Kapıyı çarpıp çıkmak istiyorum

oznel

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2013
194
2
16
Antalya
Merhaba ben yeni üye oldum.Burada vakit geçirmeyi seviyorum.Şimdi ben de anlatırsam rahatlayacağımı düşünüyorum.Kapıyı çarpıp uzaklaşmak istiyorum.10 yıldır tanı(yama)dığım adam eşim o kadar anlayışsız ki... Beni resmen çocuk bakıcısı olarak görüyor.Daha küçümen yavrum 1 yaşında Neredeyse eve hapsoldum iyi ki çalışıyorum ama harcamaya geldi mi adamda tık yok.Tatil planlarını bile arkadaşlarıyla yapar.Yazın beni annemlere gönderip tatile çıkmayı istiyormuşşş.Bir yere gideyim defalarca arar çocuğu bahane eder.Kendisi saatlerce gezer tozar keyif yapar bu kadın her gün 2 çocukla ne yapar eder yok.Ev işi,çamaşır,ütü,çocuklar...Yüzüne karşı şikayette bulunmam kolay kolay, güçlü görünmeliyim çünkü ama bunaldım daraldım.Bugün alışverişi burnumdan getirdi.Yok iki çocuklu kadın onu giyer miymiş,bunu takar mıymış?Kimde görmüşüm de özenmişim?Asla abartılı giyinmem ve makyaj yapmam.Son günlerde kendimi daha iyi hissetmek için biraz şık olmaya çalışyorum.Aynı yerde çalışıyoruz dili söylemese de gözüyle aynışeyleri hatırlatır sürekli.Yalnız gitmek istediğimde hafta sonunu bekle beraber bakarız diyordu.Bebeği 10 dakika taşıdı yoruldu beyim.Erkekler alışverişi pek sevmez biliyorum ama gezdiğimiz yerlerde hiçbir erkekte sıkılma belirtisi,eşine homurdanma filan görmedim.Benimki cins mi yoksa abartıyor muyum.Birçok sorun var da bugünlük patlama noktam bu oldu.Tahammülüm kalmadı Sona mı geliyoruz ne???

Merhaba ben yeni üye oldum.Burada vakit geçirmeyi seviyorum.Şimdi ben de anlatırsam rahatlayacağımı düşünüyorum.Kapıyı çarpıp uzaklaşmak istiyorum.10 yıldır tanı(yama)dığım adam eşim o kadar anlayışsız ki... Beni resmen çocuk bakıcısı olarak görüyor.Daha küçümen yavrum 1 yaşında Neredeyse eve hapsoldum iyi ki çalışıyorum ama harcamaya geldi mi adamda tık yok.Tatil planlarını bile arkadaşlarıyla yapar.Yazın beni annemlere gönderip tatile çıkmayı istiyormuşşş.Bir yere gideyim defalarca arar çocuğu bahane eder.Kendisi saatlerce gezer tozar keyif yapar bu kadın her gün 2 çocukla ne yapar eder yok.Ev işi,çamaşır,ütü,çocuklar...Yüzüne karşı şikayette bulunmam kolay kolay, güçlü görünmeliyim çünkü ama bunaldım daraldım.Bugün alışverişi burnumdan getirdi.Yok iki çocuklu kadın onu giyer miymiş,bunu takar mıymış?Kimde görmüşüm de özenmişim?Asla abartılı giyinmem ve makyaj yapmam.Son günlerde kendimi daha iyi hissetmek için biraz şık olmaya çalışyorum.Aynı yerde çalışıyoruz dili söylemese de gözüyle aynışeyleri hatırlatır sürekli.Yalnız gitmek istediğimde hafta sonunu bekle beraber bakarız diyordu.Bebeği 10 dakika taşıdı yoruldu beyim.Erkekler alışverişi pek sevmez biliyorum ama gezdiğimiz yerlerde hiçbir erkekte sıkılma belirtisi,eşine homurdanma filan görmedim.Benimki cins mi yoksa abartıyor muyum.Birçok sorun var da bugünlük patlama noktam bu oldu.Tahammülüm kalmadı Sona mı geliyoruz ne???

