kansızlık ve hamilelik

asli_1185

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
3
0
86
Balıkesir
arkadaşlar. 21 haftalık hamileyim. 11. haftadan bu yana demir hapı olarak ferrum fort kullanıyorum. şimdi kan tahlili yaptırdım. o zaman 11,5 olan kan değerim 9,5 a düşmüş. ne yapsam bilmiyorum. iki aydır hergün ilacımı içiyorum. yumurta her sabah. kırmızı et haftada 3-4 kez, ve yeşil sebzeleri tüketiyorum. günde iki bardak çay içerimç sabah 1 akşam 1. o da çok açık. sizce ne yapmalıyım. hapımı değiştirsem. haftaya doktora gidicem.

canım demir hapını ne zaman içiyorsun? peynir-süt-yoğurt yediğinde almaman gerek biliyosun değil mi

yok.akşam yemeğinden 3-4 saat sonra içiyorum. meyveyle birlikte. sonrada süt yoğurt yemiyorum.

slm bende aynı sorunla uğraşıyorum hemde 5 aydan fazladır günde 2 tane içiyorum hatta son 1,5 aydır şuruba geçtim.. benimde buna rağmen kan değerim enson 10 du gittikçede düşücek bu aylardan sonra ben 29. haftama girdim bebek büyüdükçe kan dahada düşermiş..yediklerimede dikkat ediyorum ilaçla sütü ve yoğurdu den getirmiyorum..sonuç olarak kilodan başka bişey getirmedi bana kilo alış hızım normalin üstünde gidiyo hep..

bulgur tavsiye ediyorum
canınız nasıl isterse bulgur pilavı kısır başka aklınıza gelebilecek şekillerde

kızlar sizin yine fena deil kan değeriniz bende 27 haftalık gebeyim.senelerdir bi kansızlık sorunum var bu gebeliğmdede ilk ölçümlerimde kan değerim 5 lerdeydi.snr 7 ye çıktı 2 hafta önceki değerimde 9 du.ama bu böle dışardan takviyelerle malesef yükselmiyo.ben sürekli venofer kullanıyorum.yani kan serumu.hamileliğimin başından beri defalarca kullandım.halada yeterli gelmedi.üstelik bunun yanında günde iki defa kan şurubu kullanıyorum.dünkü kontrolde doktorum doğumdan önce kan vereceklerini söledi.çünkü zaten düşük doğumdada kan kaybedicem buna mecbur olduklarını ifade etti.gerçi ben 1.5 sene önce 2.doğumumu yaptım.o gebeliğimdede çok kansızlık sorunu yaşadım ve ondada kaç sefer kan vermişlerdi bana.yani alıştım ama yinede kan serumununda kanında riskleri var.çok mecbur kalmadıkça vermiyolar.yani öle kafadan kullanamassıız.doktor takibinde yoğun bakımı olan hastane koşullarında takılması gerekiyo ikisisninde.ama sizinkiler bence sınırda.yani keçiboynuzu pekemzi kuru üzüm falan tüketin bol boldaha fazla etkisi olabilir.

slm kızlar ben de 35 haftalık hamişim ve daha dün kan testi sonuçlarım yine çok düşük çıktı. dr ilacımı günde 2ye çıkardı ve 3 öğün kırmızı et yemem gerektiğini söyledi ki etten nefret ederim. yine de yiyordum zorla da olsa. ama ne fayda. 10gün sonra tekrar test yapılıcak. yine kötüyse kan vericeklermiş, bu şekilde doğuma alamam seni dedi drum

benim de o dönemlerde düşüktü.5.ve 6.ayımda doktor kan iğnesi yazdı.gün aşırı 2 ampül serum şeklinde alıyordum..tabii günde 2 tane ferruma ilaveten.ayrıca kara üzüm,bulgur,pekmez vs ile birlikte. 7 den 11 küsüre çıktı 7.ayda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…