Kanser degil psikolojisi öldürüyor

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Arkadaslar dedem 2 sene once mide kanseri teshisiyle midesi alinarak ve kemoterapi alarak kanserden kurtuldu. Ama 2 senedir dedem yemeden icmeden kesildi , disariya cikmiyor , eve kimseyi istemiyor , battaniyeyi cekip kafasina uyuyor...

Neyse biz hep gecici oldugunu dusunduk ama kan degerlri vitamin degerleri hepsi altust oldu defalarca kez hastanede yatti.

Ayaklari davul gibi sisti ayaga kalkamiyor ( kalkmiyor) felcli hastalar gbi.
Doktor dedemi iyi oldugu icin cikardi. Sonra baska hastaneye goturduk ordada sorun yok. Ama ayaklari davul gbi hala yemiyor icmiyor kimseyle konusmuyot...

Ben artik psikolojik oldugunu dusunuyorum psikologa gotursek bi cozum olur mu kizlar. Inanin butun aile oturduk ölümünü izliyoruz. Herseyi reddediyor. Sogan yiyor sarimsak yiyor yemek yemiyor. Ve yapay mide istedigini soyluyor surekli...

Varmi kizlar cozum oneriniz. Disari cikarmaya calistim biraz ama mumkun degil kendini atiyor ölecem ben diyor..

Yaşı 70..

Ama kanser olmadan once o kadar dincti ki herseyi kendisi yapardi.. eve girmez cok sosyaldi...

Ölümle burun buruna gelmekle alakalı depresyon geliştirmiş olabilir dedeniz. Yaşı da var malum belli bir yaştan sonra kişilerde ölüm korkusu baş gösterebiliyor. Faydalı olur muhakkak, depresyon belirtileri gösteriyor gibi. Ama lütfen eğitimlerini iyi araştırarak iyi bir ruh sağlığı uzmanına başvurun, psikiyatri uzmanına da götürebilirsiniz ancak psikologa götürecekseniz uzman klinik psikolog olmasına dikkat edin.

Amcayi muhakkak psikologa goturun, hatta keske tedavi zamani da yardim alsaydi. Boyle zor zamanlarda insanin bir yerden guc almasi gerekiyor, dini inanc olur aile olur psikolog olur... ama baslarda zor olabilir onun açisindan, reddedebilir. İnsallah beden sagligi gibi, huzuruna da kavusur amcamiz

Arkadaslar dedem 2 sene once mide kanseri teshisiyle midesi alinarak ve kemoterapi alarak kanserden kurtuldu. Ama 2 senedir dedem yemeden icmeden kesildi , disariya cikmiyor , eve kimseyi istemiyor , battaniyeyi cekip kafasina uyuyor...

Neyse biz hep gecici oldugunu dusunduk ama kan degerlri vitamin degerleri hepsi altust oldu defalarca kez hastanede yatti.

Doktor dedemi iyi oldugu icin cikardi. Sonra baska hastaneye goturduk ordada sorun yok. Ama ayaklari davul gbi hala yemiyor icmiyor kimseyle konusmuyot...

Ben artik psikolojik oldugunu dusunuyorum psikologa gotursek bi cozum olur mu kizlar. Inanin butun aile oturduk ölümünü izliyoruz. Herseyi reddediyor. Sogan yiyor sarimsak yiyor yemek yemiyor. Ve yapay mide istedigini soyluyor surekli...

Varmi kizlar cozum oneriniz. Disari cikarmaya calistim biraz ama mumkun degil kendini atiyor ölecem ben diyor..

Yaşı 70..

Ama kanser olmadan once o kadar dincti ki herseyi kendisi yapardi.. eve girmez cok sosyaldi...

Tüm tetkiklerini detaylı yaptırın
Anneme de ilk ameliyattan sonra iyisin dediler ama yorgan tepesinde yatıyordu
Psikolojik olduğunu düşündük meğer tümörü leğen kemiğine sıçramış halsizliği o yüzden miş, genel tetkiklerde çıkmadı, pet taramasında anlaşıldı, sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten bir kaç yıl sonra kaybettik. İnsanın canı üstünde olsa inan ki yatamıyor, ayaklarının şişmesi de normal değil, belki kanser haricinde başka bir rahatsızlığı vardır

Bu tür hastalıklarda tedavi süreci içerisinde psikologda olmalı mutlaka
Eskiden dedenizi neşelendiren ne ise onlara yönelin
Onu sevdiğinizi bu durumun sizi üzdüğünü sizinle birlikte çaba göstermesi gerektiğini anlatın
Bir psikolog ile görüştürün
Tanıdık bulsanız eve gelse daha iyi olur kendisi gitmek istemeyecektir
Durumunuz müsaitse bir çekap yaptırın
Gözden kaçan birşeyler olabilir

Be

Yaşı 70..

lki yemeklerı yemekte gucluk cekıyor neden bunu yapıyormuş nedıyor???

