Kanada'da intiharlar yüzünden acil durum ilanı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Kanada'da intiharlar yüzünden acil durum ilanı
Kanada'nın kuzeyindeki 2 bin kişilik bir yerli kabile, bir günde 11 yerlinin intihar girişiminde bulunması üzerine acil durum ilan etti.
Sitene Ekle
kanada-da-intiharlar-yuzunden-acil-durum-ilani-6860092.Jpeg

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise Twitter'dan yazdığı mesajda durumun çok üzüntü verici olduğunu ve yerli halkların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kanada sağlık Bakanlığı da bölgeye, aralarında iki psikoloğun da bulunduğu bir krizle mücadele ekibi gönderdi. Ontario eyaletindeki Attawapiskat kabilesinde Mart ayında 26 intihar girişimi olduğu, geçen Eylül ayından bu yana intihara kalkışanların sayısının ise 100'ü aştığı bildiriliyor.

Kabile şefi Bruce Shisheesh, girişimlerin artması üzerine olağanüstü hal bildirisini imzaladığını açıkladı.

Parlamentoda bu bölgeyi temsil eden milletvekili Charlie Angus da hükümetin yerlileri etkileyen krize karşı şu ana kadar ciddi bir adım atmadığını söyledi.

Kanada'nın batısındaki Manitoba eyaletinde bulunan bir diğer yerli kabile de iki ayda 6 kişinin intihar ettiğini, iki haftada da 140 kişinin intihara kalkıştığını belirterek hükümetten yardım talep etmişti.

Kanadalı yerliler arasında yoksulluk, uyuşturucu bağımlılığı ve tutukluluk oranı, nüfusun geri kalanından çok yüksek.

Yerlilerin ortalama ömrü de diğer Kanadalıların gerisinde kalıyor. Sayıları yaklaşık 1,4 milyonu bulan Kanadalı yerliler, ülke nüfusunun yüzde 4'ünü oluşturuyor.

Kaynak: BBC Türkçe
http://www.milliyet.com.tr/kanada-da-intiharlar-yuzunden-acil/dunya/detay/2225078/default.htm

Vatanında assimile edilmiş insanlar, kıyafetlerinden tut dillerine, saç şekillerine kadar el atılmış, zorla, eziyetle değiştirilmişler, çocuklarını rahibelere emanet etme zorunda bırakılmış, kendi dilini konuşuyor diye tartaklanmış insanlar. Şimdi kanunda ve kanada genel haklar adı altında bazı haklara sahipler güya, ağzına bir parmak bal çalma misali. Ne yazık ki eğitim seviyesinin en düşük, uyuşturucu bağımlılığı, yoksulluk ve intihar oranının en yüksek olduğu topluluğu oluşturuyorlar. önyargı kurbanı çoğu, yaşadığım şehirde belki toplasan 100-200 kişi değiller, gelişmemiş kasaba gibi yerlerde hayat sürüyorlar, gelecekleri de parlak değil zaten eğitim seviyesi çok düşük. Tipik bir ingiliz-fransız (özellikle ingiliz) sömürgesi altında yaşamaya çalışmış, halen aba altından sopayla sömürülmeye devam ediyorlar.
Ayrımcılık kanunen suç ama pratikte düşmanlık var ne yzık ki. Müslümanlara tepki gösteren de çok ama kanunda yasak işte. Kimi kime şikayet edeceksin, adam bakışlarıyla dövüyor, sözlü taciz edemeyince. yakın tarihte japonları kamplara doldurdular, mallarına el koyup ülkelerine postaladılar, yarın Türklerin veya başka milletlerin başına gelmeyeceğinin garantisi yok.
Aman yaz yaz bitmez işte. Nerde neyin garantisi var ki.

Liseyi falan geçtim, ben üniverstede Kanada tarihi dersi aldım, üstelik 1 yıl sürmüş bir dersti, şu adamların yaşadıklarını 2 ders işleyerek,2-3 siyah beyaz belgeselle geçiştirdi hoca.
Önemsedikleri falan yok, hepsi yokolsa işlerine gelir o derece, çünkü bu insanlar onlara göre utanç kaynağıdır.

