Kan tahlilinden anlayan arkadaşlarr lütfennnn

nnaazzllii

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2016
147
52
13
Meraba arkadaşlar benim 5 hafta 6 günlük bi gebeliğim var bugün hastaneye gittim rutin gebelik kontrolleri için bir sürü test istedi 10 gün sonra tekrar gel dedi bende internetten sonuçlarımı öğrendim. Gerçi çok da bişe anlamadım ama çok morelim bozuldu. Eliza grubu altında testler de anti CMV lgG testi normalde 0 ile 6 arasında olması gerekiyormuş benim ki 181 çıktı gene aynı grup anti rubella 38.9 çıktı onunda 0 ile 5 arası olması gerekiyormuş aşırı endişelendim başına gelen var mı en azından 10 gün önce başıma ne gelecek öğrenirim. Uzun oldu hakkınızı helal edin :(

merhaba.IgG ler pozitif olunca daha önceden geçirdiğiniz bağışıklığınız oldugu anlamına geliyo.
IgM pozitif olunca problem oluyo.

12 yıl önce hepatit a geçirmiştim belki odur. Çok sağolun Allah razı olsun çok için rahatladı :)

Bu testleri bana niye yapmiyorlar anlamadim ozel mi devlet doktoru.mu yapiyor

Ben bir de toksoplazma diye bir şey var ona baktırmıştım. Ben geçirmemişim. Kedi ve köpeklerden uzak dur dedi doktor. Hatta kedi köpek dışkısının bulunabileceği yiyecekleri sirkede beklet dedi. Hastalığı hamilelikte geçirme olasılığı internette %1 yazıyor olsa da dikkat etmek gerekiyormuş. Sonuçları kötüymüş Allah korusun.

Ben bir de toksoplazma diye bir şey var ona baktırmıştım. Ben geçirmemişim. Kedi ve köpeklerden uzak dur dedi doktor. Hatta kedi köpek dışkısının bulunabileceği yiyecekleri sirkede beklet dedi. Hastalığı hamilelikte geçirme olasılığı internette %1 yazıyor olsa da dikkat etmek gerekiyormuş. Sonuçları kötüymüş Allah korusun.
O da ilginçmiş miş Allah a emanet yaşıyoruz zaten :)

Bir de özelde ve devlette farketmez. Bunlar önemli testler ve dahiliye doktoruna gidip testleri istemeniz yeterli.

Bir de özelde ve devlette farketmez. Bunlar önemli testler ve dahiliye doktoruna gidip testleri istemeniz yeterli.
Testleri ben istemedim ama bu konuda uyarmaları gerekmez mi benim öyle bi testin varlığından bile haberim yoktu açıkcası. Demirime kanıma sürekli baktırıyorum ama onun dışında hiç bilmiyordum. Kadın doğum doktoru istedi. İlk gittiğimde başka doktora gitmiştim öyle bişeler istememişti

Testleri ben istemedim ama bu konuda uyarmaları gerekmez mi benim öyle bi testin varlığından bile haberim yoktu açıkcası. Demirime kanıma sürekli baktırıyorum ama onun dışında hiç bilmiyordum. Kadın doğum doktoru istedi. İlk gittiğimde başka doktora gitmiştim öyle bişeler istememişti
Evet kesinlikle söylenmesi gerekiyor doktor tarafından. Ben kızamık ve kızamıkçık da geçirmedim. Aşı olup olmadığımı da hatırlamıyordum. Bu hastalıkları hamilelikte geçirmek bebeğin hayatını riske sokuyor. Ama doktor istemediyse ya doktor değiştirilmeli ya da direkt dahiliye doktorundan da bu tahliller istenebilir. Ben özele gidiyorum ama tahlilleri hep devlette yaptırıyorum.

Benim çocukluğum kedi ve köpekler ile geçtiği için doktorum bunlar sen de çıkmayacaktır demişti :) hatta gittiğim gün yanlışlıkla köpeğim parmağımı ısırmıştı bir şey olmaz demişti doktorum :)

Benim çocukluğum kedi ve köpekler ile geçtiği için doktorum bunlar sen de çıkmayacaktır demişti :) hatta gittiğim gün yanlışlıkla köpeğim parmağımı ısırmıştı bir şey olmaz demişti doktorum :)
valla kızamık ve kızamıkçığın kedi ile köpekle alakasını çözemedim ama ben de bahçeli bir evde kedi köpekle büyüdüm. en büyük sıkıntımız bende yoktur yaa demek. herhangi bir kanıt olmadan doktorun dediği yoktur yaaa sözüne ben asla inanmam. Onlar da insan. Gözden kaçabilir.

valla kızamık ve kızamıkçığın kedi ile köpekle alakasını çözemedim ama ben de bahçeli bir evde kedi köpekle büyüdüm. en büyük sıkıntımız bende yoktur yaa demek. herhangi bir kanıt olmadan doktorun dediği yoktur yaaa sözüne ben asla inanmam. Onlar da insan. Gözden kaçabilir.

Rubella değil Toxoplasma yı dedi gerçi hepisini geçirdim ama :) at bile ıssırdı beni yani o derece :D

Back
X