çok bunalmışsınız belli ama ben çözülemeyecek kadar ciddi bir durum görmüyorum. biz kadınlar annelik güdümüzden dolayı ince düşünürüz ama erkekler için bu zordur. kadınlar dolaylı anlatımlarla anlaşırlar ama erkekler direkt anlatımı severler. yani açık açık dolandırmadan derdinizi anlatmanız lazım.

yukarıda "yüzüne karşı şikayette bulunmam kolay kolay, güçlü görünmeliyim çünkü" demişsiniz. asıl problem burdan kaynaklanıyor olmasın? neden güçlü görünmek zorundasınız? siz de insansınız, yorulamaz mısınız? eşiniz tatil planı yapmış sizi dahil etmemiş, rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi? veya eşinize ev ve çocuklarla ilgili sorumluluk vermekten kaçınmış olmanız onun bu kadar rahat davranmasına sebep olmuş olabilir mi?

valla bekar bi insan olarak yazdıklarını okuyunca evlilikten soğudum. Allah yardımcın olsun.

eşin zormuş gerçekten.ayrıca malesef böyle huylara sahip erkekleri değiştirmek çok zor oluyor.sen de takmamaya çalış gez eğlen diycem.iki çocukla nasıl olsun.bir de anlayışsızmış arayıp durup rahat da bırakmıyormuş.allah yardımcın olsun ne diyeyim

bu durum bnce çözülemeyecek bişey değil sonamı geliyoruz ne demişsiniz hemen hemen 100 erkekten 80 i böyle .tatlı dille hoşunuza gitmediğini bu durumun anlatın bence anlayısta bir yere kadar yani.

bugün bende aynı durumdayım çarpıp kapıyı çıkıp gitmek istiyorum.haftalardır en uzun hafta tatiliydi beyimizin.sabah kahvaltısını yapıp çıkıyor akşam gelip yemek yiyip tekrar çıkıyor.hiç bu kadın da bunaldı bi götüreyim annesine demek yok.istediğimin bu olduğunu bildiği için böyle yapıyor biliyorum ben.çünkü ben birşey istiyorsam adam altında bir art niyet arıyor hep.halbuki haftalardır sadece anneme gitmek istiyorum başka bir şey değil.ama damarıma damarıma hiç birşey demeden evden çıkıp çıkıp gidiyor.artık bu akşam patladım,tam kapıdan çıkarken nereye gidiyorsun sen dedim iyice süpürge yerine koydun beni be diye bağırmaya başladım.git şimdi gece geldiğinde o kapıyı açık bulabilecek misin bakalım dedim hele bir git dedim.ama gitti.,şimdi açmasam kapıyı olay çıkar ben suçlu olurum üstüne.
kadın değilmiyiz arkadaşım bu naletler tarafından ezilmeye mahkumuz işte.kaç gündür o kadar çok gelgitler yaşıyorum ki annemi aradım gel şununla konuş dedim ben gelirsem bana ters bi laf ederse alır seni götürürüm dedi.sende 15 gün sonra ben kocamı özledim evimi özledim dersen kırarım kemiklerini dedi.ne yapıcam hiç bilmiyorum
sende birde iki çocuk varmış Allah kolaylık versin sabır versin ne diyim başka bir şey söyleyemem ki....

