Kapıya gelen polis?

Haklisin canım son görüşmeden sonra bende öyle düşünmeye başladım
Acaba ben mı bişey aldım diye düşünüyorum bi yandan

çok fazla takmayın kafanızı zaten siz de bişey aldıysanız ifede vermeye gittiğinizde memur ayrıntısını anlatınca hatırlarsınız, hem siz bir suç işlemediyseniz içinizi ferah tutun bilişim suçları en kolay ortaya çıkarılan suçlardır herşey kayıt altında, hem insanların adı adresi telefon numaraları kolay ulaşılabilecek durumda artık, rastgele sizi seçmiş olabilir suçlular, dediğim gibi siz 3. taraf olarak ifade vereceksinizdir.

netten alışveriş yaptıysa ürün sizin adrese gelmesi gerekmez mi.. gerçi netten alışveriş yapmadığım için sadece ürün mü olması gerekiyor onu bilmiyorum.. birde siber suç deyince bugünlerde siyasi olaylar geliyor aklıma.. inşallah biyere ters bir yorum falan yazmadınız.

çok fazla takmayın kafanızı zaten siz de bişey aldıysanız ifede vermeye gittiğinizde memur ayrıntısını anlatınca hatırlarsınız, hem siz bir suç işlemediyseniz içinizi ferah tutun bilişim suçları en kolay ortaya çıkarılan suçlardır herşey kayıt altında, hem insanların adı adresi telefon numaraları kolay ulaşılabilecek durumda artık, rastgele sizi seçmiş olabilir suçlular, dediğim gibi siz 3. taraf olarak ifade vereceksinizdir.

Hic bisekilde suc teşkil edecek bi is yaptığımızı hatırlamıyoruz
(Simdi de baktım siber suclara)
Yani fark etmeden yaptıysak bilmiyorum :19:
Allah beterinden saklasın
Öğrenicez vakti gelince artık
Ne yapalım

netten alışveriş yaptıysa ürün sizin adrese gelmesi gerekmez mi.. gerçi netten alışveriş yapmadığım için sadece ürün mü olması gerekiyor onu bilmiyorum.. birde siber suç deyince bugünlerde siyasi olaylar geliyor aklıma.. inşallah biyere ters bir yorum falan yazmadınız.

Dogru ya madem bizim adresimiz var biE gelmesi gerekmez mi
Arkadaşı da öyle isletti bizi de
Yok canım öyle bişey degil
Bi alışveriş olayı var o kesin

Gerçek polis miydi ki telefonda dediniz kimliği flan görmediniz?
Yeni bir dolandırıcılık tekniği olabilir. İlgili yerlere sormakta fayda var

internete bağlanan ip ve kök ip farklı şeylerdir, sizin bahsettiğiniz modemin her resetlendiğinde kendine aldığı bir nevi sanal ip'dir, ancak her iki durumda da servis sağlayıcınızın size atadığı zaten tek bir kök ip vardır ve yetkililer bunu baz alır.

Teşekkür ederim.:3:

Dogru ya madem bizim adresimiz var biE gelmesi gerekmez mi
Arkadaşı da öyle isletti bizi de
Yok canım öyle bişey degil
Bi alışveriş olayı var o kesin
Ortada bir alışveriş var diyorsunuz alışveriş yapılırken sizin adresiniz verilmiş o zaman alınan ürünler her ne ise sizin adrese gelmesi gerekirdi,ödeme şekilleri kredi kartı ve kapıda ödeme diye ayrılıyor.Acaba gerçek polismiydiki kapınıza gelen yada alışveriş değilde başka bir olaymıydı.

Gerçek polis miydi ki telefonda dediniz kimliği flan görmediniz?
Yeni bir dolandırıcılık tekniği olabilir. İlgili yerlere sormakta fayda var
Yok tatlim polis gercek
Ev sahibine göstermiş ve zaten arkadasinı aradığında da evet bi olay var ifadeye gitmen lazım dedi
Ortada bir alışveriş var diyorsunuz alışveriş yapılırken sizin adresiniz verilmiş o zaman alınan ürünler her ne ise sizin adrese gelmesi gerekirdi,ödeme şekilleri kredi kartı ve kapıda ödeme diye ayrılıyor.Acaba gerçek polismiydiki kapınıza gelen yada alışveriş değilde başka bir olaymıydı.
Yani canım polis yuzyuzeyken anlatmıyor biliyosun
Telde de o sekilde söylemiş
BiZde anlayamadık ...
Ilişkili sucmus ...büyük ihtimal

KiZlar sonuçlandı mesele
Esim bugun ifade vermeye gidebildi
Yani kafama taktigimla kaldım
Bu kadar basit olacağını düşünmemiştim

Kızlar moralimiz sabah sabah cok bozuldu
Kapıya bi polis gelmis
Esim konuştu telefonda(evde yoktuk)
Siber suclardan ifadeye çağırmış
Esimin ismi,teli,adresimiz verilerek nette alışveriş yapılmış ... IP numarası bize ait degil
Biz yapmadık zaten böyle bi alışveriş ...
Bu ne demek ?
Basına böyle bi iş gelen veya bilgisi olan var mı?

---------------------------
KiZlar sonuçlandı mesele
Esim bugun ifade vermeye gidebildi
Yani kafama taktigimla kaldım
Bu kadar basit olacağını düşünmemiştim

hadi gecmiş olsun

Ip adresinden yanilabilirsiniz, lutfen MAC adresinizin kontrol talebi isteyin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

​sOrun neymiş peki arkadaşım.
Canım biri dolandırıcılık yapmis. Bir baskasının kredi kartı bilgileriyle
Nette g......... Sitesinden alışveriş yapmis.
Ve adres bilgileri kısmındaki tel numarasına da bizim sabit noyu yazmis(Allah'a havale)
Iyi de bi de hadise yeni degil galiba... Kim bilir ne zaman olmus.
Bizden once bu noyu kullanan kimseydi belki? Bilemiyoruz
Ya da salladı ??
Yalnız tatilden geldik yüz yere kağıt bırakmış memur Abi'm sagolsun
Millet kapiya gelip durdu..
Iste memur geldi size kağıt bıraktı suc varmış bilmem ne...
Iyice sinir oldum millete laf anlatmaktan
hadi gecmiş olsun

Sagol canım tesekkurler

Back
X