Kanlı ishal mi nedir bu ya ?

elcinbade

Kalbimiz bir olmuş anlaşılan..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
220
102
43
Kızlar merhaba 3 buçuk aylık sarman bir kedim var. Eve geleli 1 ay oldu ve geldiği 3. Gun ishali ortaya çıktı. Dışkısında biraz kan vardı ama pisiciğimde hiçbir şekilde halsizlik iştahsızlık yada su içmeme givi bir durum soz konusu değildi hala da değil. Hemen veterinere gittik ilaç verdi içirdik bi sure düzelir gibi oldu.
sonra aynı ishal ve kan yine ortaya çıktı yine ilaç kullandık. Birkaç gün düzeldi bu sure zarfında mamasınıda değiştirdik veteriner mamadan şuphelenmişti. Şuan pisiciğim yine ishal ve birazcıkta kan var karnı gurul gurul yavrumun. Kızlar başına boyle bişey gelen var mı nasıl iyi ederim kuzumu aranızda veteriner yada boyle bir durum yaşayan varsa bilgilerini paylaşsın lütfen. Şimdiden teşekkürler..

merhaba genelde bu kopeklerde daha sık rastlanıyor ama kedılerınde kucukken basına sık gelıyor barınaklarda bılıyorum kı cogu yavru kedı bu sekılde can verdı
bu bır vırus ve kesınlıkle ınsana gecmıyor kucuk olduklarından henuz onlara bulasması kolay.veterınere goturduysenız zaten gereklı ılacları uygulamıstır arkadasım.

Ve ayrıca bu ya beslenmeden oturu olusuyor yada vırusten oturu her ıkı durum ıcınde onlemını almıs veterınerınız yanı beslenmedense mama degıstırın demıs degılse yanı ıkıncı olasılık yuzunden de vıruse karsı ılac uygulaması baslatmıs.bazen kusmayla seyredıyor bu rahatsızlık bazen derısı kemııgıne yapısmıscasına kılo kaybına sebep oluyor her ıkı durumda da sız elınızden gelenı yapmıssınız .Kedınız ozellıkle dısarda gezıp ıstedıgınde eve gelen bır kedıyse daha sık rastlanıyor ayrıca sızın yedıklerınızı ona vermemeye ozellıkle ozen gosterın
kanlı ıshal denen olay tek basına mamadan olmaz cunku bunalrın hepsı bır arada ele alınmalı

cevabın için çok teşekkürler arkadaşım kedim sadece evde yaşayan bir kedi daha 3 aylık bir minnak . Az once yine veterinere goturdum onu iç parazit iğnesini yeniledi parazitte olabilir dedi fakat hiç dokulduğunu görmemiştim. Umarım kolay aşabileceğimiz birşeydir o hastayken içimde hep bir huzursuzluk hissi oluyor

gecmıs olsun dılerım kı bır an once bu hastalıktan kurtulur kucuk mınnak

bizimde 4 yaşında terrierimiz vardı. gençlik hastalığına yakalandığını düşünmüştüm ve ölü gibi yatıyordu.
kanlı ishal, kusma, hiçbirşey yememe gibi tüm belirtiler vardı.
veterinere götürdüğümüzde aşıları tam olduğu için kesinlikle gençlik hastalığı değildir dedi.
dışarda tuvaletini yapmaya çıktığında belkide sert bişey yemiş olablr ve iç organına zarar vermiş olabilr dedi.yada üşütmüştür dedi.
ishali için bizlerin de kullandığı reflor mu nevar ya. kapsül. ondan verdı. tabi yemek yiyemediği için ben iğnesi olmayan şırıngaya suyla karıştırıp zorla ağzına sıkıyordum.
ve 2 gün boyunca antibiyotik ve başka bir iğne yaptı bacakalrından.diğeri neydi tam hatırlamıyorum ama ikiside baya canını yakan iğnelerdi :) topallıyordu.
2 gün geceleri başında bekledm ölcek diye çok korktum..allaha şükür iyileşti sonra :)

onlar hastalandığında insan çok çaresiz kalıyor ağzı var dili yok kuzuların anlatamıyorlarda.
Sizin tatlışınız iyileşmiş ne kadar güzel darısı bize inşallah çok şukur ki yemek yememe yada halsizlik yok sadece sıvı dışkı ve dışkıda mukuslu kan. Umarım vetimizin söylediği gibi iç parazittirde çaresine hemencecik bakarz

