Kandırıkçı Kuzen

Keşke iki çift laf etseydiniz kuzene. Cimri kopek 😣
Dinen bile bir desturdur, mesela küçük bir çocuğu yanıniza mı çağıracaksiniz, gel sana bişey vereceğim, ya da avucunuzu uzatip bişey varmış gibi yapamazsınız, eğer gerçekten vermeyeceksiniz...
Ders vereceğim diye onun seviyesine düşmem ben, ama olay sicakken tamam cimrisin anlıyorum da durup dururken yalanciliga ne gerek vardı derdim.

Keşke iki çift laf etseydiniz kuzene. Cimri kopek 😣
Dinen bile bir desturdur, mesela küçük bir çocuğu yanıniza mı çağıracaksiniz, gel sana bişey vereceğim, ya da avucunuzu uzatip bişey varmış gibi yapamazsınız, eğer gerçekten vermeyeceksiniz...
Ders vereceğim diye onun seviyesine düşmem ben, ama olay sicakken tamam cimrisin anlıyorum da durup dururken yalanciliga ne gerek vardı derdim.
Telefonu açmadı kızdığımı bildiği için.
Okkalı bir mesaj attım.

Merhaba hanımlar;

Kızım ilkokul 1'e gidiyor.
Kuzenim (erkek ve 30 yaşlarında) ona söz vermiş. Eğer okuma yazmayı öğrenirsen sana oyuncak alacağım demiş.

Karne zamanı malum, kızım da kuzenime "x amca okumayı yazmayı öğrendim." dedi sevinerek. Çünkü oyuncak alacak diye çok mutluydu. Ancak kuzen yalan söylemiş. Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.

Bu erkekler niye böyle odun ya?
Ağzını burnunu kırmak istiyorum.
[/QUOTE
Ay ben başlığı KANDIRIKÇI KAZEN diye okuyup bi telaş geldiysem :110:

Merhaba hanımlar;

Kızım ilkokul 1'e gidiyor.
Kuzenim (erkek ve 30 yaşlarında) ona söz vermiş. Eğer okuma yazmayı öğrenirsen sana oyuncak alacağım demiş.

Karne zamanı malum, kızım da kuzenime "x amca okumayı yazmayı öğrendim." dedi sevinerek. Çünkü oyuncak alacak diye çok mutluydu. Ancak kuzen yalan söylemiş. Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.

Bu erkekler niye böyle odun ya?
Ağzını burnunu kırmak istiyorum.
[/QUOTE
Ay ben başlığı KANDIRIKÇI KAZEN diye okuyup bi telaş geldiysem :110:

Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.

sayfalar geçmiş de ben buraya takıldım

yani öylesine dedim vs demek yerine gidip marketten kıçı kırık bir oyuncak alsa o bile olacak yani

maksat alacağım demiş almış olsun

bu arada öğrensin kızınız insanların hep iyi olmadığını

benzer bir konu daha açılmıştı kardeşi araba ile gezdiririm demiş sonra çocuğu gezdirmemiş

onu kötü bilmesin demişti ben de bilsin demiştim

oğlumun halası oğlumdan bir iki oyuncağını ödğünç istedi

ben bunları alayım haftaya bakın zaman ne kadar yakın haftaya getiririm

hatta siz olmasanız bile karşı apartmanda oturan öbür halana geliyorum onlara bırakırım dedi

5 yaşındaki çocuk da verdi ( bu arada görümcemin çocuğu vs yok oğlumun dedesi rahatsız ona oynatacaktı)

bir hafta sonra halam geldi mi dedi

gelmedi tabii ki

bir kaç hafta bekledi diğer halasını görünce size geldi mi benim puzzlelardan haber var mı diye sordu

oğlum 10 yaşında halen o oyuncaklar gelmedi

ama oğlum aradaki süreçte insanların her dediklerini yapmadıklarını bizi ikna etmek için makul ve mantıklı şeyler söyleseler de akraba yakın vs olsalar da sözlerini tutmayabileceklerini öğrendi

ona göre davranıyor artık o kişiye

hayat deneyimi sahibi oldu aman unutmuştur halandır, önemli değil yenisini alırız, boş ver vs demedim

kızınız da insanların böyle boş vaadlerde bulunabildiğini deneyerek öğrenmiş oldu

yani öylesine dedim vs demek yerine gidip marketten kıçı kırık bir oyuncak alsa o bile olacak yani

benzer bir konu daha açılmıştı kardeşi araba ile gezdiririm demiş sonra çocuğu gezdirmemiş

hatta siz olmasanız bile karşı apartmanda oturan öbür halana geliyorum onlara bırakırım dedi

5 yaşındaki çocuk da verdi ( bu arada görümcemin çocuğu vs yok oğlumun dedesi rahatsız ona oynatacaktı)

gelmedi tabii ki

bir kaç hafta bekledi diğer halasını görünce size geldi mi benim puzzlelardan haber var mı diye sordu

ama oğlum aradaki süreçte insanların her dediklerini yapmadıklarını bizi ikna etmek için makul ve mantıklı şeyler söyleseler de akraba yakın vs olsalar da sözlerini tutmayabileceklerini öğrendi

hayat deneyimi sahibi oldu aman unutmuştur halandır, önemli değil yenisini alırız, boş ver vs demedim

kızınız da insanların böyle boş vaadlerde bulunabildiğini deneyerek öğrenmiş oldu
Maalesef öyle oldu.
Yine de üzülen kızım olduğu için üzüldüm.

gelmedi tabii ki

Cok üzucü bir durum. Yani nasil bir çocuktan oyuncak ödünç alinir aklim almiyor. Ki puzzlemiş, yani pahali playstation felan bile değil.

Baze insanlarda hiç utanma yokmuş :( Eşin ne dedi bu duruma?

Evet insanlari ögrenmeleri gerek, herkesin iyi niyetli olmadiğini. Ama bunu bu kadar erken ögrenmek,. Cok aci ya :(

Cok üzucü bir durum. Yani nasil bir çocuktan oyuncak ödünç alinir aklim almiyor. Ki puzzlemiş, yani pahali playstation felan bile değil.

Baze insanlarda hiç utanma yokmuş :KK43: Eşin ne dedi bu duruma?

Evet insanlari ögrenmeleri gerek, herkesin iyi niyetli olmadiğini. Ama bunu bu kadar erken ögrenmek,. Cok aci ya :KK43:

Eşim bir şey demedi zira eşim de ben de karşıdaki insanı tanıyoruz

Oğlum da tanıdı

Back
X