kanım çok düştü korkuyorum

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
merhaba arkadaşlar..ben 29 hafta 5 günlük hamileyim.son bir iki haftadır aşırı yorgunluk ve çarpıntım başladı.hep vardı ama hat safhaya ulaştı.3,5 yaşında ikizlerim var onlara bile bakamaz oldum.evde kardeşim var sağolsun o yardımcı oluyordu.neyse kan tahlili yaptırdık kalsiyum çok düşük çıktı ve hemoglobin yani kan değeri 8.8..oysaki 12 civarı idealimiş.demiri hiç aksatmadım ama sütü çok az içtim kalsiyum da kullanmadım.bu hallere geldim.şimdi çamaşırımı asacak dermanım yok.eve hapsoldum dışarı çıkıp yürüyemiyorum.dün eşimle eve yakın bir yere gittik bişey yemeye ki gidecek halim yoktu eşim dönemlim dedi ben çok istiyorum dedim gittik..ordan kalkarken adımımı attım küt yerdeyim dizlerim dirseğim sıyrılmış hatırlamıyorum ..karnımı yan çevirmişm yüzüstü düşerken..bir süre orda yerde yattım eşim doktor nabzımı kontrol etti..insanlar geldi hemen kimi ayağımı kaldırmak istiyor,kimi ambulans çağıracak,kimi kolonya koklatacak,kimi içeri taşıyalım diyor:))..çok yardımseveriz aslında neysee...sadede gelelim.ben yaptım siz yapmayın..
şimdi size şunu soracam vitamin olarak ne kullanıyorsunuz ben hap içemiyorum şurup kulllanan var mı..
vitaminle demir beraber alınır mı
kalsiyumu kaç güne bir içiyorsunuz..
bilgi verirseniz çok sevinirim kızlar..kendimi çok suçlu hissediyorum iyi beslenmediğim için..ve düzelir mi doğuma kadar bilmiyorum 7 ye düşerse kan verilmesi gerecekmiş çünkü:43:

merhaba arkadaşlar..ben 29 hafta 5 günlük hamileyim.son bir iki haftadır aşırı yorgunluk ve çarpıntım başladı.hep vardı ama hat safhaya ulaştı.3,5 yaşında ikizlerim var onlara bile bakamaz oldum.evde kardeşim var sağolsun o yardımcı oluyordu.neyse kan tahlili yaptırdık kalsiyum çok düşük çıktı ve hemoglobin yani kan değeri 8.8..oysaki 12 civarı idealimiş.demiri hiç aksatmadım ama sütü çok az içtim kalsiyum da kullanmadım.bu hallere geldim.şimdi çamaşırımı asacak dermanım yok.eve hapsoldum dışarı çıkıp yürüyemiyorum.dün eşimle eve yakın bir yere gittik bişey yemeye ki gidecek halim yoktu eşim dönemlim dedi ben çok istiyorum dedim gittik..ordan kalkarken adımımı attım küt yerdeyim dizlerim dirseğim sıyrılmış hatırlamıyorum ..karnımı yan çevirmişm yüzüstü düşerken..bir süre orda yerde yattım eşim doktor nabzımı kontrol etti..insanlar geldi hemen kimi ayağımı kaldırmak istiyor,kimi ambulans çağıracak,kimi kolonya koklatacak,kimi içeri taşıyalım diyor:))..çok yardımseveriz aslında neysee...sadede gelelim.ben yaptım siz yapmayın..
şimdi size şunu soracam vitamin olarak ne kullanıyorsunuz ben hap içemiyorum şurup kulllanan var mı..
vitaminle demir beraber alınır mı
kalsiyumu kaç güne bir içiyorsunuz..
bilgi verirseniz çok sevinirim kızlar..kendimi çok suçlu hissediyorum iyi beslenmediğim için..ve düzelir mi doğuma kadar bilmiyorum 7 ye düşerse kan verilmesi gerecekmiş çünkü:43:

geçmiş olsun canım benm ben de 2 gün önce aşırı kalp çarpıntısı ve baş dönmesi ile acile gittim testlerden sonra kanımın 9 a düştüğünü söyledi eğer düşme durumu devam ederse kan verecekmiş zaten kansızlık vardı ama ilk kez bu değeri gördü inşallah normale döner maltofer kullanıyorum şimdilik kan yapsın diye içtiğim pekmezin falan haddi hesabı yok ama yaramamış işte neyse arkadaşım ilaç verdiyse dr.un mutlaka kullan zor yani sürekli bayılma hissi geliyor çünkü

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun. bende aynı sizin gibiydim. kanım çok düşüktü. ve doğumda kan verelebilir dedi doktorum. şuan 38 haftalığım. yaklaşık bir aydır tek içimlik kan şurupu kullanıyorum. ve kanım yükseldi. bence hemen doktorunuzla görüşün. buarada bol bol üzüm yiyin.