bugün bende aynı durumdayım çarpıp kapıyı çıkıp gitmek istiyorum.haftalardır en uzun hafta tatiliydi beyimizin.sabah kahvaltısını yapıp çıkıyor akşam gelip yemek yiyip tekrar çıkıyor.hiç bu kadın da bunaldı bi götüreyim annesine demek yok.istediğimin bu olduğunu bildiği için böyle yapıyor biliyorum ben.çünkü ben birşey istiyorsam adam altında bir art niyet arıyor hep.halbuki haftalardır sadece anneme gitmek istiyorum başka bir şey değil.ama damarıma damarıma hiç birşey demeden evden çıkıp çıkıp gidiyor.artık bu akşam patladım,tam kapıdan çıkarken nereye gidiyorsun sen dedim iyice süpürge yerine koydun beni be diye bağırmaya başladım.git şimdi gece geldiğinde o kapıyı açık bulabilecek misin bakalım dedim hele bir git dedim.ama gitti.,şimdi açmasam kapıyı olay çıkar ben suçlu olurum üstüne.
kadın değilmiyiz arkadaşım bu naletler tarafından ezilmeye mahkumuz işte.kaç gündür o kadar çok gelgitler yaşıyorum ki annemi aradım gel şununla konuş dedim ben gelirsem bana ters bi laf ederse alır seni götürürüm dedi.sende 15 gün sonra ben kocamı özledim evimi özledim dersen kırarım kemiklerini dedi.ne yapıcam hiç bilmiyorum
sende birde iki çocuk varmış Allah kolaylık versin sabır versin ne diyim başka bir şey söyleyemem ki....

annenize gitmek için eşinizin olması şart m? çıkın gidin. bu sorun mu oluyor?

annenize gitmek için eşinizin olması şart m? çıkın gidin. bu sorun mu oluyor?

evet sorun oluyor kendi başıma göndermiyor.her gitmek istediğimde kavga çıkıyor ya da küsüyor konuşmuyor haftalarca.bide annem yaşadığım yere 1 bucuk saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor,

Son düzenleme:
çok bunalmışsınız belli ama ben çözülemeyecek kadar ciddi bir durum görmüyorum. biz kadınlar annelik güdümüzden dolayı ince düşünürüz ama erkekler için bu zordur. kadınlar dolaylı anlatımlarla anlaşırlar ama erkekler direkt anlatımı severler. yani açık açık dolandırmadan derdinizi anlatmanız lazım.

yukarıda "yüzüne karşı şikayette bulunmam kolay kolay, güçlü görünmeliyim çünkü" demişsiniz. asıl problem burdan kaynaklanıyor olmasın? neden güçlü görünmek zorundasınız? siz de insansınız, yorulamaz mısınız? eşiniz tatil planı yapmış sizi dahil etmemiş, rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi? veya eşinize ev ve çocuklarla ilgili sorumluluk vermekten kaçınmış olmanız onun bu kadar rahat davranmasına sebep olmuş olabilir mi?

Sorunlarımızı konuşarak çözemiyoruz ki.Dinlemeyi bilmiyor çünkü.Her şeye de bir açıklaması var Erkek erkeğe gezmek daha eğlenceli ve mantıklıymış.Çocuklar bize el ayak bağı olurmuş.Hem ne güzel annem çocuklarla ilgilenirken ben dinlenirmişim miş...miş...miş...Güya beni düşünüyor .Sorumluluk konusunda evet ben bilerek iş yaptırmam ona.Bir kere "bensiz temizlik mi yapıyorsun." diye başıma kaktığından beri 4-5 senedir bıraktım. Hamileliğimde bile yapmıştım ki şimdi zor gelmiyor ama kendisi bu kadar özgürlüğe rahatlığa sahipken beni kısıtlamasına artık dayanamıyorum.

keşke bu kadar eşlerinize bağımlı olmasaydınız ne demek yalnız gitmeme izin vermiyor o kim ki o zaman sende onun hayatını kısıtlamaya yetkin olmalısın. evlilik demek kölelik demek değildir lütfen bu kadar taviz verip kendinizi ezdirmeyin. kadın olabiliriz ama sonuçta bizde insanız farkına varmadan aslında hep kendimiz yapıyoruz bunları aman kocamdır diyerek...

