Hamileligimin başından beri kan grubumun 0 rh (+) oldugunu zannederken tam dogum sırasında tam kan uyuşmazlıgım oldugunu ve dogumdan sonra hem bana hem bebegime anti d ignesi vurulması gerektigini ögrendim.Kasılmalarımın 21 haftada başlamasıyla erken dogum riskim vardı ve 35 haftada dogum yaptım.Şuanda 8 haftalık hamileyim ayın 5 de kırmızı renkli lekelenme tarzındaki kanamam nedeniyle kan uyuşmazlıgı ignesi vuruldum ve bebegin durumuna bakmak için yapılan ultrasonda tek yumurta ikizlerine hamile oldugumu ögrendim.Ama doktorum tam emin olamadı ve bugün saat 3 te bebeklerin kalp atışlarını dinlemek için gittigimizde kesin bir sonuç elde edicez.Benim sıkıntım tek yumurta ikizleri olması degil buna çok çok sevindim .Çevremdekiler bir sürü olumsuz şey söyleselerde hiç biri umrumda degil.Ama zaten ilk dogumum erken oldu ve bununda olma olasıgılı var şimdi ikizlerde dogum haftası dahada düşüyormu onu merak ediyorum.Yada ilk dogumu erken olupta ikincisini gününde yapan anneler varmı.Ve tam olarak ikzlerin dogum şekli nasıl oluor ben normal dogum yapmak istiyorum bu mümkünmü..
Şimdiden ilgilenip bilgi veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.. :)