• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaplumbağam gözlerini açmıyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
a.s. 2 hafta önce bir kaplumbağa aldık ama iki haftadır hiç gözlerini açmıyor ellerini ayaklarını kafasını arasıra hareket ettirsede çok hareketli olduğuda söylenemez acaba hastamı suyunun sıcaklığı iyi hergün güneşlendiriyorum sadece hazır satılan kuru yemden veriyorum birde vitamini var bunlar dışında neler verebilirim daha önce su kaplumbağası besleyen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :uhm:

Öncelikle gözleri şiş mi? Bu göz enfeksiyonu yada akciğer enfeksiyonundan kaynaklanır.

Kaplumbağanızı nerede besliyorsunuz ısıtıcılı bir akvaryum mu yoksa plastik ölüm fanusunda mı?

Ölüm fanusu ise zaten çoktan hastalanmış ölmesi yakındır tek şansınız hemen akvaryum ve ısıtıcı almaktır.

Ortam ısısı ile su ısısını aynı zanneder herkez ama çok farklı şeylerdir. Sı sıcaklığı 27-28 derece olmalıdır hasta ve yavru kaplumbağalarda ise 30 derece olmalıdır.

Suyunuzda filtre olmadığı için kirlendiğinden gözlerinde mikrop kapmış olabilir.

Teramisin göz pomadından çok ama çok az bir milim kadar kaplumbağanın gözlerine sürün günde sadece 1 kez ve çok az miktarda.

Suyu sıcak olmalı ve temiz olmalı.

Gözleri kremden sonra 1 hafta içinde düzelmezse ve akyaryumunuz yoksa iş işten geçebilir.

kaplumbagalar kış uykusuna yatarlar, ve çogu bu uykudan gözlerını kaybederek uyanırlar. kaplumbagalar ne yazık kı gözlerını çabuk kaybedıyor. bunun olmasını ıstemıyorsanız kış uykusuna gırmesıne ızın vermeyeceksınız. akvaryum-ısıtıcı ortamında kış uykusuna gırmezler. suyu temız olmalı ve mıkrop kırıcı damlalar ve vıtamınler almalısınız. belkı de gecıcıdır. uzulme

mevsim eçişlerinde normaldir ama uyursa uyandıramayabilirsin o yüzden uyumasına müsade etmeden fanustaysa eğer akvaryuma geçir...

tavsiyeler için sağolun internettende biraz araştırarak kaplumbağam için gerekli olan herşeyi ayarladım resimler albümümde mevcut bakmak isteyenler için ekledim yeni bir kaplumbağa daha aldım bu çok hareketli diğeride iyileşmeye başladı ve yenisiyle çok iyi anlaştılar suyu 27 derecede tutuyorum ısıtıcı aldım iç filtre aldım onlar için güneşlenebilecekleri bir kuru alan hazırladım şimdi çok mutlular tabi bende :dance:

tavsiyeler için sağolun internettende biraz araştırarak kaplumbağam için gerekli olan herşeyi ayarladım resimler albümümde mevcut bakmak isteyenler için ekledim yeni bir kaplumbağa daha aldım bu çok hareketli diğeride iyileşmeye başladı ve yenisiyle çok iyi anlaştılar suyu 27 derecede tutuyorum ısıtıcı aldım iç filtre aldım onlar için güneşlenebilecekleri bir kuru alan hazırladım şimdi çok mutlular tabi bende :dance:

İşte buna çok sevindim diğer insanlar gibi duyarsız kalmayıp herşeyini yapmışsınız tebrikler:asigim:

Kurtulmuş yavrucak ne güzel :) Ama sonbahara kadar ısıtıcı kullanmanıza gerek kalmadı çıkartabilirsiniz...Arada güneşlendirmek onlar için yeterli gelir...

Back
X