı olsun cevap verdiğin için. Ondan olmamıştır demen bile içime su serpti. İnşallah bende de bişey çıkmaz. Salı günü hastaneye gideceğim. Cevap yazdın ya vallahi çok mutlu oldum. Çok sağol ☺

Önemli degil canim sadece bizde olan kan pihtilasmamasi yani pihtilasmasi degil doktorun seni iyice aydınlatır ilac vs.kullanmana gerek yok yani ben gebeyken kullanma demişti benim 2 düşugum oldu ama onunla hic alakası yok mus icini ferah tut Allah yardimcin olsun:dua:

Canim hemen randevu al dr a git pıhtilaşma ilaci başlasınlar bilmiyrm kullanyomsun ama igne ve asprin kullanılyo pıhtilaşma sorunu olanlarda

Canim hemen randevu al dr a git pıhtilaşma ilaci başlasınlar bilmiyrm kullanyomsun ama igne ve asprin kullanılyo pıhtilaşma sorunu olanlarda
Evet salı günü gidicem çok korkuyorum bişey olacak diye

canım herkes gıbı sende duymussundue puhtılasma rahatsızlıgı olupta dgum yapanları zaten dusuge sebeb olacak kadar rahatsız olsaydın bebısın hıc tutunamazdı sana ıcını ferah tut guzel seyler dusun dkteu ıhmal etme Allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

canım herkes gıbı sende duymussundue puhtılasma rahatsızlıgı olupta dgum yapanları zaten dusuge sebeb olacak kadar rahatsız olsaydın bebısın hıc tutunamazdı sana ıcını ferah tut guzel seyler dusun dkteu ıhmal etme Allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ınsallah
Şu an evde yalnızım. Sürekli gözlerim dolup duruyor bu konudan dolayı. O kadar güzel yazmışsın ki içime su serpildi. Bu hafta gidicem inşallah bişey olmaz

Bende pıhtılaşma yok ama ona ragmen 2 bebek kaybettigim için bu olaclari kullanyorum ve 6. Haftada filan başladim ki pihtilaşmasi olup kullanan arkadaşlarda 5. 6. Haftalarda başliyolar çunku anca o zaman yeni ögrenmiş oluyosun hamile oldugunu.şuanda gereksiz strese sokuyosun kendini

Bende pıhtılaşma yok ama ona ragmen 2 bebek kaybettigim için bu olaclari kullanyorum ve 6. Haftada filan başladim ki pihtilaşmasi olup kullanan arkadaşlarda 5. 6. Haftalarda başliyolar çunku anca o zaman yeni ögrenmiş oluyosun hamile oldugunu.şuanda gereksiz strese sokuyosun kendini
Gereksiz olduğunun farkındayım ama farklı bir his insanın elinde değil. Teşekkür ederim cevap verdiğin için.

Gereksiz olduğunun farkındayım ama farklı bir his insanın elinde değil. Teşekkür ederim cevap verdiğin için.
Bişey dill bende gerginliginin farkinda oldugum için rahatlatmk icin yazmıştım.gecms olsn.

Kizlar Merhaba. Bundan birkaç yıl önce vücudumdaki morarmalar yüzünden doktora gittiğimde Von Willebrand Tip 1 teşhisi konuldu. Kan pıhtılaşması hastalığıymış . Bebek istiyorduk çok. şükür iki gün önce hamile olduğumu öğrendim. Ama bu pıhtılaşma yüzünden düşük falan olacak diye çok. korkuyorum. Benim gibi olanlar var m Allah aşkına bilen birisi yorumlasın . Doktora gideceğim ama içim içimi yiyor.

Değerler şu şekilde
Von willebrand : 32
Appt: 41
Faktör VIII : 29
Faktör IX : 56
Ben ilk gebeliğimde bebeğimi bu yüzden kaybettim dr um pıhtılaşma içim iğne yazdı onu her gün kullanıyorum bekletme dr unla konuş hemen iğneye başla

Canim bence hemen doktora git.
Benim 1 bos gebeligim oldu 1 de 2 aylikken kalbi durdu yani 2 hamilelik gecirdim ikisininde sonu kürtaj prof. dr. a gittim kan phtilasman var dedi ondan gelmismiyor veya öliyor karnindaki bebek dedi kan sulandirici igne yazdi sükür suan 21 haftalik hamileyim :)

Won vilibrand farkli arkadaşlar bu hastalikta kan pihtilasmiyor ikisi biribirinden cok farklı seyler kan pihtilasmasi farklı onda tabiki tedavi şart ve igne vs.kullanilmasi lazim ama kan pihtilasmamasi oldugunda ilaca vs gerek yok benim doktorum beni böyle aydinlatmisti konu sahibi arkafasimda won vilibrand dan bahsetmiş o hastalarda bende dahil kan pihtilasmiyor arkadaş pihtilasma diye aklinda kalmış sanırım çünkü 1 yil once fark edilmiş

Kızlar sağolun cevaplar için. Meleğim_06nin dediği gibi benimki sanırım farklı bir durum. Ama tam olarak bilmiyorum çünkü hastalık ortaya çıktığında sadece teşhis konuldu bi açıklama yapılmadı. O yüzden bu salı hemen doktora gidicem. İnşallah öyle şeyler olmaz çok korkuyorum :KK1:

canım ben de yeni öğrendim hamile olduğumu ve bende de kan pıhtılaşması var. doktorum da konuyu biliyor. geçen sene bir kayıp yaşadım. bir süredir coraspin kullanıyordum ama henüz iğne başlamadı. ben de çok tedirginim gerçekten inşallaj bir sorun olmaz.

Ben ilk gebeliğimde bebeğimi bu yüzden kaybettim dr um pıhtılaşma içim iğne yazdı onu her gün kullanıyorum bekletme dr unla konuş hemen iğneye başla

Aynen bende pıhtılasma yüzünden hergün igne vuruluyorum. Bazen cok acıyor, morarıyor ama bebegim icin herseye deger diye düsünüyorum, Sende mi karından yapıyosun?

Ablamda kan pıhtılaşması vardı hamile kaldı hastalığını bilmedikleri için dusuk yaptı diğer hamileliğinde doktor hamile kalır kalmaz mutlaka gel iğne vericem demişti 9 ay hergun kendine igne yaptı şimdi çocuğu var maşallah

Aynen bende pıhtılasma yüzünden hergün igne vuruluyorum. Bazen cok acıyor, morarıyor ama bebegim icin herseye deger diye düsünüyorum, Sende mi karından yapıyosun?
Şimdiye kadar karından yapıyordum artık bebeğimi sol tarafımda hissediyorum elimi gezdirdiğimde o yüzden sadece sağ tarafa yapıyorum.ama genelde koldan yapıyorum artık hertarafım mosmor:))

Back
X