Vatanında assimile edilmiş insanlar, kıyafetlerinden tut dillerine, saç şekillerine kadar el atılmış, zorla, eziyetle değiştirilmişler, çocuklarını rahibelere emanet etme zorunda bırakılmış, kendi dilini konuşuyor diye tartaklanmış insanlar. Şimdi kanunda ve kanada genel haklar adı altında bazı haklara sahipler güya, ağzına bir parmak bal çalma misali. Ne yazık ki eğitim seviyesinin en düşük, uyuşturucu bağımlılığı, yoksulluk ve intihar oranının en yüksek olduğu topluluğu oluşturuyorlar. önyargı kurbanı çoğu, yaşadığım şehirde belki toplasan 100-200 kişi değiller, gelişmemiş kasaba gibi yerlerde hayat sürüyorlar, gelecekleri de parlak değil zaten eğitim seviyesi çok düşük. Tipik bir ingiliz-fransız (özellikle ingiliz) sömürgesi altında yaşamaya çalışmış, halen aba altından sopayla sömürülmeye devam ediyorlar.
Ayrımcılık kanunen suç ama pratikte düşmanlık var ne yzık ki. Müslümanlara tepki gösteren de çok ama kanunda yasak işte. Kimi kime şikayet edeceksin, adam bakışlarıyla dövüyor, sözlü taciz edemeyince. yakın tarihte japonları kamplara doldurdular, mallarına el koyup ülkelerine postaladılar, yarın Türklerin veya başka milletlerin başına gelmeyeceğinin garantisi yok.
Neden yazdınız bunları bayılacam şimdi yav..

düşün buna rağmen şu anda en yaşanılası yer Canada.. Her ne kadar kanada da yaşamadıysam da Amerika da yaşadım, evet ayrımcılık suç.. özellikle de siyahilere yapılan ayrımcılık.. arkadaş kapak oldu derken kaynar suyun içinden bildirdiği için farketmiyor ama Suriyeliler bizim ülkemize göç etmekten nefret ederken Kanada en çok göç edilmeye çalışılan ülkelerin tepesinde yer alıyor :) Darısı başıma inşallah.. Medeniyet için, ferahlık için, orada eğitimsizlerin sömürülmesini skandal yapanların burada eğitimlileri sömürmesini normalleştirdiği için.. orada tecavüzün "rıza" ya da "bir kereden bir şey olmaz" sınıfında yer almadığı için.. "Allah" diyenlere ceza indirimi yapılmadığı için.. eğitimin torpile değil zekaya dayandığı için.. Seviyorum seni Kuzey Amerika..

düşün buna rağmen şu anda en yaşanılası yer Canada.. Her ne kadar kanada da yaşamadıysam da Amerika da yaşadım, evet ayrımcılık suç.. özellikle de siyahilere yapılan ayrımcılık.. arkadaş kapak oldu derken kaynar suyun içinden bildirdiği için farketmiyor ama Suriyeliler bizim ülkemize göç etmekten nefret ederken Kanada en çok göç edilmeye çalışılan ülkelerin tepesinde yer alıyor :) Darısı başıma inşallah.. Medeniyet için, ferahlık için, orada eğitimsizlerin sömürülmesini skandal yapanların burada eğitimlileri sömürmesini normalleştirdiği için.. orada tecavüzün "rıza" ya da "bir kereden bir şey olmaz" sınıfında yer almadığı için.. "Allah" diyenlere ceza indirimi yapılmadığı için.. eğitimin torpile değil zekaya dayandığı için.. Seviyorum seni Kuzey Amerika..