Merhabalar. :)
Son durumu nedir kedinizin? Düzelmiştir umarım.
ilginiz için çok teşekkürler malesef duzelmedi pisciğim hala neşesi iştahı herşey yerinde fakat ishali ve kan geçmedi. Veterinerimiz parazt aşısını yeniledi 2 gun once bekliyorum kuzumun duzelmesini

Ben de parazit kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Keşke veteriner hekiminiz onca ilacı dayamadan önce bu ihtimali düşünebilseydi. Gittiğiniz veteriner hekimi ve belki kliniği değiştirebilirsiniz.

başka bir veterinere de gösterin, çok ciddi bi sorun olduğunu okumuştum kanlı ishalin...

cevaplarınız için çok teşekkürler bugun kedimin durumunun ağırlaşması uzerine kuzumu aldım bursadaki hayvan hastanesine goturdum serum hazırladılar ben miniğimi tuttum serumu takmalarıyla son nefesini vermesi bir oldu yavrumun hala şoktayım sababtan beri ağlıyorum . Verilen onca ilaçlar boşaymış gençlik hastalığından kaybetmişim onu melek oldu gitti...

Başınız sağolsun.
Ben de yeni kaybettim kedimi, anlıyorum sizi.
Onlar bizim kadar dayanıklı değiller ne yazık ki... Şikayetlerinin ne olduğunu da söyleyemiyorlar.

Bence bir gün yine göreceğiz onları... Ya bu dünyadaki işimizi bitirdiğimiz zaman göreceğiz, ya da onlar bize beklenmedik bir sürpriz yapacaklar ve bir şekilde kim olduklarını da söyleyecekler. Ben buna inanıyorum.

Ben de buna inanıyorum arkadaşım yoksa acılarına katlanmak çok çok daha zor olurdu. Dun yaşadığım şoku anlatmam imkansız ben bursanın bir ilçesinde yaşıyorum şehir merkezine 1 saat otobusle gidiliyor. Otobuse yalvar yakar aldırdım kuzumu bindik gittik inanıyordum iyileşeceğine onlar serumu takarken okşadım sevdim birden feryat figan bağırmaya başladı canı acıdı sandım karnına gözüm takıldı nefes almıyordu hemen müdahale ettiler ama çok geçti o goruntu dunden beri aklımda ağlayarak uyudum.. Canınızı sıktıysam affola desteğinize çok teşekkür ederim

Ne demek canımı sıkmak, öyle bir şey yok kesinlikle.
Benimki gözümün önünde eriyip gitti, beklemiyor değildim. Seninki daha farklı ama hepsi ani oluyor bizler için... Ne desek boş, anlatılmıyor.

Ne demek canımı sıkmak, öyle bir şey yok kesinlikle.
Benimki gözümün önünde eriyip gitti, beklemiyor değildim. Seninki daha farklı ama hepsi ani oluyor bizler için... Ne desek boş, anlatılmıyor.
evet haklısınız.. Umarım dediğinz gbi göreceğiz minnoşları ilerde. Sizinki kaç yaşındaydı neden kaybettiniz

evet haklısınız.. Umarım dediğinz gbi göreceğiz minnoşları ilerde. Sizinki kaç yaşındaydı neden kaybettiniz

4,5 yaşındaydı. Böbrek yetmezliğinden kaybettim. 1 ay ortadan kaybolmuştu, sonra bir geldi perişan. Zaten böbrekler %75 fonsiyonunu yitirene kadar hastalık belirti de vermiyormuş. Ayağının üzerinde yürüyemiyordu, ağzından kanlar geldi son gününde... Çok kötüydü, çok. İkimizinki de birbirinden kötü işte.

teşekkür ederim sıkıntımı paylaştığınız için insanın içi hafifliyor paylaşınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…