• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan pihtilasmasi

evrem35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
176
92
98
Merhaba arkadaslar,6 hafta 3 gunluk hamileyim.zor gebe kaldigimdan cok pimpirikliyim.2 tane farkli kadin dogum doktoruna gidiyorum..cevremde kan pihtilasmasindan dolayi dusuk yapanlar cok olunca beni de bir korku aldi..
Gecen hafta israrim uzerine kan pihtilasma testi yaptirdim..bugun ogrendigimde ise kan pihtilasma sorunum cikti ama...
Kendi doktoruma sordugumda hamileyken yapilan bu testler guvenilir deildir o yuzden ilaca gerek yok.biz bunu dusuk yasamamis ve hamile kalinmadan once istiyoruz dedi..
Ama yaa ben de bole bir sorun varsa yaa bu sebepten kaybedersem.aklim firardaa.napabilirim simdi?
Esimde cok kizacak,kafa bulandirmaya gerek yok diyecek ama elimde degil :(

raporunu koy bi bakalım canım. proteine baktıysa çıkabilir. ama homozigot ise gebelikle ilgisi yok genlerinde var demektir.

gebelikte
Protein c ve protein s dusuk cikmis.homozigot falan yok canim
gebelikte kan pıhtılaşması artıyormuş canım. ama abartılı şekilde değil tabi. faktörlerde çıkmadıysa homozigot ya da heterezigot boşuna endişelenme.

gebelikte

gebelikte kan pıhtılaşması artıyormuş canım. ama abartılı şekilde değil tabi. faktörlerde çıkmadıysa homozigot ya da heterezigot boşuna endişelenme.
Cevaplarin icin cok tesekkur ederim canim.homozigot ve heterezigot diye birsey yazmiyor.acikcasi onlar ne onu da bilmiyorum

Cevaplarin icin cok tesekkur ederim canim.homozigot ve heterezigot diye birsey yazmiyor.acikcasi onlar ne onu da bilmiyorum
bence çok karıştırma kafanı rahat ol. bunlar detaylı şeyler. Allah vermesin kötü düşünme canım. insanın başına geliyor çünkü :)

Ahh elimde değil :KK43:
tek zararı bebeğine olur bu stresin canım. bak durduk yere telaş yaparsan gerçekten kötüyü çağırmış gibi oluyor. hani akla gelen başa gelir tabiri var ya kesinlikle doğru. senin faktörlerine bakıldı mı ? yani mthfr, pai gibi şeyler var. genetik te bunlara baktılar mı ?

tek zararı bebeğine olur bu stresin canım. bak durduk yere telaş yaparsan gerçekten kötüyü çağırmış gibi oluyor. hani akla gelen başa gelir tabiri var ya kesinlikle doğru. senin faktörlerine bakıldı mı ? yani mthfr, pai gibi şeyler var. genetik te bunlara baktılar mı ?
Haklisin canim.rahat olmam lazim.yok bakilmadi

Ben bu testi hamileyken yaptirdim yani 8.haftamda yaptirdim 5 gun sonra cikti.tahlil sonuclarimi doktora yolladim.zaten kizkardesimde kan pihtilasma hastaligi oldugu icin koraspirin kullaniyodum.ama simdi ugne kullanacaksin dedi.yarin gidecegim.igne yazacakmis.bu arada hamileligin hayirli olsun canim.

Bu arada koraspirinede 1 hafta once basladim doktor kullan dedi bisey olmaz dedi.koruyucu amacliymis.yani hasta olmayanlar kullaninca bisey olmaz dedi.ama bir arkd.im var beni biraz korkuttu.kullanma sacmalama dedi.hatta ben bunu az once 30 dk once filan temmuz anneleri topicinde paylastim.yani ayni konuyu konusyoruz.ordaki kizlarda kullan diyor.

Canim ben yatiyorum sorularin olursa yine konusuruz.sende benim gibi izmirden istanbula ayni kader :) istanbuldaki tek tanidigim izmirlisin.kendine ve bebegine iyi bak.ekliyorum seni.iyi geceler.

Canim ben yatiyorum sorularin olursa yine konusuruz.sende benim gibi izmirden istanbula ayni kader :) istanbuldaki tek tanidigim izmirlisin.kendine ve bebegine iyi bak.ekliyorum seni.iyi geceler.
Senin degerin kac cikti canim? Bana doktor baslamana gerek yok.hamilelikte test guvenilir olmazmis.ama ben korkuyorum..ben de coraspirine basladim doktordan gizli..sen hangi doktora gidiyorsun?
Sen de kendine dikkat et canim..iyi geceler..

Senin degerin kac cikti canim? Bana doktor baslamana gerek yok.hamilelikte test guvenilir olmazmis.ama ben korkuyorum..ben de coraspirine basladim doktordan gizli..sen hangi doktora gidiyorsun?
Sen de kendine dikkat et canim..iyi geceler..
Sinirden uyuyamadim geri geldim.bir arkadasima sinir oldum da.neyse hemen acikliyorum.sadece protein s degeri 46 cikti 60 in ustunde olmaliymis.kardesimdeki hastalik genetik olunca kesin kullanmalisin igne dedi.doktorumu ozelden yazarim sana.

Birde izmirde tanidigim bir doktor vardi.az once whatsapptan ona yazdim.o da kullan bir sakincasi yok dedi.koruyucu onlemmis.bebege zarari yokmus.o doktor da guvendigim bir ablam oldugu icin icim rahatladi.ben 1 hafta bebe aspirini.bir hafta coraspirin 2 doz sabah 100 mg aksam 100 mg.kullandim.yarin igneye basliycaz bakalim.hayirlisi.

Birde izmirde tanidigim bir doktor vardi.az once whatsapptan ona yazdim.o da kullan bir sakincasi yok dedi.koruyucu onlemmis.bebege zarari yokmus.o doktor da guvendigim bir ablam oldugu icin icim rahatladi.ben 1 hafta bebe aspirini.bir hafta coraspirin 2 doz sabah 100 mg aksam 100 mg.kullandim.yarin igneye basliycaz bakalim.hayirlisi.
Bana kullanma dediler ama güvenemiyorum gene de :p ilaç dozu önemliymiş.riskli gebelikte uzman bir doktora gitsen daha faydalı olur

Slm bende bu konuylla ilgileniyorum.ve benim protein s dusuk cikti sadece.ben bu testi yapmamin sebebi kizkardesim gennetik kan puhtilasma yani trombofili hastasi :KK43:
sen ne yap et baktır ozaman canım. benim kardeşimde evlenecek yakında ona yaptırıcaz test.

Back
X