Ah ofisim, Türkiye ile kıyaslanamaz zaten, benim yazdıklarım acı gerçekler hem üzülüyorum, hem de kızıyorum o yüzden içimi döktüm. Kanada'yı başka şeylerle mesela yaşam standartlarıyla överim, çok da seviyorum, Türkiye de sahip olmadığım haklara burada sahip olduğum için şükrediyorum, ama gerçekleri de kapının altına süpüremem. Keşke hiç yaşanmasaymış bu yüz kızartıcı olaylar. Bunun dışında Kanada gerçekten güzel bir ülkedir, Toronto da kar yağarken, Vancouver'da güneşli bir günün tadını çıkarabilirsin:) ofisim rabbim gönlüne göre versin inşallah gelirsin buralara, yüzyüze görüşürüz :KK200:

Ah ofisim, Türkiye ile kıyaslanamaz zaten, benim yazdıklarım acı gerçekler hem üzülüyorum, hem de kızıyorum o yüzden içimi döktüm. Kanada'yı başka şeylerle mesela yaşam standartlarıyla överim, çok da seviyorum, Türkiye de sahip olmadığım haklara burada sahip olduğum için şükrediyorum, ama gerçekleri de kapının altına süpüremem. Keşke hiç yaşanmasaymış bu yüz kızartıcı olaylar. Bunun dışında Kanada gerçekten güzel bir ülkedir, Toronto da kar yağarken, Vancouver'da güneşli bir günün tadını çıkarabilirsin:) ofisim rabbim gönlüne göre versin inşallah gelirsin buralara, yüzyüze görüşürüz :KK200:

kesinlikle ilk seninle görüşeceğim şirinem :KK19:

haklısın, tarihte yaşanmış çok çirkinlikler var.. aynı şekilde Amerika için de var.. ama 11 kişi intihar ettiği için gündeme gelip önlem almaya kalkmaları bile tüylerimi ürpertiyor.. hayranlığım bir kaç kat artıyor.. düşünsene, 45 çocuğa tecavüz edilen bizim "güzel" ülkemiz ile kıyaslandığını.. Tek kelime ile rezalet.. eminim bu bizde olsa "kader" derler bir de günahkar mı gittiler diye diyanetten açıklama isterlerdi :27: kader olan tek şey ben ve benim gibilerin bu ülkede doğmuş olması, artık ona eminim..

bu arada hala kar var oralarda değil mi, offf süper yaaaa :KK74:

kesinlikle ilk seninle görüşeceğim şirinem :KK19:

haklısın, tarihte yaşanmış çok çirkinlikler var.. aynı şekilde Amerika için de var.. ama 11 kişi intihar ettiği için gündeme gelip önlem almaya kalkmaları bile tüylerimi ürpertiyor.. hayranlığım bir kaç kat artıyor.. düşünsene, 45 çocuğa tecavüz edilen bizim "güzel" ülkemiz ile kıyaslandığını.. Tek kelime ile rezalet.. eminim bu bizde olsa "kader" derler bir de günahkar mı gittiler diye diyanetten açıklama isterlerdi :KK53: kader olan tek şey ben ve benim gibilerin bu ülkede doğmuş olması, artık ona eminim..

bu arada hala kar var oralarda değil mi, offf süper yaaaa :KK74:

İnsan haklarına önem veriyorlar, Amerika daha ırkçıdır bu arada, sınırdan geçerken gümrükte görevli polisler bile bi artis bi suratsız, Kanada polisleri daha güler yüzlüdür :KK53:

Tarihiyle, mevsimiyle, kültürü, yemeğiyle ve şuan sayamadığım çook özelliğiyle yaşanılası ülkem ne hale geldi/getirildi. Çok yazık edildi...

O çocuklarla ilgili haberlere bakmıyorum artık, konuştukça batıyorlar, o yavruların hayatları bitti resmen, kimsenin umrunda değil.. Bombalarla gündem değiştirmek onların işi...

Dün kar yağıyordu, bugün daha iyi çok soğuk değil. Haftaya ısınmaya başlayacakmış. Yani Toronto için konuşuyorum tabi.

