• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan pıhtılaşması

ece006

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
466
2
318
Ankara
hemosistetim 7,05
protein c 134
FAKTOR 5 NORMAL
anticardiolipin ıgG 20,3
B-Fibrinojen (-455 G >A heterozigot mutasyon
MTHFR (C677T) heterozigot mutasyon
ACE(I/D) D/D
APOE E 3/4

tahlil sonuçlarımda normal olanları yazmadım bu yukarda yazanların anlamı nedir..bir boş gebelik bir düşük(biyokimyasal olabileceğide söylendi net değil )birde biyokimyasal gebeliğim var..kan iğnesi kullanmam gerktiğin söyleyende oldu bun agerek olmadığını söyleyende oldu bu sonuçların anlamı nedir..aşılama yaptırdım..aşılama öncesi folbiol ve apikobal başladık..aşılamanın ertesi günüde fraxiparine 0,3 iğneye başladım..açıkcası aklım karışmış durumda yeniden hamile kaldığımda bu iğne düşük yapar mı?izlenen tedavi protokolünde herhangi bir yanlışlık varmı heterozigot mutasyon nedemek yardımcı olmanızı istiyorum..

geçmiş olsun cnm bendede 3 düşükten sonra yapılan araştırmalarda kan pıhtışlamıştı tespiti konuldu ama doktor düşünmeye başladığımda bişi kullanmana gerek yok dedi benim gebeliklerimde hiç bebek oluşmadı hep kese boş dendi kalp atışı hiç duymadım bildiğim kadarıyla iğneye kalp atımını alınca başlanıyor ii ben hiç o aşamaya gelemdimki sonucum faktör v normal mthfr c677t heterezigot mthfr a1298c heterezigot çıktı diğerleri hsg dahil temiz sadece genetik yapılmadı onuda yaptırsammı acaba yaaa şimdi biz nasıl bir yol izlicez lütfen biri yardım etsin

geçmiş olsun cnm bendede 3 düşükten sonra yapılan araştırmalarda kan pıhtışlamıştı tespiti konuldu ama doktor düşünmeye başladığımda bişi kullanmana gerek yok dedi benim gebeliklerimde hiç bebek oluşmadı hep kese boş dendi kalp atışı hiç duymadım bildiğim kadarıyla iğneye kalp atımını alınca başlanıyor ii ben hiç o aşamaya gelemdimki sonucum faktör v normal mthfr c677t heterezigot mthfr a1298c heterezigot çıktı diğerleri hsg dahil temiz sadece genetik yapılmadı onuda yaptırsammı acaba yaaa şimdi biz nasıl bir yol izlicez lütfen biri yardım etsin

merhabalar genetik yaptirmanizda fayda var sizin durumunuzda pihtilasmadan daha onemli cunku size ancak o sonuca gore yol gosterebilirim kolay gelsin

merhaba hocam
geçen sene 3,5 aylıkken gebeliğim sonlandırıldı. onu araştırmak için yapılan testlerde
bende mthfr 1298 mutasyonu heterozigot çıktı. diğer değerler faktör V, mthfr 677,protombin 20210 normal çıktı. bir dr coraspin kullan derken, aşılamamı yapan dr önemli değil birşey kullanmana gerek yok dedi. ama ben yine ne olur olmaz diye içmeye devam ettim. neyapmam gerekiyor kafam karıştı.

merhaba hocam
2 kere düşük yaptım ilki 9 haftalık olması gerekirken 7 haftalık göründüğünü söylediler gelişmemiş. kalbi durdu düşük yapmadan kürtaj oldum 2. si isi günüm 4-5 gün geçti kanamam oldu doktora gittiğimi düşük yaptığımı söyledi tekrar kürtaj oldum. sonra çok iyi bir hekime gittim bir sürü tahliller istedi benden.
faktor 5 leıden normal
protrombin 20210 a mutasyon normal
mthfr(677t )mutasyonu heterozigot
mthfr(1298)mutasyonu normal
birde benim homosistein 12.3 çıktı yüksek olduğunu söyledi doktorum
bana 2 ay tedavi verdi
becozyme c.forte=,pazartesi, cuma
folbiol= çarşamba
corasprin 100 mg=salı, perşembe, cumartesi pazar ,içmemi söyledi birde bana diyet verdi ama bu diyeti neden verdi sormamışım şuan merak ediyorum neden verdiğini,
diyetimdede çikolata sarımsak yapay tatlandırıcılar salam sosis sucuk sakatatlar bulgur susam çörekotu kuruyemişler çekirdek,beyaz peynir dışındaki peynirler,bezelye,brokoli soya fasulyesi,balık,kepek ve kepekli ürünler 1 bardağı aşan yoğurt,süt 30 gr dışındaki et tavuk ve köfte yasak. hamileliğim süresincede ilaç ve diyet devam edicek taki doğum yapana kadar hamile kalır kalmazda clexan 0.2 kullanmamı nsöyledi doktorum yalnız benim tedavi 5 ay oldu 3 aydır hamile kalamıyorum bunun nedeni ne olabilir
verdiğim tahliller çok ciddimi bu tedaviyle anne olma şansım yüksekmi bide bu diyet hakkında ne düşünüyosunuz yardımcı olursanız çok sevinirim cevabınızı beklicem teşekkürler.

Back
X