Kapalılık

Maviask123456

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
1
0
1
Merhabalar. 1 yıl önce kendi isteğimle kapandım. Annem kapanmadan önce eğer kapanıcaksan açıl kapan yapma kesin kararını ver biraz daha bekle dedi ama ben dinlemedim annemi ve kapandım. Şimdi lise 3e geçtim. Açılmak istiyorum lütfen kimse yargılamasın dini boyutta. Aylardır aklıma geliyor gidiyor bu konu. Açılmak istediğimi anneme söyleyemedim bi türlü çünkü ben kapanmadan önce uyardı beni ayrıca çevremden tepki almaktan da korkuyorum. Kapalıylen mutlu değilim ama açılmaya cesaret edemiyorum. Napmalıyım :(

bence başkalarına göre davranmayı bırakıp iç sesini dinlemelisin. doğru olan bu olmalı..

Tanıdığım biri vardı. Bir açılır bir kapanırdı. Böyle bir kaç kez değişip durdu. Sonunda açık kalmaya karar verdi. Açılmak istiyorsan açıl. Senin mutlu olman çevrenin dedikodusundan daha önemli sonuçta. Ama bu sefer de bir daha kapanmayacaksan açıl. Yani açıl kapan açıl kapan da hoş olmuyor. Bir karar vermeli insan. Keşke bu kadar küçük yaşta kapanmasaymışsın, ama olmuş. Bir heves etmişsin, ama bunun sana uygun olmadığını görmüşsün. Olabilir, nasıl mutluysan öyle ol. Açılmak istiyorsan açıl.

Şu an açılmak istediğine göre, bunu en fazla biraz daha öteleyebilirsin. Eninde sonunda açılacaksın. Bu süreçte de boşuna kendine acı çektirme alem ne der diye düşünerek.

İleride belki tekrar kapanmak istersin, ama o zaman çok daha bilinçli olacağına eminim. İnsanlari boşver ve içinden geleni yap.

Gerçekten açılmak istiyorsan açıl. Kimse senin kararına karışamaz.
Annen çevren konusunda seni düşündüğü için uyarmıştır, neticede senin hayatın.

ergenlik dönemindesin ki
karalarını sanırım çok düşünmeden vermişsin:) olur daha olgunlaşırsın
etraftan laf duymak istemiyorsan ünv ye geçmeyi bekle o zaman açılırsın
yok takmam ben diyorsan şimdi açıl
ama kararlarını ölç tart artı eksileriyle hep
ani kararlar verme :KK28:

Ah ah keşke iyice düşünseydik düşünseydik.... ben de yarı kendi istediğim çoğunluk sevgilinin isteğiyle kapandm beş ay oldu aileden ayrı çalışıyorum herkes çok beğendi bende beğendim fakat ara ara aklıma açılmak geliyor ama yapamıyorum is yerinde herkes çevredekiler böyle tanıyor artık birde babam her yanına gittiğimde açıl neden kapandin diyor..aman böyle işte bir işi yaparken sonunu düşünmemiz lazım çok istiyorsan daa açıl streste skma kendini

Yas itibariyle boyle keskin kararlar alacak olgunlukta degilsin. Ayrica mahalle baskisina hicbir konuda kulak verme. Hayatini yonlendirmelerine izin verme. Acilmak istedigin zaman acil kapanmak istedigin zaman kapan. Bu kimseyi ilgilendirmez. Cunku bu insanlar icin yaptigin bir sey degil. Bunu allah icin yapiyorsun ve allahla senin aranda, kimseyi ilgilendirmez.

