Kapanmamı istiyor

Ben düşüncemi söyledim. Ona kapan demedim. Neye dayandığım da erkeğin kadına karşı sorumluluklarıyla ilgili makalede geçen bir hadistir.
İbn-i Ömer [ranh]'ın rivayet ettiğine göre, Hz Peygamber Efendimiz [s.a.v] şöyle buyurmuştur: "Hepiniz çobansınız, raiyetinizden [güttüklerinizden] sorumlusunuz" [Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud]

Kaynak Linki : .....
Görüsünüzü açıklarken sınırı aşıp kapan canım mecbursun demeye getirmissiniz. Belki öyle demek istemediniz ama yazdıklarınızdan o cıkıyo. Bu yüzden özellikle uyarma ihtiyacı hissettim.
Verdiginiz kaynaga baktım simdi. Yazacak cok sey var da kalp kırmadan nasıl yazarım hic bilemedim. Cünkü her türlü dini elestiriye gircek. Ama erkegi coban kadını güdülen kısmına sokunca niye müslüman olmadıgımı bi kere daha hatırladım.

Neyse ben o kısmı en iyisi inanclı oldugum döneme göre degerlendireyim. Erkegin kadından sorumlu olması demek günahından sorumlu olması demek degildir. Isra suresi ayet 15 e bakın. Kimse baskasının günahını yüklenmez der. Hadis mi Kuran mı sorusunun cevabı da bellidir zaten. Bi dinin kutsal kitabına aykırı hadis olmaz. Kadının kapanmamasının günahı kocasına yüklenmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
kapanmak kelimesine de gıcık oluyorum ya. önceden açık mıydın sanki? altı üstü başını örtüyle kapatıyorsun, ooo kapanmış oluyorsun sonra.

kapanmamı istiyor degil de başörütüsü veya türban takmamı istiyor diyin bari. sen demezsen ben demezsem, insanlar tek bi bez parçasını ''kapanmak'' zannetmeye devam edecek yoksa. dil ve kelimeler önemlidir.

konuya gelirsek, türban takma boşver. dayatmaya karşı koy.

Seni takip etmeyecek ama bu konuyu ziyaretçiler de okuyabilir her an, okurken de resminizi gayet görürler. Ama din sizin dininiz (veya kocanızın dini sizin dininiz) sizde nasıl oluyor bilemem.
Dediğim gibi bu resmi koyma amacım farklı ve bunu kimseye açıklamak zorunda değilim. Ayrıca yorumlarımı dikkatli okursanız. Bazı şeyleri anlayabilirsiniz. Ben konu sahibini yargıladım mı hayır! Ya da sizi... HAyır. O halde benim avatarım da sizi ilgilendirmemeli bence...

Dediğim gibi bu resmi koyma amacım farklı ve bunu kimseye açıklamak zorunda değilim. Ayrıca yorumlarımı dikkatli okursanız. Bazı şeyleri anlayabilirsiniz. Ben konu sahibini yargıladım mı hayır! Ya da sizi... HAyır. O halde benim avatarım da sizi ilgilendirmemeli bence...
Avatarınızla görüsünüz çelişiyo insanlar onu anlatmaya calısıyolar.
Ve yargılıyosunuz. Eski yasamınızdan bahsederken kullandıgınız kelimelerin hepsi su anda o hayatı ve benzerlerini yasayan insanları yargılayan kelimeler. Dıslayan aşagılayan cümleler. Sizin dogrularınız degismis olabilir kimse buna saygısızlık etmiyo zaten.
Sonradan başını orten tek kadın degilsiniz bu baslıkta ve forumda. Ama niye onları degil de sizi yadırgıyolar bi düsünün.

Yani tabi ki çok haklısınız, beni ilgilendirmez. Tabi ki istediğinizi yaparsınız. Ama mesela benim eşim yanımda oturuyordu az önce o gayet gördü saçlarınızı haberiniz olsun :) Kusura bakmayın ben direk size yorum yaparak sataşıyormuş gibi oldum bunda haksızım. Konu sahibine cevap vermeliyim yorum yazanlara değil.
Konu sahibi arkadaşım eğer şimdi onu değiştirebileceğini düşünürsen evlendiğinde o seni değiştirecek. Çok baskı altında kalacaksın. Ve bir insanın içi kapalı değilken dışının kapanması çok saçma bence. Sevgilin sana kapansan iyi olur deseydi o başka bir mevzuydu, içindeki isteği dile getirmesinde bir sakınca yok sonuçta ama bu durum bambaşka senin de farkettiğin gibi.

