• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kandil için kimleri ararsınız?

Valla ben kimseyi aramam, kandili de saçma bulurum. Arap coğrafyasından bir sürü arkadaşım var , özellikle soruyorum . Müslüman coğrafyası ne kandil kutluyor ne mevlüt okutuyor. Yani bence bu tür günler dini değil kültürel...
Konunuza gelirsek, içinizden geliyorsa ararsınız , gelmiyorsa yalandan iki cümleyle kutlamak yerine hiç aramazsiniz. Kimsenin de karışmaya hakki yok. Sesini duymayı çok isteyen kendi arasın, ne var yani?
Ben mesela 'hayirli cumalar' olayına da inanmam, koskoca Allah neden bir günü bir günden üstün tutsun. Cuma hayırlı da pazar hayırsız mi? Çok saçma.
Buna rağmen cumalari ananemi arayıp cumasını kutlarım :) çünkü içimden aramak gelir.
Yani olay bu, içinden geliyorsa kutla gelmiyorsa kutlama. Bu yüzden seni eşine yetiştiren , tartışmanıza sebep olan bir kadınsa anlaşılan aramaman daha hayirli

keşke birşeylere saçma demeden önce o seyi derinlemesine araştırsak ..
cuma günü uydurma birşey değildir Hz. Âdem’in Cennetten çıkarılması, yeryüzüne yerleştirilmesi ve yeryüzü halifelik payesine ulaştırılması anlamına geldiği için, o da bu cihetle büyük bir nimettir.
Demek ki cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğundan ötürü insanlar için büyük bir bayram günü olmuş

Kandilde saçma değildir .
eğer , inandığın din Müslümanlık ise tabiki.

kandillerde önemli olaylar vuku bulmuştur İslam tarihinde mesela en sonki kandil Miraç gecesi idi Miraç gecesinde efendimiz Muhammed' Mustafa sallallahu aleyhi vesellem , miraca çıktı ve 5 vakit namaz ozaman insanlara farz oldu.
yani bu şekil İslam la ilgili önemli hadiseler olan günlere kandil denilmiş ki, inanmasaniz bile Müslümanların değeri olan birşeylere saçma dememeniz hiç hoş değil saygı duymalısınız.

Back