Böyle gelmiş ama böyle gitmesin.Sorumluluklarını bilmeli onlarda ve sende susarak değil ,kendi kabuğundan sıyrılarak kendini kanıtlamalısın.Kendine yaşam alanları sende oluştur onun gibi.Herşeyi onların yerine yapmayı bırakmalısınız bence.

evet sorun oluyor kendi başıma göndermiyor.her gitmek istediğimde kavga çıkıyor ya da küsüyor konuşmuyor haftalarca.bide annem yaşadığım yere 1 bucuk saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor,

çok ilginçmiş.

yani bence kıskançlığın tek affedilir gerekçesi çok sevmek. ama anlattığınıza göre öyle size çok düşkün vs değil. göndermeme gerekçesi ne peki?

üstteki arkadaşıma katılıyorum. keşke eşlerinize bu kadar bağımlı olmasanız.

Sorunlarımızı konuşarak çözemiyoruz ki.Dinlemeyi bilmiyor çünkü.Her şeye de bir açıklaması var Erkek erkeğe gezmek daha eğlenceli ve mantıklıymış.Çocuklar bize el ayak bağı olurmuş.Hem ne güzel annem çocuklarla ilgilenirken ben dinlenirmişim miş...miş...miş...Güya beni düşünüyor .Sorumluluk konusunda evet ben bilerek iş yaptırmam ona.Bir kere "bensiz temizlik mi yapıyorsun." diye başıma kaktığından beri 4-5 senedir bıraktım. Hamileliğimde bile yapmıştım ki şimdi zor gelmiyor ama kendisi bu kadar özgürlüğe rahatlığa sahipken beni kısıtlamasına artık dayanamıyorum.

Neden izin veriyorsunuz peki kısıtlanmaya.
Ne demek erkek erkeğe tatile gitmek,sizde ona izin vermeyin o zaman.
Aslında biz kadınlar kendi değerimizi kendimiz belirliyoruz.
Konuşmak,tartışmak fayda etmez genelde erkeklere,karşınızdakini değiştiremeyeceğinize göre siz değişin.
Biraz söz sahibi olun evde.
Tatil planını yapın ve beraber gidin.
Temizliğe yardım etmiyorsa arada temizlik için yardımcı alın.
Bunları yaparken izin istemeyin,kendinizden emin birşekilde olması gereken bu gibi davranın.
Siz kedinizi şımartmaya başladıkça eşinizde size saygı duymaya başlayacak emin olun.
Ve yaptığınız veya yapamadığınız şeyler için sakın söylenmeyin,çünkü bir kulağından girer diğerinden çıkar.
Sadece biraz bencil olmayı ve kendiizi sevmeyi deneyin.

kusura bakma ama sen çok fazla yüz vermişsin bu adama . herşeye eyvallah dersen olacağı bu . adam kendi özgürlüğünü ilan etmiş . arkadaşlarıyla tatile gidiyormuş ne demek insan ailemle tatile gideyim der planlar yapar . arkadaşlarınla tatile gitmek de neymiş bunu da ilk defa duyuyorum . bu adam birşeyler karıştırıyordur kesin . herkes ailesnle tatile çıkar çocuklar bahane . hak verilmez alınır bence taviz verme artık değerini bil .

oyle bir lüksü yok arkadaşım..

tek başına tatil planı yapmak gibi..

eğer o tek başına tatil planı yapıyorsa sende kendi ailenle yada arkadaşlarınla gidebilmelisin

missilleme değil bu aynı şartlarda hareket etmek..

yok bunu kabul etmiyorsa ki yazdığına gore kabul etmeyecek o halde birlikte tatil planı yapacaksınız..

hem nasıl arkadaşlara sahip ki paşam aklı başında biride çıkıp demiyor kardeşim sen evli barklı adamsın

bekar gibi tatil planı yapmak neyine..

hem o çocukları sen tek başına mı yaptın ki taşırken yoruluyor beyfendi.