Görüsünüzü açıklarken sınırı aşıp kapan canım mecbursun demeye getirmissiniz. Belki öyle demek istemediniz ama yazdıklarınızdan o cıkıyo. Bu yüzden özellikle uyarma ihtiyacı hissettim.
Verdiginiz kaynaga baktım simdi. Yazacak cok sey var da kalp kırmadan nasıl yazarım hic bilemedim. Cünkü her türlü dini elestiriye gircek. Ama erkegi coban kadını güdülen kısmına sokunca niye müslüman olmadıgımı bi kere daha hatırladım.

Neyse ben o kısmı en iyisi inanclı oldugum döneme göre degerlendireyim. Erkegin kadından sorumlu olması demek günahından sorumlu olması demek degildir. Isra suresi ayet 15 e bakın. Kimse baskasının günahını yüklenmez der. Hadis mi Kuran mı sorusunun cevabı da bellidir zaten. Bi dinin kutsal kitabına aykırı hadis olmaz. Kadının kapanmamasının günahı kocasına yüklenmez.
Yooo sınırı aşacak olsam hiç çekinmem bundan. MEcbursun diye bişey demedim. Dikkatli okuyun. Türkçe bu... Nerden çekersen oraya gider. Ayrıca kayınbabam da imam. Bu da ne demek oluyor. Din görevlisi. Orurup bu konuda tartışmaya girecek değilim kimseyle. Benim bu konudaki muhatabım konu sahibidir. Ben kapanması gerektiğini düşünsem kapan derim. Kapanmaması gerektiğini düşünsem de kapanma derim. Yorumuma dikkat ederseniz açıkça bişey yazmıyor orda ben kendi başıma gelenden ve gözlemlediklerimden bahsettim. Yoksa benim sevgilim de bırak kapanmayı elbisemin yakasına karışması durumunda bile kıçına tekmeyi yerdi. Bu konu sahibinin sorunu. İsteyen hakaret etmediği müddetçe düşüncesini yazabilir.Ben de tecrübelerimden bahsettim. Dipnot düşmeme gerek var mı bilmiyorum. Şimdi o isra suresiyle ilgili bir yorum yapardım size ama neyse... Kalbiniz kırılmasın. Zaten anlamak isteyeceğinizi de sanmıyorum. Ama inanın bir gazeteci olarak dinimi savunabilecek bilgiye sahibim. Bu kadar yeter.

Ve yargılıyosunuz. Eski yasamınızdan bahsederken kullandıgınız kelimelerin hepsi su anda o hayatı ve benzerlerini yasayan insanları yargılayan kelimeler. Dıslayan aşagılayan cümleler. Sizin dogrularınız degismis olabilir kimse buna saygısızlık etmiyo zaten.
Sonradan başını orten tek kadın degilsiniz bu baslıkta ve forumda. Ama niye onları degil de sizi yadırgıyolar bi düsünün.
Ben de bunun başka bir amacı olduğunu söyledim sitedeki bazı arkadaşlar da biliyor. Ben kimseyi yargılamadığıma göre, kimseye de beni yargılamak düşmez

HA dipnot: Kimseyi yargılamıyorum. Her yazdığımız yorumun altına dipnot düşeceksek işimiz var...

Şöyle bir adam başını örten bir kadına başını açtırır. Yani ben olsam, başörtülü olsam (değilim) ve sevgilim bana konu ile ilgili bir yorum yapsa (şöyle örtsen daha iyi gibi, sizin sevgilinizin dediğine benzer) inadımdan başımı açardım herhalde. Tabii doğru olan bu olmazdı ama görünen o ki ben biraz fevriyim.

Ben pek dindar sayılmam. Anladığım kadarıyla sizin dinle alâkalı bir sorununuz yok ama istemediğiniz hiçbir şeyi yapmaya mecbur olmadığınızın farkındasınız zaten. Biz koyun değiliz, kimse de çobanımız değil:KK76:

Tavrınızı taktir ettim. Neyse ki sevgiliniz şimdiden konuşuyor da size karar vermeniz için alan açıyor. Hakkınızda iyi olsun:KK56:

Back
X