Bunu size söyleyen doktor perinatoloji yada hematoloji doktorumu pai önemli değil diyen...
Devlet en önemli 6 gene bakar bunlar;
1298
677
Faktör 13
Protrombin
Faktör v Leiden
Pai genleridir.
Bu 6 gen içinden en onemlisi faktör v Leiden ve paidir.
Protrombin de önemli ama karaciğeri çok etkiler.
Ve genler heterozigot ise şanslı demektir.
Homozigot önemlidir.
Homozigot ta o genin hastası oluyorsunuz.
Bende bu genlerden 3 ü heterozigot 1 homozigot olarak problemli.
Sizde 677 geni çok önemli değil. Hatta hematoloji doktorları 1298 ve 677 yi önemsemez kan sulandirici iğne dahi vermezler.
Pai geni önemlidir. Önemsiz diye kesinlikle bilgi verilemez. Ben devletten yeşil alanlıyım hematoloji ve hamile olduğum süre zarfında perinatoloji bölümü olan her hastaneye direk randevu alıp giderim.
Devletin perinatoloji ve hematoloji doktorları gerçekten eli öpülesi doktorlar.
Oğluma gebeligimde perinatoloji doktoru bana dua et pai ve faktör v Leiden de problem yok demişti. Ve nedenini anlattı.
Kan pıhtılaşma sorunu yapmıyor sadece bu gen problemleri homosisteini de yükseltiyor. Damar tıkanıklığı yapıyor ve homosistein çok ciddi bir hastalıktır.
Ben de çok yüksekti 22 'ydi, oğluma gebeligimde bu da eğer rahme kan giden damarlarda tıkanıklık yaparsa bebeğe kan gidişi azalır ve dolayısı ile düşüğe ileri ki aylarda soruna neden olur.
Benim homosisteinim 677/1298 genleri probleminden yükseliyordu B12 ve folik asit üretemiyor vücudum bu genler sorunlu olduğu için dolayısı ile protein parçalanmasında sorun oluyor ve homosistein yükseliyor.
B12 ve folik asit alarak homosisteinim düşüyor fakat; işte önemli ciddi olanda gen kaynaklı yükseklik ve bu hasta grubu ciddi derecede doktorlar ilgilenir hatta hastaneye yatırılarak kontrol altında tutulur.( Önemli denilen genlerden kaynaklı )
Damarlarda homosistein yükselirse kan akışı probleminde bebek kaybı, inme, iç organ iflası, kalp krizi, böbrek iflası gibi sorunlara neden olur.
Ve diğer genlerim de sorunlu olduğu için ben bu risklerle gebelik geçiriyorum.
Birde sadece kan pıhtılasma sorunu düşüğe gebelikle neden olmaz, kanda başka değerlere de bakılması gereken devlet gerekli gördüğü hastada bakıyor.
Bana baktılar pahalı bı test. Aklımda olan aça, ağa, lupus vs vs. Destan gibi testlerdir.
(Protrombin zamanına gelirsen bakın bu aslında çok değişik bı konu protrombin yüksek ya da düşük çıkarsa zaten bı sorun var diye sizi hastaneden bırakmazlar detaylı araştırmaya gönderirler. Çok önemlidir. Protrombin zamanı problemli bı hasta ameliyat edilmez değerleri kontrol altına alınana kadar.
Birde benim gibi grup var protrombin zamanı sorunsuz ama homosisteini yüksek kan pıhtı sorunu olan. Bir amelîyatimda doktor hatası ve bu sebepten ölümden döndüm ben. Ki hiç bilmiyorduk bu konuda ki sorunlarımı daha sonra öğrendim. Aslında bebek için uğraşan anneler trombofili paneli testi hemen yaptırmalı özelde yaptırabilir devlet dediğim gibi asla öyle ben istiyorum diyene yapmıyor. Sorun varsa anne çözüme direk gidip kan sulandırıcı kullanarak, doktor kontrolünde meleğini kucağına alıyor Allah'ın izniyle.)