esmiras cevapladığın için çok teşekkür ederim. Anladığım şekille sıralayayım mı?
- Romatizma
- Lupus Testi
- Karyotip testler (kromozom testi ve kan pıhtılaşma testi)
-Endokrin tahlilleri (tiroid vb)
-Tokosoplazma
- Enfeksiyon testleri
- Rahim filmi
Bu testleri kadın doğum doktorummu istemeli yoksa hepsine ayrı ayrı gidip ben mi talep etmeliyim?
Bu arada yaşadığım durumu bir profesöre mesaj attım, (hürriyet aile sitesinden
http://www................../uzmana_sor/bulent_tiras) cevap olarak aşağıdaki metni yazmış. Eşimde ve bende genetik araştırma yapıldı. Eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bende yazdığım durum çıktı. Hamile kaldıktan sonra kan pıhtılaşma zamanı ölçülmüştü kızımda diğer gebeliklerimde ölçülmedi. Ama test sonucunu yazan kağıdı bulamadım. Her hamilelikte tekrar yapılması gerekir miydi onu bilemiyorum. Eğer gerekli değilse ilk 2 araştırmayı yapmış oluyorum. Önceliğim rahim filmi çektirmek olucak. onun sonucuna görede belirtmiş olduğun testleri yaptırıcam. Tekrar teşekkür ediyorum.
Merhaba Düşüklerde araştırılması gereken 3 faktör var. 1 sizde eşinizde genetik 2 pıhtılaşma 3 rahim içinde araştırma. Sizde pıhtılaşma bulunmuş diğer faktörleri araştırıp bir problem varsa önce onların çözümü daha sonra tedavi . Bir önerimde ne kadar kendi kendi kendinize gebe kalsanizda tüp bebek tedavisinde PGD denilen embriyolarda genetik araştırma öneriyorum. Saygılarımla Prof.Dr.M.Bülent Tıraş