- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
- Konu Sahibi elif-zeynep
Görüsünüzü açıklarken sınırı aşıp kapan canım mecbursun demeye getirmissiniz. Belki öyle demek istemediniz ama yazdıklarınızdan o cıkıyo. Bu yüzden özellikle uyarma ihtiyacı hissettim.Ben düşüncemi söyledim. Ona kapan demedim. Neye dayandığım da erkeğin kadına karşı sorumluluklarıyla ilgili makalede geçen bir hadistir.
İbn-i Ömer [ranh]'ın rivayet ettiğine göre, Hz Peygamber Efendimiz [s.a.v] şöyle buyurmuştur: "Hepiniz çobansınız, raiyetinizden [güttüklerinizden] sorumlusunuz" [Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud]
Kaynak Linki : .....
Verdiginiz kaynaga baktım simdi. Yazacak cok sey var da kalp kırmadan nasıl yazarım hic bilemedim. Cünkü her türlü dini elestiriye gircek. Ama erkegi coban kadını güdülen kısmına sokunca niye müslüman olmadıgımı bi kere daha hatırladım.
Neyse ben o kısmı en iyisi inanclı oldugum döneme göre degerlendireyim. Erkegin kadından sorumlu olması demek günahından sorumlu olması demek degildir. Isra suresi ayet 15 e bakın. Kimse baskasının günahını yüklenmez der. Hadis mi Kuran mı sorusunun cevabı da bellidir zaten. Bi dinin kutsal kitabına aykırı hadis olmaz. Kadının kapanmamasının günahı kocasına yüklenmez.
Son düzenleyen: Moderatör: