Kapitalizmin giyim kusama etkisi

ozianna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
246
158
103
Diğer
Sadece benim mi dikkatimi cekti acaba bu konu bilemem ama farkeden var mi artik herkes oyle bir herseyi en ucuza alip en pahaliya satip en fazla kar etme derdine dusmus ki. Zara Mango bile suluk gibi kumaslardan kiyafet yapar oldu. Eskiden boyle degildi ya. Bir elbise alirdik 10 sene eskimezdi neden simdi 3 yikamada elbise cope atilcak hale geliyo.

Hersey sanki sadece o anlik kullanima ayarlanmiscasina hic uzun vadeli ya da uzun omurlu urunler yok artik. Helede kotlar, yikayip da 1 beden kuculmeyen kot gordunuz mu son zamanlarda arkadaslar? Ben giymem pek ama 2-3 tane almistim kot ve 1 yikadim baktim 1 beden kuculmus.

Nerde o eski kumaslar, eski kalite. Hersey artik Cin'de uretiliyo malesef. Hele Forever 21, New look gibi markalara iceri giren bi baksin kiyafetler sanki naylon gibi uzaktan guzel duruyo ama bi yaklasiyosun sanki kumasa naylon katmislar. Sanki birileri surekli kiyafetlerimiz yipransin da yenilerini almadan duramayalim diye ugrasiyo. Eskiden penyeler de daha kaliteliydi

Eger dayanikli kumastan dayanikli urunler yapilirsa kim yeni urun alacak o zaman. Yeni urun alinmazsa firmalar nerden kazanacak. Insanlar artik karsisindakini hizmet verecegi kisi olarak degil yolunacak tavuk olarak gordugu icin bu durum cok normal.

Kesinlikle haklısınız. Ama kapitalizm tamda bu. İnsanları tüketime sürüklemek. Ve bundan tüm.insanlik nasibi alıyor. Eskiden ne kadar uzun kullansam iyi mantığıyla şimdi ne modaysa o.

Kullan at mantığı gelişti maalesef. Ve bu yüzden bazı şeylerin değerini de kaybettik.

Onemli olan degerleri kaybetmek degil. Para kay etmemek. Bi soz vardir bilirmisiniz bilmem. Babasini boyayip anam diye kandirir derler bazi insanlar icin. Dunya boyle insanlarla doldu. Herkes baskasini kandirma ve kendine menfaat saglama derdinde. Dogal olarak onemli olan cikarlari oluyor insanlarin.

Neden olumsuz bakılıyor ki bu duruma?
İnsanların ekmek kapısı bu tekstil.
Bir elbise 10 sene giyilirse nasıl para kazanacak bu insanlar?

Gerizekalı eşim, dün salak bir dizi izlerken, "bu kadınlar nasıl giyiniyor böyle ya" falan gibi oldukça mamana bir laf etti. cevap bile vermeye tenezzül etmedim.

Neden olumsuz bakılıyor ki bu duruma?
İnsanların ekmek kapısı bu tekstil.
Bir elbise 10 sene giyilirse nasıl para kazanacak bu insanlar?

İlginç bir bakış açısı o halde yapılan hiçbir iş düzgün yapılmasın ki insanlar tekrar tekrar gelip para kazandırsınlar....
Peki ben neden emek vererek kazandığım parayı üç gün giyeceğim bir kıyafete vereyim...üstelik haketmedikleri miktarda paraları....

Ben kıyafete fazla para vermek taraftarı bir insan değilim öyle dolaplar dolusu kıyafetim olsun istemem...sonra değerli vaktimi ayna karşısında geçiriyorum ki o vakitleri çok daha önemli işler için harcayabilirim...o yüzden de aldığım zaman beni uzun süre idare etsin istiyorum....

Back
X