İnsan haklarına önem veriyorlar, Amerika daha ırkçıdır bu arada, sınırdan geçerken gümrükte görevli polisler bile bi artis bi suratsız, Kanada polisleri daha güler yüzlüdür :KK53:

Tarihiyle, mevsimiyle, kültürü, yemeğiyle ve şuan sayamadığım çook özelliğiyle yaşanılası ülkem ne hale geldi/getirildi. Çok yazık edildi...

O çocuklarla ilgili haberlere bakmıyorum artık, konuştukça batıyorlar, o yavruların hayatları bitti resmen, kimsenin umrunda değil.. Bombalarla gündem değiştirmek onların işi...

Dün kar yağıyordu, bugün daha iyi çok soğuk değil. Haftaya ısınmaya başlayacakmış. Yani Toronto için konuşuyorum tabi.

kesinlikle Amerika çok daha sert.. Siyaset topiğimizin ilk sayfasındaki rezillikleri görmeyip Kanada nın tarihini eleştirmek tam "değişik" kafalara göre bir iş.. Ama ne yaparsın işte, burası böyle.. biiizzz başkalarını eleştirmeyi kimseden öğrenecek değilik şirinem :27:

kesinlikle Amerika çok daha sert.. Siyaset topiğimizin ilk sayfasındaki rezillikleri görmeyip Kanada nın tarihini eleştirmek tam "değişik" kafalara göre bir iş.. Ama ne yaparsın işte, burası böyle.. biiizzz başkalarını eleştirmeyi kimseden öğrenecek değilik şirinem :KK53:

Uzun süredir vatandaşı olduğum ülkeyi eleştirme hakkını kendimde gördüğüm için yazdım ben de, yaşananlar terörün, tecavüzün yanında koca bir hiç. Türkiye'yi özellikle akepeyi eleştirince de "ordan konuşmak sana düşmez, gel burda yaşa vıdı vıdı" diyolar gerçi :KK53: yazdıklarım tarihle alakalıdır, kapak olsun diye yazmadım, hiçbir ülke mükemmel değil, hatalar var mutlaka. Yeterki telafi edilebilsin...

Uzun süredir vatandaşı olduğum ülkeyi eleştirme hakkını kendimde gördüğüm için yazdım ben de, yaşananlar terörün, tecavüzün yanında koca bir hiç. Türkiye'yi özellikle akepeyi eleştirince de "ordan konuşmak sana düşmez, gel burda yaşa vıdı vıdı" diyolar gerçi :KK53: yazdıklarım tarihle alakalıdır, kapak olsun diye yazmadım, hiçbir ülke mükemmel değil, hatalar var mutlaka. Yeterki telafi edilebilsin...

kesinlikle.. yaşadığın hatta vatandaşı olduğun ülkeyle gurur duymalısın şirinem.. 11 kişinin intiharı ile en azından bir şeyleri düzeltmeyi vaat ettikleri için.. bu ülke için intihar eden de gerek demedikleri için, "11 kişi intihar etti diye kocaman ülkenin yaptıkları göz ardı edilemez" demedikleri için, "ettilerse ettiler rızaları varmış" demedikleri için.. kapınızı kilitlemeden yaşayabilme güvencenizi sağlayan devletiniz olduğu için.. özetle evet, ne kadar gurur duysan az :)

kesinlikle.. yaşadığın hatta vatandaşı olduğun ülkeyle gurur duymalısın şirinem.. 11 kişinin intiharı ile en azından bir şeyleri düzeltmeyi vaat ettikleri için.. bu ülke için intihar eden de gerek demedikleri için, "11 kişi intihar etti diye kocaman ülkenin yaptıkları göz ardı edilemez" demedikleri için, "ettilerse ettiler rızaları varmış" demedikleri için.. kapınızı kilitlemeden yaşayabilme güvencenizi sağlayan devletiniz olduğu için.. özetle evet, ne kadar gurur duysan az :)

Suçlarını kabul etmişler, onlar için insan hakları resmi belgelerinde özel yasalar çıkarılmış, gözardı edemem bunu. Benim öfkem ingilizlere, yoksa sevgili Justin candır :KK53: bizzat oy attım kendisine, gelişmeler var.

Back
X