Kapı önüne konmaktan korkuyorum

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Merhaba benim iki tane abim var en küçüğüm annemle babam ayrı. Aklıma soru takıldı ve bu beni oldukça rahatsız etti. Ben daha henuz liseye gidiyorum. Istedigim gibi alışveriş yapıyorum. Ama onlar evlendiginde annem diyoki eskisi gibi olmaz bu rahatligi bulamazsin ekmege uzanabildigine bile sükret dedi. Cok korkuyorum ya iki gelinde istemezse abimleri doldurup aramizi bozarlarsa. Istedigim hicbisiyi alamadan acaba kapi onune koycaklar mi beni diye korkuyla yasamak istemiyorum. Onlarinda bi gecim derdi olur elbette ama benim aldigim bi kac parca kiyafetten rahatsiz olursa gelecek insan. O yuzden meslek sahibi olmam şart bence. Cok rahatsiz oldum. Napicam ben? Allah yuregi guzellerle karşılastrsn. Amin.

:D evet gercegim ama ne biliyim hani oyle seytan mi insan mi belli olmayan kizlar var ben cok korkuyorum alisverise cikamamaktan cok severim alisverisi heleki tek basimaysam ama ne biliyim bari universite bitene kadar baksinlar

Tabiki abilerin sana bakar, olur mu öyle şey :) Belki annen senin alışveriş huyuna takılmıştır o yüzden öyle söylemiştir :) ama sen de Üniversiteye geçtiğinde hem çalışıp hem okuyabilirsin. Bunun maddi durumla ilgisi yok, erken yaşta çalışıp para kazanip ayaklarının yere basması demek sırtının bi daha yere gelmemesi demek ki o da çok güzel bi his Hoppa

Bakarlar bakarlar merak etme sen :) Canını sıkma şimdiden. Hem onlarla da aran cok iyi olacak belki.

Tabi abartmaman kaydiyla. Sürekli alışverişe cikip bide pahali marka kıyafetler diye tutturursan zor :KK45:

Merhaba benim iki tane abim var en küçüğüm annemle babam ayrı. Aklıma soru takıldı ve bu beni oldukça rahatsız etti. Ben daha henuz liseye gidiyorum. Istedigim gibi alışveriş yapıyorum. Ama onlar evlendiginde annem diyoki eskisi gibi olmaz bu rahatligi bulamazsin ekmege uzanabildigine bile sükret dedi. Cok korkuyorum ya iki gelinde istemezse abimleri doldurup aramizi bozarlarsa. Istedigim hicbisiyi alamadan acaba kapi onune koycaklar mi beni diye korkuyla yasamak istemiyorum. Onlarinda bi gecim derdi olur elbette ama benim aldigim bi kac parca kiyafetten rahatsiz olursa gelecek insan. O yuzden meslek sahibi olmam şart bence. Cok rahatsiz oldum. Napicam ben? Allah yuregi guzellerle karşılastrsn. Amin.
Amin canim daha yasin kucuk dert ettigin seylere bak sen okulunu bitir meslek sahibi ol kendi parani kendin kazan kimseden birsey isteme ve.sen bir gorumce olacaksn eger herseye karismazsan inanki cok sevilirsin benden sana abla tavsiyesi :) kafana da boyle seyler sokma canm benm hersey gonlunce olsn

ahh bee benimde iki abim var bende senin gibi düşünürdüm
annem yengelerin bakcakmi sana derdi..
bakmaz dedim işde ama birden evlendim işte..:)
abilerimden önce ben evlendim.. çok şükür mutlu bir evliliğim var.
bu bence çocuk düşüncesi:) boşver takma bi bakmişsin evlenmişsin belli olmaz:)
ama şu ki abingile güvenme.

Sen cok dağılma diye annen mübala etmiş :)

Kim kimi kapının önüne koyuyormuş yolarsın saclarını :)

Abilerinizin ellerini üstünüzden çekeceğini sanmıyorum ama biraz gerçek hayatı öğrenmeniz gerekiyor bence. Abilerinizden aldığınız paralarla öyle istediğim gibi alışveriş yapıyorum, çok seviyorum diyecek kadar toz pembe bir dünya yok :)

Kaldı ki eğer hesapsızca alışveriş yapıp, har vurup harman savuruyorsanız potansiyel yengelerin bundan rahatsız olması da doğal.

Pekii canım bu durumda annen nerdeki sahip çıkmıyor sana merak etme abinler yapacak olsa şimdi yapardı.Amaa şu bir gerçek kendin için ileride rahat edip elin oğlunun ağzına bakmamak için kesinliklee bir meslek sahibi olmalısın.Kardeşin yapmaz belki ama elin oğlu koyabilir kapı önünee muhakkak bir mesleğin olsun.

tabi ki abiler evlendiğinde artık aileleri eşleri olacak ve bütçeleri farklı olacak. eve giren para akışı değişecek doğal olarak da. benim de bir arkadaşım var. kocasının kız kardeşi abisinin kartlarından inanılmaz boyutlarda alışveriş yaptığı için sürekli tartışıyorlar. biz geçim sıkıntısı çekiyoruz, yiyeceğimiz ekmek bir anda dolabın köşesine atılmış bir parça kıyafete dönüşüyor diyor arkadaşım. ben de hak veriyorum açıkçası ona. çünkü bir yaz kendileri kredi ödeyebilmek için borç ararlarken abisinin kızı pahalı bir tatile yolladığı ortaya çıkmıştı.

bu noktalara gelmemesi için biraz planlı olmanda yarar var. abilerinin hemen yarın evlenme gibi bir durumu yok sanırım. yaşın 17, muhtemelen seneye üniversiteye gidersin ve bunların hepsini unutursun. hem ailen sana para yollar hem bursun ya da kredin olur ve geçinirsin. veya çalışır ve kendi paranı kazanırsın. bundan tatlı bir şey de olamaz şu hayatta. iş hayatın içinde öğrenciyken çalışman çok büyük bir artı olur.

Bugün abilerine yarın kocana muhtaç olmamak için evet okuman şart, meslek edinmen şart.
Abilerinizin eşleride şöyle düşenecektir; ben çalışıyorum, görümce evde yatıyor, geziyor, yiyor, giyiniyor der ki haklıdır. Yetişkinsiniz...

Benim kardesim erkek ama surekli alisveris yapsa harcligindan keserim :KK53: bence annen saka yollu uyarmaya calismis harcamalarini duzenlemen icin. Bekar gorumcem olsa ve surekli alisveris yapsa esimin aklina girer onun da harcligindan kestirirdim:KK53: ay ne fenayimm :KK48: zenginseniz bilemicem tabi

Abinler ne kadar kazaniyor bilemem ama evlenince ayri evin ayri masrafi olur, kendilerine göre harcamalari, alisverisi, yapacaklari olur har vurup harman savuramazsin, ihtiyacin olmayan seyler alamazsin belkide gelin saf bisey cikar istedigin gibi takilirsin ama sanmiyorum. En azindan ben gelin olsam boyle biseyi kabul etmem tabiki kapiya koymazlarda oyle sinirsiz keyfine gore harcamada olnaz.

Back
X