• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kanımda toksoplazma cıktı :(

svgptrcg

cekikcanın annesiii
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.559
8
158
Adana
8 haftalık hamileyim bebeğimin kalbinin atışını duydum,gördüm herşey normaldi.2 gün öncede sağlık ocagında kan testi yaptılar toksoplazma ıgm 6-8 arasında olması gerekirken bende 11,6 çıktı ve bu şuan enfeksiyonu geçiriyorum anlamındaymış doktorum yeniden test yaptı onuda yarın sabah alacam tekrar pozitif çıkarsa napacağımıda bilmiyorum.bunu yaşayanlar varsa bebeğime zararı olurmu beni neler bekliyor ?

8 haftalık hamileyim bebeğimin kalbinin atışını duydum,gördüm herşey normaldi.2 gün öncede sağlık ocagında kan testi yaptılar toksoplazma ıgm 6-8 arasında olması gerekirken bende 11,6 çıktı ve bu şuan enfeksiyonu geçiriyorum anlamındaymış doktorum yeniden test yaptı onuda yarın sabah alacam tekrar pozitif çıkarsa napacağımıda bilmiyorum.bunu yaşayanlar varsa bebeğime zararı olurmu beni neler bekliyor ?

Toksoplazma IgG avidite testi yapıması gerekiyor. IgM tek başına hastalık olduğunun göstergesi değildir. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

sanırım söylediğiniz testi yaptırdı doktorum ama sonucu yarın alacam çok yüksek bir pozitiflik değil dedi dilerim problem yaşamam çok teşekkür ederim ilginize

Back
X