Sen zaten bu düşüncelere girdiysen bir anlamı kalmamış demektir. Şu an kapalı olsanda bir fayadsı yok zaten. İnşallah pişman olmazsın.

cnm sana acil yada kapali kal diyemem bu senin tercihim ama dönem dönem boyle seyler oluyor bnde lisede bazen gel git yasadm ki gittgm lisede belki inanmazsn ama o zmnlar tek kapali bendim..Acilmadim cok sukur ki acilmamisim..Basimdaki ortu sadece bi bez parcasi ama bnm gozumdeki dgeri bambaska..Lisedeyken o zmnlar ortamlar bu kdr rahat dgldi ama ortu bana cok sey katti misal kimseyi dis gorunusuyle yargilamamayi cnku basima gelmsti bu durum..Kapali diye iyidir dememeyi cnku nefsimle cok savasiyrdm..Eger karakter olarak iiyiysem ortum degerlenir basimda eger ki dglsem hic bi onemi yoktur onun bnm icin..Seytan surekli ugrasiyr.Onceden bi temizligi vardi kapaliligin kapaninca huzurlu olunurdu smdi o cogu kiside yok artik ..neden cnku moda oldu..Allah askina kafalarinin icine o topuz tokalarini takip kocaman bi kada yapiyorlar ki Peygamber Efendimiz(sav) yy ondesinden yasaklamis bunu..Vucudunu belli etme deniliyor tayt giyeni bile gordum coguda daracik tayt gibi pantolanlar giyiyorlar..uzerlerinde sadece tunik ve o pantolonun pacalari dereye girer gibi 2 3 kat katliyorlar..Bu bana gore kapalilik degil kisinin derisinin rengini degstrmesi..ing. falan aldi basini gidiyor bu durum..Ve ben hic birinin manen mutlu olduguni huzurlu oldgunu dusunmuyorum cnku gercekten kapalilik bu dgl..Bide namz kilmadan kapanmakta bi o kdr seni sogutur kapaliliktan asil sart olani yapmadan once..
ne isle ugrasirsan o konuda yogunlasmak gerekir ki daha kapsamli olasin..Misal kapandin namazini kacirmaman gerekir gunluk yasantinda ne konuda skntn varsa o konuyla ilgili tesbihler cekki ki bunlar ufak sayilarda tesbihlerdir ..Seni ortunle huzurlu etsin..Sadece kapanip baska hic bisey yapmazsan o örtu dgl tetstil urunundan baska bi vasfi olmaz..bu yasima geldim pardesu giyiyorm disari ciktgmda hala nefsim durtuyor tunik giy die..bu da aslinda yol katetmis biri icin en basa donmek demek..Ama hayr diyrm geriye donme en basa donme kendi kendime..Yani kisacasi 14 yildr kapaliym ama seytan hala nefsimle isbirligi icinde..Yine diyorum ki hangi tercihte mutlu olacaksan onu yasa:) Ben acik olan bazi arkadaslarima ozeniyorm bazen o kalplerinim guzelliklerine yani ne kapalilik ne namz insana asla yeni bi karakter vermez var olani devam ettirir..Guzel kalpli biriysen daha da guzel olursun kotuyse hala kotu kalirsn..
ins hakkinda hayirli olan karari verirsin cnm:KK68:

içinizden gelmiyorsa kapalılık, ben herhangi bi sevabının olacağını düşünmüyorum. korkudan kapanmayın, emir diye, severek isteyerek kapanın. içinizde bu istek olmayınca böyle ikileme düşüyosunuz, kapalı gezip kendinizi kandıracağınıza, açılın elalem 1 söyler 2 söyler 3 susar elbet..

konusmak icin laf arayan kapansanda laf bulur acilsanda. annene solersin annem hakliymissin bu yasta bu karari almak dogru diilmis ama yapamiorm daha fikirlerimin oturmasina ihtiyacim var acilmak istiorm die o da 1 2 kizar sonunda dayanamaz senin yaninda olur illaki. dolayisiyla senin hayatin senin kararlarin baska kimse senin yerine karar vremez.

Zorla kapalı kalmanın bir anlamı yok açılmak istiyorsan açıl.
Fakat bu olay sana ders olsun sonuçlarını düşünmeden adım atma.
Annen bile senin bu kararı hiç düşünmeden aldığını anlamış uyarmış.

Back
X