çok teşekkür ederim kızlar.ben de maltofer kullanıyorum günde 1 tane içiyordum şimdi 2 ye çıkardım.kuru üzüm aldım,çayı azalttım hatta hiç gibi.süt içmeye başladım günde 2 bardak.kaşar peynir yemeye başladım kalsiyumu çokmuş.benim kalsiyum da yerlerde.pekmez içmeye başladım çok değil ama.bunları yapmak için aslında baya geç kaldım ve kendimi çok suçlu hissediyorum.nasıl yaptım ben bunu kendime ve bebeğime.hiç bakmadım kendime hiç...
siz kalsiyum kullanıyor musunuz kaç güne bir her gün mü? bunu yazarsanız çok sevinirim..ilginize teşekkür ediyorum cici anneler.

ALLAH korumus sizi canım inan çok üzüldum gözümün önüne geldin içim cız etti...bununla gecmıs olsun cnm..çok üzüldüm
evet canım Allah hamileleri korur..normalde hamile kadınlar genelde popo üzeri düşermiş tıbben böyle bir bilgi var bu da Allah vergisi.ama tabi her zaman öyle olacak değil..eşim de ilk defa bu kadar korktum dedi..çünkü saece tansiyon düşmesi değil kansızlık da olunca işin içinde daha farklı..hepimiz dikkat etmeliyiz malesef hamilelik iyi bakılması gereken bir süreç

Öncelikle geçmiş olsun canım. kanı bilmem ama kalsiyum için zaten son 3 ay çok önemli. Yani bu saatten sonra asılmaya karar vermen gayet doğru ve geç alınmış bir karar değil bence. Benim eşimde doktor ben 2. aydan beri elevit kullanıyorum, 4.aydan sonrada kan hapı ve suda eritme kalsiyuma başladık. Sütü bende çok tüketemiyorum yinede en az günde 1 kupa içmeye çalışıyorum. Eşime kalsa magnezyumada başlatacak ama çok şükür kramp falan hiç olmadı şimdilik erteliyorum bende :). Ben hergün muz ve bademde yiyorum belki onlardan aldığım magnezyum yeterli geliyordur.

Bu arada süt ile kan hapını kesinlikle beraber alma, en az 1 saat arası olsun ve demir hapınıda c vitaminiyle alırsan emilimi daha fazla olur.

geçmiş olsun çok.. akdeniz anemisi taşıyıcısı mısınız? kan ilaçları kullanıyor musunuz, çünkü kullanmanız şart..kan iğnesi mesela..
kan yapıcı besinler tüketin bol bol, yeşillik (roka,maydonoz,) , lahana, şalgam, ısırgan.. ve et..
çay ve kahveden uzak durun..
sıkı doktor takibinde olmalısınız:71:

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun ben vitamin olarak elevit kullanıyrum.günde 2 defa kan ilacı,1 lt süt ve hergün kalsiyum hapı.bende süt ve kalsiyum hapını ihmal ettim kemik ağrımdan uyuyamıyorum.şimdi kafama dank etti süt ve kalsiyum ilacına yoğunlaştım.sende kan ilacını ve pekmezini ihmal etme çok geçmiş olsun

çok teşekkür ederim kızlar.ben de maltofer kullanıyorum günde 1 tane içiyordum şimdi 2 ye çıkardım.kuru üzüm aldım,çayı azalttım hatta hiç gibi.süt içmeye başladım günde 2 bardak.kaşar peynir yemeye başladım kalsiyumu çokmuş.benim kalsiyum da yerlerde.pekmez içmeye başladım çok değil ama.bunları yapmak için aslında baya geç kaldım ve kendimi çok suçlu hissediyorum.nasıl yaptım ben bunu kendime ve bebeğime.hiç bakmadım kendime hiç...
siz kalsiyum kullanıyor musunuz kaç güne bir her gün mü? bunu yazarsanız çok sevinirim..ilginize teşekkür ediyorum cici anneler.

Ben ferrevit pronatal kullanyorum hep, her gün 1 maltofer, her gün calsiday suya atılıp içiliyor, magbezyum içiyorum. Bu arada ben hiç peynir tüketemiyorum ama yeşillik çok yiyyiorum dereotu tüketmeye çalış çok kalsiyum var çünkü. sütde 2-3 günde 1 bardak işte ancak. :(

Back
X