arkadaşım kavga gürültü çıkarmadan al eşini karşına konuş

rahatsız olduğun noktaları dile getir

tabiki her ikinizde kendinize ozel alanlar yaratacaksınız ama bu sadece eşinin isteklerine gore olmaz

halı saha maçına gitmesi evet ama tatil planlarını ailesinden ayrı yapması kabul edilemez

ayrıca çalışan bir hanımsın nerde nasıl giyineceğini bilirsin kaldı ki siz bir takımsınız sana destek olması gerekir..

sana saygı duymasını sağlamalısn ilk yapacağın iş bu bence..

her koşulda kendi rahatını düşünen, sorumsuz , üstelik sorumlulukları hatırlatıldığında zeytinyağı gibi üste çıkan bir adam... allah yardımcınız olsun, işiniz zor.

hamileyken bile sırf bir sözü yüzünden yardım almamanız sizin açınızdan gurur verici birşey değil bence, kadınlık gururu bu değil, sizi eleştirmesi neden bu kadar rahatsız etti anlamıyorum, bensiz temizlik yapamazsın dediğinde evet ben beceriksizim şansına küs ve yardım et derdim ben olsam, çok becerikli ve hamarat olsam da, neden inat uğruna bütün sorumlulukları üstüme yıkmasına izin vereyim ki? ben yeni evliyken, temiz çorap kalmamıştı eşim sinirlendi ben de ben okula giderken sana çorap soruyor muyum dedim, bir zahmet çorabım bitti çamaşırları yıkarmısın hayatım de ki yapayım ben senin çorabının donunun bekçiliğini yapmak için evlenmedim dedim o gün sinirle işe gitti pis çorapla ve buna benzer birçok olay yaşadık ki anlasın bu evi otel gibi kullanamaz, ama ben ezilip büzülseydim benim hatam diye düşünseydim şuan bütün yük benim omuzlarımda olurdu tek yaşadığımız olay bu değil, bekarken suyunu almayan eşim şimdi çamaşırda asar salata da yapar sofrada toplar ama bu kendiliğinden olmuyor işte, kadınlık gururu budur bence, evde hizmetçi değil hayat arkadaşı olduğumuzu defalarca gözüne sokmaktır erkeklerin, bence yetemediğinizi yapamadığınızı hissettirin sizinle alay mı edecek, kızıp bir işi beceremiyorsun mu diyecek, evet deyin beceremiyorum sen olmadan ben bir hiçim öyle olmasaydı neden senle evlenecektim ki deyin, evlilik tek kişilikse biz neden evliyiz deyin, siz güçlü durdukça o da bütün sorumlulukları almanızı memnuniyetle kabul edecek birde üstüne onun kıskançlıklarını kaprislerini çekmenizi bekleyecek, kendinize yazık etmeyin bence, güçlü olmanız gereken konu toplum tarafından empoze edilen bütün işleri yaparım off demem konusu değil, ben bir kadınım ve en az senin kadar yaşamaya hakkım var hizmetçin değilim konusu, bunu ister direkt söyleyin isterseniz alttan alttan ben yapamıyorum sensiz çok zorlanıyorum deyin ama birşekilde hissettirin böyle çok yıpranırsınız.

Son düzenleme:
abarttıgınızı kesinlikle düşünmüyorum, çok da haklısınız bence. ama maalesef tipik bir türk erkeği ile evlisiniz görüdüğüm kadarıyla.
Şu an bu satırları okuyan kadınların büyük çogunlugu eşinizin türeviyle ya evli ya evlenmek üzere.
Konusmak genelde düzeltmiyor durumu, ben arada bir bütün çingeneliğimi takınıp bağırıp çağırıyorum, rahatlıyorum ha ama değişiyor mu hayır..
Ben şahsen bununla yaşamayı öğrendim, inşallah siz düzeltebilenlerden olursunuz:43:

Back
X