- 19 Mart 2011
- 468
- 335
- 158
Artık ne yapacağımızı, neye inanacağımızı şaşırdık gerçekten. Ama benim anlamadığım, halkın süt ve süt ürünleri gibi yararlı besinlerden neden bu kadar uzaklaştırılmak istendiği...Hani bir amacı olmalı her şeyin, bundan kimler çıkar sağlayacak? Önemli soru bu bence. Ben, benim neslim ve önceki nesillerin hepsi sütle büyüdü. İster uht, ister günlük, pastörize ya da güvenilir sokak sütü alalım, ama sütün zararlı olabileceğini nedense mantığım kabul etmiyor. Hem zeka gelişimi, hem kemik gelişimi bakımından faydaları bilimsel olarak ispatlanmış bir madde neden şimdi yerin dibine sokuluyor?
Benim babam doktor ve kalp cerrahı. Senelerce yumurta yasaklı olduğu halde hastalarına ve çevresine yumurtayı yasaklamadı, aksine çok faydalı bir besin olduğundan bahsetti hep. Ama kararında tüketmek kaydıyla tabii. Yağlardan da saf, sızma zeytinyağı ve tereyağını tavsiye etti hep, en sağlıklı yağlar olarak. Yeni yeni onun yıllardır söylediklerini kabul etmeye başladı tıp çevreleri, yumurtanın aklanması da buna bir örnek. Sütle ilgili son spekülasyonları da dehşetle izlediğini söylüyor, bir doktor olarak onun da garibine gidiyor bu kadar kötülenmesi...
Ben programları izleyip orada söylenenleri uygulamaya çalışanları hatalı bulmuyorum, sonuçta biz halk olarak her şeyi bilmek zorunda değiliz, elbette medyaya çıkan insanların dediğini dikkate alıyoruz. Çünkü uzman sıfatıyla buralarda yer alıyorlar. Ama bu tip programlara çıkanların dikkatli olması lazım, kitleleri söyledikleriyle etkilediklerinin bilincinde olmaları gerek. Tek dileğim, herhangi bir amaca değil, yalnızca halkın sağlığını önemseyen ve nesillerin daha iyi gelişmesini sağlayacak; başka şeylerin peşinde değil, sadece bu uğurda çaba gösteren bilgili insanların daha da çoğalmasıdır. Böylece biz de içimiz rahat olarak, acabalarla kendimizi yormadan ailemizin ve çocuklarımızın sağlığı için doğru olanı uygulayabiliriz...
evet ben de küçükken gecede 1 litreye yakın süt içtiğim olurmuş.(köy sütü)
kabız olmuşum hatta. annem yavaş yavaş 1 bardağa indirebilmiş.
şimdi sağlığım nasıl. maşallah diyim bazen kışın grip bile olmam.
bırakın Allah aşkına uht'yi falan. insan eli karışan şeyleri yememeye çalışın.
bi ara katıy yağları nasıl övüyorlardı hatırlıyormusunuz.
kalp dostu falan diyorlardı .sonra ne oldu, şimdi eve bile sokmuyoruz.
sonuç olarak benim mantığıma göre doğa bize ne veriyorsa yerim.
ama ona insan eli değince paketlenince iş biter benim için.