Gebeliğe Hazırlık Kan pıhtılaşması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cimen3444

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2021
20
7
1
41
Merhaba benim 2 genimde pıhtılaşma var homozigot 4 düşük bir kimyasal gebelik geçirdim bu teşhis 3 düşükten sonra konuldu ama coraspin ve iğne kullanmama rağmen yine düsüyor daha once kolay hamile kalabiliyordum son 2 gebeligimde coraspin önceden başladım ve gec gebe kalıyorum artik coraspin kullanmadan önce kese gözüküyordu ama gebe kalmadan 2 ay önce başladım kese bozuluyor hic olmamaya başladı bazı doktorlar önce başlayın diyo ben kendi düşüncem olarak bence coraspin gebe kalmaya engel ve düşük riskini arttırıyor sizin düşünceleriniz neler varmi ayni durumu yaşayan

Engel değil. Diğer genetik testleriniz yapıldı mı? Sizin ve eşinizin? Sadece pıhtılasma mı bakıldı?

Engel değil. Diğer genetik testleriniz yapıldı mı? Sizin ve eşinizin? Sadece pıhtılasma mı bakıldı?
Yapıldı sorun yok bi gebeligim hic bisey kullanmamıştım kese oluştu sadece kalp atışı olmadi ama coraspin kullandığından beri kese bile oluşmuyor ondan şüphe ediyoum acaba bana mi yaramiyor

Yapıldı sorun yok bi gebeligim hic bisey kullanmamıştım kese oluştu sadece kalp atışı olmadi ama coraspin kullandığından beri kese bile oluşmuyor ondan şüphe ediyoum acaba bana mi yaramiyor
Bende 2 gen homozigot hiç kaybım yok. Corasprine erken başlamadım hiç. Kanda gebeliği öğrenince iğneye kese değil kalp atışı görününce de corasprine başladım. Ilaç dozlarınız için hematoloji ile görüştünüz mü? Ben görüşmedim ama neleri nasıl kullanacağımı bi perinatalog söylemişti.

Gittim hemotologa önemsemedi bu pıhtılaşmayı bi Çok kadında var dedi coraspin söyledim bi engel olmaz dedi düşük oluşturmaz dedi ama benim kafama takılıyor bu sefer kullanmiycam bakalim sadece iğne doktorlarda kararsız kimi önce başlıyalım kimi hamile kalınca kimi kalp atımı duyunca şaşırdım

Bi de perinataloğa gidin bence. Gebelik takibini de perinataloğa yaptırın bence.

Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin hepimize.. bende birsy sormak istiyorum ben pihtilasma felan baktirmadim kan sayimi yaptirmistim ama coraspin verdi pihtilasma var gozukuyo dedi tup bebek dr bende pcos var esim de de morfoloji 2 cikti ama onemli bi durum degil dediler yani hic bi dr gebelige engel bi durum soylemedi yaklasik 7 8 farkli yere gitmisimdir en son tup bebek felan dusunduk yine dr gittik o da beslenme uyku stres gibi durumlarimizi duzene sokmamizi istedi takviye ilaclar verdi yani dogal yolla olusabilir dedi fakat 3 senedir hic gebe kalamadim bircok seyde denedik adetlerim duzensiz diye sanirim tutturamiyoruz bilemedim coraspin ve tiroit iciyorum bu pihtilasma veya gen icin ozellikle istek mi yapmamiz lazim doktora acaba benden hic istemediler

Düşük olduğu zaman bakılıyor devlette en az 3 düşük te Ama özel de yapılabilir ama pahalı testler 3.000 civarıydı 2 yil önce siz gebe kalamıyorsunuz sanırım bu genetik testle alakalı değil bu testleri düşük olunca yapılıyor diye biliyoum

Himm evet fiyatlar yuksekmis baya peki dusuk yapmis olsam bunu doktorlar bilir mi yani ben hep gec adet olurum yaklasik 2 3 ay arasi ve hep farkli olur bazen agrili bazen pat diye habersiz olur bazen kasik agrisi bazen gogus bazen tatli yeme istegi vs her adet kanamam da birbirinin aynisi degil yani dusuk olmus olsa bunu nasil anlayabilirim farkliligi nasil oluyo

Pek bi bilgim yok ama. Mesela ben kimyasal gebelik geçirdim doktorum bazı kadınlar da oluyor düşüyor anlamıyorlar bile dedi ben de Sorun olduğu için adet olmadan yada olacağım gün Test yapıyorum yada kan tahlili veriyorum yoksa baska şekilde anlaşılmaz düşse bile belkide sizde kimyasal geçiriyorsunuz hic test yapmadınız mi afet gecikmesi olunca

Yaptim ama hep geciyo yani ilk aydan sonra bir hafta sonrasina test yapiyorum aradan zaman gecsin diyorum bir iki hafta sonra adet oluorum suanda ay olarak hesaplarsak 20 gun gecikmem var 2 ay olmak uzere yani 10 gun once test yaptim meraktan bisi cikmadi simdi yine yapsam mi diyorum ama kim bilir ne zaman adet olurum bazi zaman ilacla sokülüyordum cok fazla gecikmesin diye bende tam anlam veremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…