Kapanmamı istiyor

elif-zeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
140
35
38
33
Merhaba kızlar.Malesef yine bir derdim var.4 yıldır görüştüğüm birisi var.Yaşlarımız(ben 24 o 28).Ailemle tanıştı her ne kadar istenmese de.Bizim bu kapanma mevzusu sürekli gündeme gelirdi.Ama o kadar ciddiye almazdı.Kendi ailesinde kardeşleri falan da kapalıdır.Pek açık kimse yoktur.İlk olursa ben olcam nasipse tabi.Dün konusu açıldı ve ben senin kapanmanı istiyorum evlenince dedi.Bende ben şimdi düşünmüyorum.Daha sonra içimden gelirse kapanırım dedim.Sonra öyle demek,dedi.Bende evet öyle dedim.Nasıl ben senin kararlarına saygı gösteriyorum,sen de bana saygı göstermelisin dedim.Sonra hem ailem bu kadar karışmadı annem kapalı olmasına rağmen sen niye bu kadar karıştın dedim.Ben öyle istiyorum dedi bana.Sonra bende kusura bakma ben şimdi düşünmüyorum ve şimdilik kapanmak istemiyorum,dinen bile zorlama olmaz dedim o zaman sen hiç zorlama dedim.İyi o zaman kapanmanı istemeyen birini bulursun dedi dün gece telefonu kapattık.Sonra sabah hiçbirşey olmamış gibi günaydın cnm müsait olunca ararım.Bu nedir ya?? Yani tartışmaya gelemiyor.Ben fikirlerimi söylüyorum susuyor.Sonra hiçbirşey olmamış gibi cnm diyor.Avucunda mı zannediyor anlamadım ki.Ben kendi tavrımı da koydum.Kendisi bir garip.Bu adama kendisinin vazgeçilemez olduğunu hissettirmek istiyorum ki anca o zaman değerimi anlasın.Ben bu konuda kararlılığımda devam edicem.Ama sizden istediğim kendi kararlarımı ona nasıl kabul ettirebilirim ve kendisinin de bulunmaz hint kumaşı olmadığını nasıl hissettirebilirim ?

Ne demek , Kendine kapanmani istemeyen birini bulursun ..
Soylenecek lafmi bu , bu lafi ona yedir gerekirse bjr hafta tavir yap konusma ..

Ama anlasin senle her istedigi zaman oyle densizce konusamayacagini..
Simdiden alistirma sakin..
Sana saygi duymak zorunda , ve seni boyle tanidi degistirmek istedigindede bunu hatirlat derim.

Sizde iyi o zaman sende kapali birini bul deseydin.
Anlamadığım mutlaka kapalı birini eş olarak isteyen biri neden 4 sene sizinle beraber?
İşte bu kadar sene beni biliyordu zaten.Değişmiyeceğimi de biliyordu.Ben ona dedim sen beni böyle sevdin böyle tanıdın.Kusura bakma ben böyleyim değişmem dedim.Beni buna zorlama hiç iyi olmaz dedim.Ben bunları derken sadece susmayı denedi.Ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.

dediğin gibi ailesinde hiç açık olmadığı için ailesine senden bahsettiyse kabullenememiş olabilirler. ayrıca söylediği söz hiç olmamış. gerçekten ne demek kapanmanı istemeyen birini bulursun ? 4 seneden bahsediyoruz... sakın sırf sevdiğin için dediğini yapma. içinden gelmiyosa kapanma kimse kimseye zorla istediğini yaptıramaz...

Bence bu sahistan uzaklas. Madem bu kadar çok kapanmaya, dine felan deger veriyormus? Niye kapali kadin bulmadi? Niye israr ile karsindaki insani degistirmek istiyor?

Ki bence konu dini degerler bile degil, sirf evleniyorsunuz diye ve ailesi kapali diye, onun kafasinda evli bir bayanin kapali olmasi gerekiyor ve gittikçe seni daha çok baski altinda alacak bunun için. Böyle düsünen bir adam, ilerde ailesinin sözündende zor çikar. Yarin birgün senin çalismani istemezse, disariya yollamazsa,.. hiç sasirmam.

Benzer durum yaşayan biri olarak eşim bana sevgiliyken 4 yıllık sevgililik süresince hep kapanacaksın dedi bir şekilde geçiştirdim ozaman gelsin düşünürüZ felan dedim ama sürekli be giymek istiyorsam giydim karışmadı hiç neyse askerden geldi nişanlandık evlendik felan hatta ben valizime eski kıyafetlerimi ayıklayıp koydum. Evlendiğimiz hafta dedimki ne zaman alışverişe çıkacaz oda ne alışverişi dedi dedim kapanacamışım ya oda Güldü ben seni denedim dedi. Sonuçta istemediğin bişeyi zorla yapamam dedi. Dip not eşimin ailesi hacı ve bir ben açığım.

Sizde ciddi ciddi Konuşun. Bu işler zorla olmaz. Mutlu olmanızı istiyorsa sizi size bırakması gerek.

Bnm eşimde nişanlıyken söylemişti kapansan yakışır filn hoş ailesi o kadr kapalı değil bi ablası açık 2kız kardeşi kapalı eltilerm açık .ya aile kapalı olsa iyi olur gibi laflar ediyordur ondan erkklr çabuk etkileniyor .hiç taviz verme .bnde dedim kapalı istyrsn git kapalı bul bn bu saattn sonra sen istedin diye zorla kapanmam .sonra sustu yani ALLAH la bnm aramda kimse karışamaz dedm.bazn açık dekolte az olsa kapat kızar şeklinde derdi B'nde açığım kapatmam tarzım bu üstüme gelme karışma derim.en ufak yumuşamada baskıcı olacak sanki sakın .

Adam seni başından beri tanıyor şimdi ne bu değiştirme çabası,

insan birileri istediği için değil inançları gereği kendini hazır hissettiğinde kapanır veya hiç kapanmaz o sana kalmış.

kimsenin karışmaya hakkı yok,

böyle kabul etmeyip baskı kurmaya devam ederse ayrılman en iyisi.

kendin de demişsin zaten kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor diye.

cok itici geldi bana erkek arkadasin nedense... uzlasilmaz, laftan anlamaz ve bencil biri gibi sanki? ben oyle istiyorum cumlesi ne kadar cirkin ve icinde ozguven patlamasi barindiriyor... "iyi o zaman kapanmani istemeyeni bul" da nasil bir cumle... ortunmek ayri mevzu, o Rabbimizin emridir ve onun rizasi icin olmalidir, sana guzelce teblig edebilir ama boyle kustahlik yapamaz... bana cirkin gelen de ortunmeni istemesi degil, TAVRI...
hemen ayril diyecek degilim ama sunu bil, cogu evlilik bu karakterdeki insanlar yuzunden yikiliyor... aldatma ve siddet kadar kisilik bozukluklari da cok buyuk bir etken... narsist insanlardan uzak durmali... evliligi aceleye getirme...

Bence kaynanan kanına girmiştir. Yoksa onca yıl seni öyle kabul eden biri neden şimdi sana böyle bir şey söylesin ?
Bence biraz sert yapın çünkü bir daha kişisel kararlarınız için baskı yapılmasın daha sonra.
Kapanmak güzel bir şey. Ama insanın içinden gelmeli önce.

bu ilk sınavınız belki de...
konu önemli değil benim için
sizi yönetmek istiyor ve bu ilk hamle
başka konularda da böyle rest çekmesini istemiyorsanız kararlı,
kendinden emin duruşunuzla devam edin
kutlarım sizi
evlenmeden eğitmek, inadını kırmak çok işinize yarayacaktır sonrasında

Back
X