Kanaviçe'den Seçmeler

kanaviçe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
1.499
3
116
İstanbul
temel askerdeki oğlu dursuna mektup yazar;

uşağum dursunali hizli hizli okiyamayusun diye habu mektubi sağa ağir ağir yazayrum biz keçenlere yeni pi eve taşunduk evin banyosuna vardur çamaşırmaçinesi ,anan pi sevindi pi sevindiki sormayasun uçtu sevinmeğinden anan
hemen aldi ordan pi cöynek atti onu maçınanun içine kolini da çekti su pi poşaldi pi poşaldiçi sormayasun pizim deminçi cöynek nere citti araçi pulasun
habu maçina bozuktur diye çağarduk orda pi usta ,usta celdi pakti nereyedur maçina dedi haburiyadur dedum da görmiyimisun oni usta dedi çi habu maçina çamaşır maçinasi değildur habu maçina abdest bozma maçinasidur cördunmi başimiza celeni

keçenlere ablanin oldi pi uşagi kizmidur erkekmidur pişe demeyiler ama ilerde puyuklari çılarsa uşak oldiği anlaşilirmuş o zaman ben de sağa yazarum halamisun dayimisun sende pilesun

uşağun halin çeyfin nasildur piliyirumçi sağa oraya çok iyi bakayiler komutanlarinun hepisine selam ederum

temel mektubun sonuna şöyle bir not yazar;
uşağum habu mektubun içine sağa 100 lira koyacaydum zarfi kapaduğumdan koyamadum oni kusura kalmayasun
tekrar kalasun sağlicakla penum akilli uşağum
baban TEMEL
sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey:Roflol::Roflol::Roflol::dance::dance:

:Roflol::Roflol::Roflol::Roflol:naniknaniknaniknaniksırnaşık şeysırnaşık şey

temel birgün hastalanmış ve trabzondan istanbula tedaviye gelmiş doktor muayne ettikten sonra şunları şunları yemicen şunları şunları yiceksin demiş
temelde ya doktor bey ben onları aklımda tutamam sen en iyisi onları bi kağıda yaz demiş doktorda yazmış vermiş
temel elinde diyet listesi trabzona dönmek için limana gelmiş gemiye binmiş
gemi hareketlendikten sonra temel elindeki diyet listesini elinden kaçırmış
ahlanıp vahlanmış tabii
trabzon limanına geldiğinde dursun temeli görmüş ve hayırdır temel yüzünden düşen bin parça noldu demiş temelde olanları anlatmış
dursun üzülme ya ben istanbula gidiyorum doktoruna gider alırım diyet listesini demiş
dursun istanbula varınca ilk iş doktora gitmiş ama doktor tatile çıkmış
dursun sekreterine hemen doktoru acil olarak çağırmasını söylemiş
doktorda tatili yarıda kesip hemen gelmiş
dursun doktora geçenlerde buraya temel diye bi hastan geldi ona bi diyet lstesi vermiştin onu kaybetti şimdi temel ne yicek demiş
doktorda dursuna acil dediğin bu muydu o gelsinbenim popomu yesin demiş
dursun da doktora tamam da doktor bey sizmi trabzona gelirsiniz yoksa temel mi buraya gelsin demiş :Roflol::Roflol::Roflol:

fadime temele ;
ula temel dursunun karisi elmiş seni cenazeye çağiriyi demiş
temel ;yok fadime ben cenazeye cidemem demiş
fadimede ;nasi cidemessun dursun senin en yakin arkadaşin değilmi
temel , ula fadime en yakin arkadaşumdur da o beni içidir karisinin cenazesine çağiriyi ben oni daha biçere bile çağiramadum yüzüm yok gitmeye daaaaaaa demiş:Roflol::Roflol:

İki arkadaş hem içiyor, hem de karılarından yakınıyordu. Biri
-"Ben" dedi, "Evliliğimizin ilk senelerinde işten eve dönünce karımı kucaklar, nefesi kesilene kadar kollarımda sıkardım." Diğeri içini çekerek sordu "Ya şimdi?"
-Şimdi mi? Daha fazla sıkmadığım için pişmanım!..:Roflol::Roflol:

Birini doven bir adam hakimin karsisina cikarilmis,
Hakim sormus :
- Nerede yasiyorsun?
- Orda burda...
- Ne is yaparsin?
- Onu bunu...
- Barda dovdugun adami onceden taniyor musun?
- Soyle boyle...
- Ne demek yani nerden taniyorsun?
- Ordan burdan...
Hakim artik dayanamamis :
- Anlasildi, goturun bu adami tikin iceri!..
Iki jandarma adamin koluna girmis gotururlerken adam hakime seslenmis:
- Heeeey bi dakika!.. Ne zaman cikicam ben burdan!..
Hakim de ona seslenmis:
- BUGUN YARIN!...
sırnaşık şeysırnaşık şey