Ölümle burun buruna gelmekle alakalı depresyon geliştirmiş olabilir dedeniz. Yaşı da var malum belli bir yaştan sonra kişilerde ölüm korkusu baş gösterebiliyor. Faydalı olur muhakkak, depresyon belirtileri gösteriyor gibi. Ama lütfen eğitimlerini iyi araştırarak iyi bir ruh sağlığı uzmanına başvurun, psikiyatri uzmanına da götürebilirsiniz ancak psikologa götürecekseniz uzman klinik psikolog olmasına dikkat edin.

Inanin artik dilimizde tuy bitti cok sukur kanseri atlatti. Ama psikolojisi gunden gune daha kotu.. 2 senede daha da kotu olmaya basladi surekli olecem diyor. Yemegi reddediyor yapay mide istiyor. En iyisi psikolog olacagini dusunduk.

Amcayi muhakkak psikologa goturun, hatta keske tedavi zamani da yardim alsaydi. Boyle zor zamanlarda insanin bir yerden guc almasi gerekiyor, dini inanc olur aile olur psikolog olur... ama baslarda zor olabilir onun açisindan, reddedebilir. İnsallah beden sagligi gibi, huzuruna da kavusur amcamiz

Biz gecer sandik. Bizi istemiyordu yani daha dogrusu misafir olarak giden herkese karsi surat asiyor laf faln sokuyordu bizde kendi haline biraktik. Hani belki rahat edemiyor yanimizda diye.. ama zorla goturup haastaneye yatirdik kan degerleri 4 e dusmustu.. vitamin depolari 0 a yakindi. 2 senedir salca ekmek , arada meyve , sogan sarimsak yiyormus şok olduk. Baska birsey yemegi reddediyormuş..

Simdi istahi iyi ama hala kalkmiyor yerinden surekli uyuyor disari cikmak istemiyor...

Tüm tetkiklerini detaylı yaptırın
Anneme de ilk ameliyattan sonra iyisin dediler ama yorgan tepesinde yatıyordu
Psikolojik olduğunu düşündük meğer tümörü leğen kemiğine sıçramış halsizliği o yüzden miş, genel tetkiklerde çıkmadı, pet taramasında anlaşıldı, sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten bir kaç yıl sonra kaybettik. İnsanın canı üstünde olsa inan ki yatamıyor, ayaklarının şişmesi de normal değil, belki kanser haricinde başka bir rahatsızlığı vardır

Üresi yuksekmiş bobrek birseyi süzmüyormuş... ayaklari cok ama cok şiş...

Ilk tahlillerde kanserin sadece midede oldugunu soylediler mideyi aldilar.. sonra 3 ayda bir kontrole de gitti.

Ayaklari sis diye hastaneye gittigimizde kan degerinin 4 , vitamin depolarininda 0 a yakin oldugunu ogrendik. Üresi de yuksekmis. Sizce bunlardan kaynakli degilmidir ?

Bu tür hastalıklarda tedavi süreci içerisinde psikologda olmalı mutlaka
Eskiden dedenizi neşelendiren ne ise onlara yönelin
Onu sevdiğinizi bu durumun sizi üzdüğünü sizinle birlikte çaba göstermesi gerektiğini anlatın
Bir psikolog ile görüştürün
Tanıdık bulsanız eve gelse daha iyi olur kendisi gitmek istemeyecektir
Durumunuz müsaitse bir çekap yaptırın
Gözden kaçan birşeyler olabilir

Kucuklugumuz beraber gectigi icin o gunleri anlatiyoruz hep guluyoruz. Sonra bize bakip dedeniz oluyor diyor :( artik biseyden bahsetmekten korkar olduk. Biz konusurken de bize cok boş gozlerle bakiyor. Dinlediginden bile supheliyiz.

Back
X