Temel ile Dursun cok hizli trende yolculuk yaparken bir sigir ciftliginin onunden gecerler.
Temel:
-Ula Dursun burda tam 397 sigir var.
Dursun:
-Ula Temel nasil saydun hacen zirt diye gectuk.
Temel:
-Onun kisa bir yolu vardir. Ayaklarini sayup dorde boleyrum.
:Roflol::Roflol::Roflol:lülülülülülü

Üniversite okuyan bir öğrenci, yılsonu sınavlarına girmiş ve arkadaşına:
-Ben memlekete gidiyorum. Sınavlar belli olduktan sonra bana sonuçları bildir. Ancak; telefona ben çıkarsam bana söylersin. Eğer telefona annem çıkarsa; Zayıfım omaz da, eğer 1 tane olursa EBUBEKİR'in, selamı var dersin. 2 zayıf imkansız da, eğer olursa EBUBEKİR'in, ÖMER'in, selamı var dersin. 3 zayıfım hiç olmazda eğer olursa EBUBEKİR'in, ÖMER'in, OSMAN'ın, selamı var dersin. 4 zayıf imkansız da eğer olursa, EBUBEKİR'in, ÖMER'in, OSMAN'ın, ALİ'nin selamı var dersin, şeklinde konuşup memleketine gelir. Bir zaman sonra sınavlar belli olur.Arkadaşı sınav sonuçlarını bildirmek için telefona sarılır. Telefona arkadaşının annesi çıkar.
-TEYZE OĞLUNUZA SÖYLEYİN, ÜMMET-İ MUHAMMEDİN SELAMI VAR.
:Roflol::Roflol:

Dünya Genetik Projeler Yarismasi yapiliyormus. Tüm ülkelerden genetik
profesörleri yarismaya çalismalari ile katilmis. Ilk Fransiz profesörün
çalismasinin basina gelmisler. Jüri baskani çalismasinin ne oldugunu
sormus.
Fransiz profesör baslamis anlatmaya:
-"Ben inek genleri ile tavuk genlerini birlestirdim, Ortaya çikan
mahlukatin eti kirmizi et kadar lezzetli, beyaz et kadar saglikli oldu"
demis..
Ardindan diger çalismalari ülke ülke gezmeye baslamislar. Sira gelmis
Türkiye'den bizim Laz profesöre,
Jüri baskani:
-"Sizin çalismaniz nedir?" diye
sormus.
Laz profesör anlatmis:
-"Ben demis, karpuz genleri ile hamamböcegi genlerini birlestirdim!"
Birden tüm jüri üyelerinden bir kahkaha kopmus ve baskan Laz profesöre:
-"Bu çalisma ne ise yarar?" diye sormus.
Laz profesör:
-"Acayip ise yariyor, karpuzu kesiyosun, çekirdekleri kaçisiyoo"

Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teskilatina girerler, yangin ihbari alinir. Çok katli bir binada kreste yangin çikmistir. itfaiyeci merdiveni çalismaz.

Temel yukari çikar. Dursun asagida kalir. Temel asagida bekleyen Dursun'un kucagiina çocuklari atmaya baslar. Temel atar, Dursun tutar, kaldirima koyar.

Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk, derken besinci zenci çocukdur.. Temel birakir, Dursun yakalamak için kollarini açmaz. Çocuk paat yerde.

Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci çocuk atar. Dursun yine tutmaz. Çocuk paat gene yerde..

Dursun yukari bagirir:

-"Yaniklari atarak vakit kaybetme.."

Amerikada ürünlerin kullanımına dair talimatlar
saç kurutma makinesinin üzerindeki talimatlar:'uyurken kullanmayın'​
cips paketinin üzerinde:'kazanan siz olabilirsiniz,üstelik satın almanızda şatr değil....ayrıntılı bilgi torbanın içinde'
Dial sabunlarının kutusunda'normal sabun gibi kullanılır'
donmuş yemek kutusunda:'öneri....buzunu çözdürerek kullanın'
otellerde verilen duş başlığının kutusunda:'içine tek bir baş sığar'
bir uyku ilacının üzerinde:'uyuklamaya sebep olabilir'
roventa ütü kutusunda:'giysilerinizi üzerinizde ütülemeyin'
ingilterenin ünlü eczane zincirinin çocuklar için hazırladığı öksürük şurubu kutusunda:'içtikten sonra araba kullanmayın'
çin malı noel ağaç süslerinin kutularında:'sadece içerde ve dışarda kullanılır'
Fındık paketinde:'dikkat içinde fındık var'
bir elektrikli testerenin üzerinde:'Çalışırken elinizle durdurmaya teşebbüs etmeyin'

Back
X